Annonse,  Ansikt,  Hudpleie,  Sol

Gjør du denne solpleie-tabben? Kan gi rynker til høsten!

Jeg håper at du nyter sommeren til det fulle, og at du kommer tilbake fra ferie rik på opplevelser, inspirasjon og masse energi. Jeg regner for øvrig med at lageret for vitamin D nærmest flommer over, og at lykkehormonet har fått en skikkelig boost fra sola.

Det er fortsatt masse igjen av sommeren, og skal vi tro værvarselet for de neste dagene så skal det ikke skorte på varmen. Jeg tenkte derfor å snakke litt om hudpleie i sommervarmen, for den har mye å si for hvordan huden oppfører seg når sommeren er over.

Jeg vet nemlig at mange også tar ferie fra hudpleierutinene. Og om det ikke har vært en hudpleierutine fra før blir den utsatt til høsten. Men det er virkelig nå du bør gjøre en innsats.

For er du en av dem som synes at huden tørker inn på høsten? Det er som om huden likesom skrumper litt inn, blir en størrelse for liten og får en litt sånn ru overflate du ikke klarer å smøre bort! Den har blitt irritert og sensibel, og plutselig har du fått noen linjer og rynker som du ikke husker at var der før sommeren.

Opplevde du dette i fjor? Da er faren for at det skjer igjen i år også! Men akkurat det kan du faktisk forebygge veldig enkelt.

Det viktigste er å ikke slutte med din vante hudpleie. Når sola varmer ekstra godt håper jeg at du er flink med solkrem (LES OM ALLE PCA SKIN SINE UNIKE SOLKREMER HER). Det forebygger linjer, pigmentflekker og andre solskader. Det samme gjør vitamin C (SOM DU KAN LESE OM HER).

RENS ER VIKTIG

Men solfilter skal ikke bli værende på huden din om kvelden og natta. SPF er ment for å beskytte deg mot farlige UV-stråler, og kan faktisk gjøre skade om du sover med det på huden. Solkrem har en tendens til å sitte ekstra godt, så vask huden skikkelig – gjerne med klut.

En gang i uka anbefaler jeg også en ekstra god peeling med PORE REFINING TREATMENT (SOM DU KAN FÅ TIPS OM HER). Det er med på å fjerne døde hudceller som gjør huden gusten, og som er med på å hindre at god hudpleie får gjort nytta si.

FUKT, FUKT, FUKT

Etter at du har vært i sola trenger altså huden god pleie, og spesielt masse fukt. Tenk på hvor mye du har svettet! Både sol, saltvann, klorvann, sand, støv, airconiditon og alkohol er med på å tørke ut huden din, som igjen kan føre til at den blir irritert og får linjer.

Å tilføre masse fukt er derfor helt essensielt for å bevare huden myk og fin etter at ferien er over! Dessuten sitter fargen du opparbeider deg mye bedre (ikke motsatt, slik mange tror), og huden beholder en superfin glød.

På min IGTV ser du min hudpleierutine med PCA SKIN etter en dag i sola. Først vasker jeg ansiktet med FACIAL WASH (pssst! 25% ut juli på essensbeauty.no). Deretter dynker jeg huden i flere omganger med HYDRATING TONER (helt fantasisk). Jeg elsker serumer, og jeg bruker ulike varianter som tilfører huden min ulike ting. Nå synes jeg REJUVENATING SERUM er helt rå (SOM DU KAN LESE OM HER).

Til slutt topper jeg hudpleien med en fuktighetskrem. Jeg bruker to varianter om dagen. Aller mest bruker jeg REBALANCE, en lett krem som trekker veldig godt ned i huden. Den er super å bruke under sminke.

Inne i mellom bruker jeg også HYDRALUXE, en rikere krem som jeg også brukte i vinter. Akkurat nå fungerer den nesten som en fuktmaske som du kan sove med.

Om du virkelig trenger et realt påfyll av fuktighet skal du bruke fuktmasken HYDRATING MASK som du får mest ut av etter en peeling (LES MER OM MASKEN HER). Ønsker deg en fortsatt deilig sommer, og så håper jeg du bevarer sommergløden utover høsten med riktig solpleie!

Legg igjen et svar