Ansikt,  Hudpleie

Enkle tips til yngre hud med glød, men du må ta et par valg!

Huden min er 45 år gammel, men jeg er egentlig ganske fornøyd med den! Jeg får også mange kommenterer fra både kjente og ukjente at de synes jeg har fin hud med mye glød, og selvfølgelig lurer mange på hva jeg gjør for å holde den såpass fin.

Mye ligger i slekta, og jeg håper genene vil stå meg bi i årene som kommer. Men mye ligger også i gode hudpleierutiner, matvaner og livsstil. Det henger veldig sammen. Du får bedre hud av å bedre hudpleierutinene dine, men om du fortsetter med en usunn livsstil med mye sukker, alkohol og tobakk – pluss lite aktivitet – vil ikke en hudpleierutine gjøre den veldig store forskjellene.

Ønsker du å eldes så flott som mulig eller bryr du deg egentlig ikke? Jeg tror ikke på avhold av noe som helst, men jeg har tro på måtehold med det meste. Samtidig er det mulig å gjøre noen sunnere valg!

For eksempel elsker jeg både sjokolade, smågodt, oster og et godt glass med vin. Ingen av delene gjør underverker for huden min (bortsett fra veldig mørk sjokolade), heller det motsatte. Det bryter ned huden slik at man for eksempel få mer rynker og pløsete hud. Men jeg velger å ta et par biter i stedet for hele plata eller posen.

Jeg velger også å være litt mindre i sola og være mindre brun i stedet for å bake kroppen brun i flere timer. Da unngår jeg både rynker, pigmentflekker og ikke minst minimerer faren for hudkreft.

Rynker alene gjør ikke at du ser gammel ut. Faktisk kan du være ganske så rynkefri, men allikevel se 5 år eldre ut enn hva du er når huden er gusten, mangler glød, er knusktørr, er flekkete og mangler spenst.

Her er mine tips til hvordan få en fin hud og til hvordan eldes så flott som mulig! Jeg er overbevist om at GLØD er hovednøkkelen til en yngre hud!

 1. God hudpleierutiner med rens morgen og kveld.
 2. Vi bor i et tørt klima, og derfor trenger huden vår masse fuktighet. Pøs på mer fukt fremover nå i form av serumer og kremer.
 3. Tilpass hudpleien hele tiden. Om du alltid bruker den samme kremen blir det som å spise en skive med gulost til frokost, lunsj og middag hele året. Det huden trengte i mars trenger den altså ikke nødvendigvis nå.
 4. Tenk på serumer som mat. Noen ganger trenger huden ekstra glød med vitamin C, andre ganger trenger den litt oppstramming.
 5. Tenk på kremene dine som yttertøy. Straks er tiden inne for å bruke boblejakker og rikere kremer som holder fuktigheten inne i huden.
 6. Bruk SPF hver dag! Det finnes ingen bedre antialdring enn det! Sola er hovedårsaken til aldringen av huden din! Bruker du serumer med antioksidanter i tillegg får du ekstra beskyttelse!
 7. Skrubb huden hver uke, ellers funker ikke kremene dine!
 8. Gå til hudpleier 4 ganger i året slik at hun kan kickstarte huden din, samt veilede deg til hva huden din faktisk trenger de neste tre månedene.
 9. Spis nok fett! Det smører huden innenfra, og gir huden plump!
 10. Drikk nok vann! Det fyller opp cellene dine slik at huden ser plump ut.
 11. Vær måteholden med sukker, salt og alkohol, og unngå for all del tobakk! Det bryter ned huden din!
 12. Spis mat med masse vann, proteiner og antioksidanter. Det bygger opp, beskytter og fukter huden!
 13. SOV! Kroppen reparerer seg selv om natta, og får den ikke nok tid får den heller ikke reparert dagens skader.
 14. Vær i fysisk aktivitet hver dag, men trener du får mye eldes du raskere.
 15. Sirkulasjon er superviktig! Det får du med fysisk aktivitet, men jeg har tro på daglig massasje av ansiktet. Da drenerer du nemlig bort avfallsstoffer som er med på stoppe den naturlige sirkulasjonen. Avfallsstoffer er også med på å gjøre huden gusten og grå.

GLØD er etter min mening det viktigste grepet for en yngre hud! Her er eksempler på hudpleie som fremmer gløden i guden din. Ikke minst kan du enkelt jukse deg til mer glød med litt sminke!

Produktene er fra Biotherm, When, Beauty Blender, Nars, Buxom, Helena Rubinstein, Payot, Emite Makeup, Lumene, Korres og Anastasia. De er mottatt som arbeidprøver for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar