Annonse,  Ansikt,  Behandlinger,  Hudpleie

Pigmentflekker til besvær? Trenger ikke være det!

Jeg håper du har hatt en nydelig sommer med mange gode opplevelser! Jeg er også ganske sikker på at både energi- og vitamin D-lageret dine er fylt opp til randen.

Dessverre er det noen ulemper forbundet med sol og eksponering for UV-stråler. Den farligste er selvfølgelig hudkreft, noe jeg selvfølgelig ikke håper at du har fått. Men du har kanskje fått noen (flere) brune flekker i løpet av sommeren. Det er ikke noe farlig, men for mye av det kan være veldig skjemmende og ikke minst være med på at du ser eldre ut.

Pigmentering kan være ganske komplekst, og kan være vanskelig å behandle. Overflatepigmentering kan behandles ganske lett, mens de som ligger dypere er veldig vanskelig. Man kan egentlig si at når man har fått pigmentflekker så vil du alltid ha dem liggende under og ulme. Men det kan holdes i sjakk. Det er også flere varianter og årsaker som gjør at man får pigmentflekker. Noe styres av hormoner, andre flekker fås etter arr og kvisearr som blir utsatt for sol. Men den pigmenteringen man ser mest av er rett og slett overeksponering av sol.

Bare en liten forklaring på hvorfor det oppstår pigmentflekker. Når huden blir utsatt for sol oppstår det en inflammasjon. Inflammasjon er med på å trigge produksjon av melanin. Det å bli brun er en del av hudens immunforsvar for å beskytte DNAet i cellene våre. Når det oppstår en mørk flekk skyldes det en ujevn distribusjon av fargepigment som har blitt trigget over tid.

Heldigvis finnes det måter å redusere pigmentflekkene på – både av produkter og behandlinger. Noen blir kvitt pigmentflekkene helt, mens for andre handler det mest om å begrense omfanget.

Ikke minst, når man først har hatt pigmentflekker skal det ikke så mye til før de kommer tilbake igjen. Da er det viktig å ha i bakhodet at det er enklere å forebygge enn å reparere. Dessuten er det bedre for lommeboka og langt sunnere for huden også! Her får du tips til både hvordan forebygge og reparere huden din!

REPARERE

PCA SKIN har fått et nytt vidunderprodukt som behandler pigmentering, og det er VITAMIN B3 BRIGHTENING SERUM. Den inneholder ingredienser som lysner mørke flekker og jevner ut hudtonen ved at melaninsyntesen hemmes. Kremen har også andre veldig gode egenskaper som min hud setter pris på. Den har nemlig også effekt på både rødhet og gusten hud, samtidig som den styrker barrierefunksjonen, jevner hudtonen og gir fukt.

Rødhet og tørr overhud er mine to største utfordringer, og her er VITAMIN B3 BRIGHTENING SERUM helt super. Et annet ord for B3 er niacinamide, et ord har du kanskje sett. Vitamin B3 Brightening Serum inneholder hele 6% av B-vitaminet, noe som er ganske mye. Vitamin B3 har evnen til å produsere fukt i huden, i tillegg til at den gjør hudbarrieren mye sterkere.

Gelkonsistensen er virkelig helt nydelig, ja jeg vil si at serumet er som et SOS-produkt. Jeg vil si den er ideell for tørr og irritert hud, for den er beroligende.

PROFF HJELP

For virkelig å få bukt med pigmenteringen bør du gå til hudterapeut for behandling og veiledning til produkter som passer din hudtilstand. PCA Skin har mange produkter som eksfolierer overfladisk pigmentering samt produkter som C&E STRENGTH MAX (som du kan lese om HER) og RETINOL TREATMENT FOR SENSITIVE SKIN (som du kan lese om HER) som også er gode produkter mot pigmentering.

ENZYMATIC TREATMENT som utføres av hudterapeuter gir en ganske umiddelbar virkning på pigmentflekker og gusten hud. Behandlingen er rett og slett en real miks av naturlige ingredienser. Enzymer fra papaya eksfolierer skånsomt, AHA-syrer øker eksfolieringen ytterligere, fermentert resveratrolekstrakt fra druer lysner huden og stimulerer kollagenproduksjonen mens celler fra grapefrukt forbedrer hudens tekstur.

Behandlingen beskrives som en lunsj-behandling. Det vil si at du kan gå tilbake på jobb etterpå med en veldig mye bedre utgave av huden din. Du får ingen nedetid med masse flassing, men du kan oppleve at huden får et melete lag av døde hudceller dagen etter. De forsvinner med lett massasje med rens i dusjen.

FOREBYGGE

Jeg har faktisk kommet meg gjennom sommeren uten flere pigmentflekker. Jeg er nok ikke så brun som mange andre. Men vet du, det gjør faktisk ikke så mye. Jeg har unngått de store solskadene fordi jeg har vært flink med å bruke riktige produkter som beskytter og pleier huden. Her er hudrutine fra PCA SKIN i kortversjon.

Om du skal forlenge sommeren litt, uten flere pigmentflekker, med sydenreise i løpet av den neste måneden skal du følge disse tipsene her!

1 Noe av det viktigste er å ikke sluntre med den daglige hudpleierutinen. Hver morgen og kveld renser jeg huden med FACIAL WASH eller CLEANSING BAR. Om man ikke fjerne dagens smuss gir det grobunn for inflammasjon.

2 Sånn cirka en gang i uken har jeg også eksfoliert huden min med PORE REFINING TREATMENT. Brunfargen er jo melanin som kommer opp til overflaten, men ved å eksfoliere unngår jeg fargen blir ujevn. Dessuten kommer den friske huden til syne, og den får også bedre levevilkår når det tørre på toppen er borte.

3 Toneren HYDRATING TONER er bare helt nydelig! Jeg nærmest dynker huden min med den, og du kjenner at huden plumpes opp med fukt. Det er jo sånn at en sterk hud tåler mer enn en svak hud, og fukt er definitivt med på å gjøre huden sterkere!

4 Derfor har jeg også brukt HYDRALUXE på kvelden. Selv om den er ganske rik så trekker den raskt inn i huden. LES MER HER!

5 Jeg har brukt to typer av beskyttende serumer som begge er blant mine generelle favoritter. Du kan lese om REJUVENTATING SERUM HER og C&E STRENGTH MAX HER. Sistnevnte har 20% med vitamin C i seg. Vitamin C er det ultimate vitaminet for pigmentering, både fordi det forebygger at huden utvikler det og bleker de du allerede har.

6 Siste og viktigste grepet mot pigmentering er solbeskyttelse. PCA SKIN har mange varianter slik at du kan tilpasse til din hudtype og ditt behov. Les om alle solkremene HER! Jeg må bare skryte litt ekstra av SHEER TINT EYE. Den har en anelse farge i seg, og så er konsistensen bare helt nydelig. Trenger ikke mye concealer når du bruker denne.

Legg igjen et svar