Annonse,  Ansikt,  Kropp

Vikingsalve – super multibalm med islandske urter!

Jeg er veldig fasinert av hva planter vi omgir oss med faktisk er i stand til å gjøre. Urbefolkninger verden over sitter på en enorm kunnskap om hva plantene og trærne de omgir seg med kan gjøre for dem. Det er heller ikke uten grunn til at både skjønnhets- og medisinbransjen ser deres vei, for det er faktisk en unik kunnskap som vi må bevare og videreføre til de neste generasjonene.

De siste årene har også naturen vi omgir oss med her hjemme vakt mer og mer oppmerksomhet. Det er jeg veldig glad for. For det er jo ikke sånn at det bare finnes medisinplanter og velgjørende urter i jungelen i Amazonas eller i oasene i Kalahariørkenen.

Vi nordboere har også fantastiske planter som vi når som helst kan hente fra fjellheimen, de dype skogene, blomsterengene og havet. Vi omgir oss med et skattekammer av planter med velgjørende og helbredende effekt for hud, kropp og sjel.

Jeg kan litt om nytteplanter, men på langt nær det jeg burde. Etter et dypdykk i VIKINGSALVE fra Purity Herbs Iceland har jeg blitt enda mer begeistret, for her er det masse godsaker! Purity Herbs Iceland ble etablert i 1994, og er det første naturlige hudpleiemerket som ble produsert på Island. Produktene kom til da grunnleggeren oppdaget den ekstraordinære islandske floraen, og hvilken effekt plantene hadde på syk hud.

Purity Herbs Iceland har samlet den islandske floraen i VIKINGSALVE. Det er en 100% naturlig balm basert på ville urter fra sagaøya, eteriske oljer, essensielle oljer, mandelolje og hvit bivoks. De essensielle oljene fungerer som konserveringsmiddel sammen med alkoholekstrakter.

EGENSKAPER

En ting jeg vet fra før er at alle eteriske oljer er desinfiserende, antibakterielle og soppdrepende. Bare det i seg selv gir en rekke fordeler som huden din vil elske.

I tillegg kommer den kjente mykgjørende og nærende effekten bivoks og mandelolje har på huden. Men det mest unike og interessante med VIKINGSALVE er urteblandingen bestående av blant annet 15 ulike islandske urter. De fleste finnes også i Norge, men på grunn av det vulkanske jordsmonnet og det hardføre klimaet har plantene litt andre egenskaper.

Ved å drikke avkok eller droger av disse urtene har de mange lindrende og styrkende effekt på alt fra forkjølelse, urinveisinfeksjon til høyt blodtrykk. Men for utvortes bruk er Vikingsalve en kruttønne av en salve. Alle urtene har mange egenskaper, og noen av dem går igjen hos flere. Her kommer derfor en oppsummering av egenskapene til de islandske urtene når de smøres på huden:

Beroligende, sammentrekkende, sårhelende, rensende, styrkende, antibakteriell, virushemmende, antibiotisk, blodstillende, smertestillende, betennelsesdempende, antiseptisk, styrker veggene på kapillærårene, antioksidant, myker opp hud, sopphemmende, antirevmatisk, avkjølende, svettedempende, øker elastisiteten i huden og lindrer kløe.

(Islandske urter: tunbalderbrå, strandbalderbrå, rundbelg, islandslav, skogstorkenebb, mjødurt, rødkløver, kryptimian, hvitpil, døvnesle, ryllik, marikåpe, kjerringrokk, gåsemure og vassarve).

BRUKSOMRÅDER

På grunn av alle egenskapene har salven mange bruksområder. Noen vil selvfølgelig gi større og raskere effekt. Salven kan brukes på tørr hud, blemmer, skrubbsår, blåmerker, skurver, insektsbitt, kløe, forkjølelsessår, hemoroider, eksem, psoriasis, utslett, kviser, skjøre negler, tørre neglebånd, solbrenthet, såre lepper og fine linjer.

JEG HAR TESTET

Nå har jeg hatt mulighet til å teste salven både på meg selv, sønnen og mannen min. Den aller beste effekten får du når du lar salven virke over natten. VIKINGSALVE fungerer supert på såre og inntørkede lepper, og når du våkner om morgenen er leppene faktisk fyldigere. Salven har vært supert på kutt i leppe, skrubbsår, på tørre hårtupper, og tørre albuer og tørre neglebånd, og den er helt ypperlig som beskyttelseskrem på kinn når man trener utendørs.

Jeg smurte inn mine litt tørre negler på tærne over natten, og de var klart mye bedre på morgenen. Tips der er først å fjerne filmen med smuss og fett fra negleplaten med litt lakkfjerner, og aller helst gi neglene en liten omgang med en buff først. Da får oljene fra salven anledning til å trekke godt inn i neglen.

Balmen kan definitivt være en del av sminkepungen din også. Bruk på bryn, som highlighter på kinnbein eller bland den med litt leppestift slik at den blir til gloss eller kremrouge.

ANTI-STRESS

VIKINGSALVE dufter natur! Vi vet hvor god effekt en tur ute i skog og mark har på blodtrykk og stress, og her har du muligheten til å dra nytte av naturens duftegenskaper når det punktet mellom skulderbladene sier i fra om at stressnivået er faretruende langt inne i rød sone. Et veldig godt tips er å gjøre dette følgende ritualet i 3 minutter:

  • Sett deg godt til rette i stolen!
  • Smøre litt salve i håndflaten for så å holde hendene foran ansiktet. Trekk pusten dypt ned i magen tre ganger.
  • Ta så litt salve på fingertuppene, og masser tinning og sinnarynken mellom øynene i små sirkelbevegelser. Hold hendene tett til ansiktet slik at du kjenner duften.

Lover, stress nivået senker et par hakk med en gang! Duften er beroligende, det samme er trykkpunktene. Dessuten får du et lite avbrekk der du må tenke på noe helt annet!

VIKINGSALVE kommer i en 60 ml krukke og i en minikrukke som du kan ha med i vesken. Kjøp både en liten og en stor, og når den lille er tom fyller du bare på mer fra den store.

 WWW.BANDA.NO

Legg igjen et svar