Tone Skipá

Hei, jeg heter Tone við Skipá! Jeg brenner for hverdagsskjønnhet, og elsker å gi tipsene og triksene som får kvinner til å blomstre, se litt yngre ut, føle seg litt vakrere, og kanskje litt mer glamorøs, selv på en helt vanlig onsdag.

Det kan være så enkelt som å legge maskaraen på en annen måte, velge en annen nyanse på øyeskyggen, begynne å skrubbe huden eller bruke stylingprodukter på en bedre måte.

Jeg håper bloggen min kan gjøre hverdagen din litt enklere, festsminken litt mer glamorøs og at du kommer til å dele min entusiasme for parfyme. Lover, jeg har MYE å dele med deg!

tone_kiss

Bloggen på is!

Riktig godt nyttår! Håper feiringen av inngangen til 2021 sto til forventingene! Jeg har hatt noen hårete mål og noen drømmer som jeg oppriktig har trodd at skulle være gjennomførbart. Da jeg etter mange år som skjønnhetsansvarlig i KK (og andre magasiner) begynte for meg seg lå alt til rette for det. Drømmen min har vært å være en jordnær beautyinspirator for voksne damer type 40+. Hadde så lyst til å få kvinner til å blomstre igjen, vise hvordan fremheve det vakre ved en selv og gjøre seg selv hverdagsvakker. Gi triksene som gir bedre selvtillit, vise hvordan se pittelitt yngre ut ( i alle fall ikke eldre ut enn hva man er) og hvordan bli festens dronning - når den sjansen byr seg! Men nå har jeg har bestemt meg for å legge bloggen på is. Den stenges ikke helt ned, og kan fortsatt brukes som inpirasjon. Men jeg kommer ikke til å legge ut noe nytt.   Jeg er utrolig takknemlig for alle dere som har fulgt meg gjennom disse årene! For alle spørsmålene og kommentarene! Jeg er veldig glad for at jeg har kunnet bidra til å booste selvtilliten til mange voksne kvinner med mine små triks og tips om gode produkter! Nominasjonene i Vixen Influencer Award har også vært til stor inspirasjon og boost til min ståpåvilje! Så takknemlig, og tusen, tusen takk! Under dette innlegget har jeg lagt de tre mest leste sakene i 2020. Den øverste ble den mest leste med dobbelt så mange klikk som sak nummer to og tre. Ikke så overraskende, kanskje? FOTO: ASTRID WALLER

Tabu: Vaginabehandling skulle vært obligatorisk!

Tror ikke jeg har skrevet om en sak jeg har hatt på trykk i presse før. Men nå tenkte jeg det var på tide at denne behandlingen fikk litt oppmerksomhet. I forbindelse med en artikkel jeg lagde for Allers i høst testet jeg vaginal laser. Jeg tenkte at dette trenger jo ikke jeg, jeg som ikke har noen spesielle plager med underlivet mitt. Fy flate! Denne behandlingen burde i det minste vært obligatorisk for alle kvinner som har født barn! Jeg har vært hos Dr. Faiza, og dette er ren magi! Det å snakke om plager i underlivet er tabu-belagt. Kvinner tørr ikke vedkjenne at man har et eller annet problem. Men faktum er at "alle" har det! Et eller annet! Tenk det at hver 4. seksuelt aktive kvinne på verdensbasis har stress inkontines. Altså at hver gang man nyser eller hopper så skvetter man litt. Hvor mange av dere som går på treningstimer har ikke opplevd at det er et mareritt når instruktøren sier at nå skal vi ha høye knebøy, fordi du vet at du da tisser på deg! Den øvelsen skulle vært forbudt! Eller når du liksom skal være kul og hoppe på trampolinen med poden... Eller når du får hostekule når du går.... Eller nyser.... Jeg er en av dem i den fjerdedelen av verdens kvinner som har hatt dette problemet, selv om det har vært i svakeste grad. Etter fødsel har jeg visst også hatt prolaps i skjedevegg, noe som er fryktelig vanlig. Du kan knipe og knipe og knipe, men kniping funker ikke på alt! Etter denne behandlingen nyser jeg med glede, og jeg har definitivt fått et enda bedre sexliv! Kjære medsøstre! Om du ønsker et bedre sexliv og generelt mindre plager i underlivet skal du lese saken som ligger ved i dette innlegget. Vær åpen med mannen din, kjæresten din og ikke minst legen din, for underlivsplager er vanligere enn eksem og kviser på voksne damer. Og fortjener vi ikke et like bekymringsløst underliv som friske mannfolk? Om jeg skulle spart til noe eller ønsket meg noe ekstragevant, så er det ikke enda en ny veske i alle fall!

4 varme parfymer å starte 2020 med!

Det er ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i parfymer. Jeg går knapt en dag uten å spraye meg med bitte litt godlukt, rett og slett fordi det får meg til å føle meg vel. Som jeg har skrevet om før så bruker jeg parfyme veldig aktivt for å oppnå noe, enten for å føle meg trygg, spesiell, oppkvikket, beroliget eller sensuell. Her er fire nydelige dufter du trygt kan bruke selv om nyttårsfesten er over. De varmer i vintermørket, og du kan bruke dem til både fest og hverdags. Hemmeligheten ligger hvordan du påfører parfymen, og det kan du lese om nederst i saken! Orangerie Venise fra Armani Privé er den letteste og friskeste av disse duftene. Orangerie er drivhus der sitrusplanter oppbevares om vinteren. Så selv om navnet høres sommerlig ut er Orangerie faktisk duften av vinter. Men er faktisk helt nydelig en mørk vinterdag. Den åpner friskt med bitter appelsin, bergamot og andre sitruser. Det du opplever som krydder er duften av den aromatiske, afrikanske planten buchu som beskrives som en blanding av rosmarin og peppermynte. Neroli og ambroxan tilfører duften et sensuelt tilsnitt sammen med myke, varme noter som sedertre og mose.     Secrets de Sothys er ikke helt som andre parfymer. Flakongen i seg selv med sin gamledagse pumpe, gjør at du føler at du tar på deg noe helt spesielt. Du har sikkert skjønt at dette er en sensuell og feminin duft, men du trenger ikke spare den kun til spesielle anledninger. Det er nemlig en duft som tilfører huden varme, og akkurat det er egenskapen du skal bruke den til i mer hverdagslige settinger. Tipset mitt er å spraye den opp i lufta, og gå gjennom skyen uten klær. Da spres alle partiklene jevnt utover store deler av huden. Duften er satt sammen av rose, fresia, solbær, søt vanilje og sensuell patchuli. Woman Intense fra Ralph Lauren er rett og slett en varm, hverdagssexy parfyme. Den skal være en hyllest til kvinner som har sin egen personlige stil, og som leder som en kvinne. Det er ingen tvil om at du føler deg som en kvinne når du tar den på. Den er virkelig feminin, men sterk. Duften er med nydelige, hvite blomster som tuberose, sambac sjasmin og appelsinblomst, og sammen med deilig vanilje og varmende sandeltre er dette en rik og nydelig duft. Libre er YSL sin store høstnyhet. En av dufttrendene vi se nå er dufter med budskap, og feminisme er en retning. Som Woman er Libre laget for å hylle kvinner, og denne hyller de som er modige, sterke og frie. Den har en herlig duftkombinasjon som jeg tror veldig mange vil like, og du kan alltid ta på deg uten at det blir feil. Tror du vil bli nysgjerrig på duften når jeg sier at den er satt sammen av mandarinolje, appelsinblomst, lavendel, solbær, sambac sjasmin, petit grain, amber og musk. Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt for å kunne gjøre journalistiske vurderinger.

Derfor har du store porer! Lett og fjerne – i følge ekspertene!

For en god stund siden skrev jeg en sak for KK om porer. STORE porer! Blant annet intervjuet jeg noen eksperter på området. Det er ganske interessant hva de har og si, og kanskje en liten wake up call for noen og en hver av oss - både unge og godt voksne! For store porer er et konstant «problem» som nesten alle klager over, men i følge ekspertene er det ganske enkelt å gjøre noe med. Her er et utdrag av saken som ble publisert i KK. - Hvor store porer vi får er genetisk. Vi har porer over hele kroppen hvor vi har hår, og de består av en talgkjertel og en hårfollikkel. Funksjonen er viktig for hudens helse, ellers ville vi ha sett fullstendig tørre ut, og hatt en hud som hadde fungert dårlig, sier hudekspert Dr. Jeanette Petterson ved Oslo Hud & Laserklinikk. Så enkelt er det egentlig, men porer er allikevel et så stort problem at det finnes et utallig antall produkter på markedet som lover mindre porer og porselenshud. I følge ekspertene jeg har snakket med er det egentlig veldig enkelt å behandle, men skal vi tro kvinnen i gata kan det være ganske så krevende. For først og fremst krever det at du må gjøre litt om på de innarbeidede, eller manglende, hudpleierutinene dine, som må vedlikeholdes hver eneste dag. Det kan til og med hende at du må slutte å bruke favorittsminken din! Dr. Jeanette Petterson forklarer at det er hormoner som stimulerer sebaceous-kjertlene slik at de produserer talg. Når det produseres mye sier man gjerne at man har «fet hud». Noen sebaceous-kjertler er mer aktive enn andre, spesielt på bryst og ansikt der det kan være ekstra ille i t-sonen. Aktive kjertler gjør porene mer synlige fordi de lettere «fylles opp» og tetter seg til med olje, døde hudceller, bakterier smuss og ikke minst sminke. - Dette ekstra innholdet strekker porene, og blir bare større når de fylles opp, sier Dr. Jeanette Petterson, og forklarer videre at aldrende hud ser ut til å ha større porer fordi kollagenet bryter sammen, noe som gjør dem mer synlige. Hudterapeut Gerd Steinheim ved Oslo Beauty Studio sier at hun får spørsmål om store porer daglig. Hun ser spesielt problemet på unge jenter som bruker mye sminke og kvinner som har passert førti. - Store porer er vanlig hos de som i utgangspunktet har en fet hud. Men jeg ser ofte problemet hos unge jenter som bruker mye sminke. Problemet er at de ikke vasker av, eller godt nok av sminken, og det tetter og utvider porene. Voksne damer kan få store porer uansett hudtype, og det handler først og fremst om at kollagen og elastin brytes ned på grunn av alder. Det gjør porene synlige, sier Gerd Steinheim. Hun forklarer videre at både overdreven soling, livsstil, sukker og mangel på hudpleie fremskynder nedbrytingen av kollagenet i huden. Også hun bruker som Dr. Petterson syrer og retinol i behahandlingen av porer, men hun legger også vekt på å øke fuktnivået og sirkulasjonen i huden. - Selv om du har høy talgproduksjon så trenger huden fukt. Fukt er med på å stabilisere talgproduksjonen. Å bruke uttørkende produkter kan faktisk gjøre huden verre. Fuktighet gjør at porene strammes opp. Det er en selvfølge at tørr hud trenger masse fuktighet. Har du tørr hud eller et problem med store porer vil jeg anbefale å gå jevnlig til fuktbehandling. Sirkulasjon gjør at huden jobber bedre i tillegg til at huden kvitter seg lettere med smuss, sier Gerd Steinheim.

Boostere – mine nye kick ass multikompisser!

Altså, helt nytt er det ikke, men boostere har fått en skikkelig boost (kadjing!!!) den siste tiden! Boostere er ikke et produkt du nødvendigvis bruker hele tiden, eller som skal erstatte nærliggende produkter som serum og essenser. De skal faktisk ta serumer (og evt kremer) du allerede har til nye høyder! Boostere er som regel høykonsentrater av ulike ingredienser, og som gjør en ekstra forskjell når huden virkelig trenger det! Det kan være vitaminer, fukt, peptider eller andre godsaker huden trenger litt ekstra av nå og da. En dråpe eller to sammen med serumet ditt, alt etter hva huden din tåler og hvilken effekt du ønsker, er nok! Genialt! Og, ja - jeg elsker dem! De er nærmest som kosttilskudd å regne, og derfor har jeg rett og slett flere varianter jeg bytter litt på - alt etter hva huden min trenger! De ulike boosterne kan, eventuelt skal brukes på forskjellige måter. Enten som en "ad" du skal blande med ditt serum (blandes på fingertuppene) slik at det blir bare enda mer effektivt en slags kosttilskuddskur som skal brukes i en begrenset periode en askepott-ingrediens du påfører før du skal noe spesielt en shot du kan påføre gjennom dagen når du merker energien eller fukten i huden daler et produkt du bruker nå og da når du merker at huden trenger noe ekstra eller et "spark bak"! Her er noen supre varianter! Linda Johansen, Vitamin A Booster - real antiage! Linda Johansen, Hydration Booster - til dehydrert hud! Oskia, Citylife Concentrate - antioksidanter mot forurensing! Rodial, Collagen Drops - real plump og hudfornyelse! Rodial, Snake Serum Drops - glatter ut og gir løft! Inika Organic, Radiant Glow - for duggfrisk glød! Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt som arbeidsprøver for å kunne gjøre journalistiske vurderinger.

Dette produktet kan jeg unnvære….om jeg må…

Jeg er virkelig glad i øyekremer, og er storforbruker, om man kan si det sånn! Men om jeg må velge bort produkter fordi jeg får med meg begrenset med baggasje på tur eller ikke har råd velger jeg bort øyekremen! Det går helt fint å bruke ansiktsserumet i stedet, både når det kommer til konsistens og ingredienser. Det eneste du kanskje skal være ops på er om ingrediensene i serumet er så kraftfulle at de vil gi irritasjoner på den sarte huden. Mange ansiktskremer kan også brukes under øynene, men i tillegg til sterke ingredienser skal du tenke på at fete og tunge kremer kan forårsake enda mer poser under øynene. Så hvorfor bruker jeg øyekremer når det kanskje holder å bruke serum og vanlig krem? Øyekremer er tilpasset den sarte huden og utfordringene man har rundt øyepartiet. Jeg nevner i fleng: Tunge øyelokk, blå ringer, dype groper, poser, generelt hovne øyne, misfarging, fine linjer, kråketær og sensitivitet. Huden rundt øynene er kun 0,5 mm tykk, mens resten av ansiktet og deg er rundt 2 mm tykk. Dessuten blunker du konstant, øyeeplet jobber kontinuerlig og øynene blir utsatt for noe hele tiden. Øynene påvirkes av livsstilen din mye raskere enn ellers av deg. Om du ikke drikker nok vann, spiser for lite sunt fett, stresser for mye eller sover dårlig synes det svært godt på øynene! Øyekremer er tilpasset utfordringene man kan ha på huden rundt øynene. Blant annet brukes koffein mot poser, kraftige peptider for å løfte tunge lokk eller virke som en avlappende "botox". Vitamin C og lakrisrot ses ofte i kampen mot mørke ringer og pigmentering, mens hyaluronsyresalt jobber på tørrhet og fine linjer. Dessuten er molekylene veldig små og ingrediensene svært milde. I tillegg finner du ingredienser med øyeblikkelig kosmetisk effekt som er lysreflekterende, utglattende og fargejusterende. Det beste jeg vet er øyekremer med kjølende metallapplikator! Da våkner jeg til! Jeg bytter på flere typer øyekremer fordi huden trenger litt forskjellig gjennom en måned eller årstid, og fordi huden ofte har ulike behov morgen og kveld. På morgenen trenger jeg ofte produkter som gir energi og som gir et lite løft til øynene. På kvelden trenger huden mer næring og beroligende ingredienser, eller at jeg kjører på med litt foryngene retinol. Her er seks supre øyekremer med litt forskjellige funksjoner.  Ren, Active 7 Eye Gel - kan brukes morgen og kveld. Neostrata, Comprehensive Retinol Eye Cream - skal brukes på kvelden. ZO Skin Health, Growth Factor Eye Serum - kan brukes morgen og kveld, men jeg foretrekker dagen. Kiehl´s, Creamy Eye Treatment with Avocado - kan brukes på morgen, men ekstra god på kvelden. Super ute i kulden! Dr. Dennis Gross, Stress SOS Eye Cream - for slitne øyne, morgen og kveld. Oskia, Citylife I-Zone Balm - kan brukes morgen og kveld, men liker den best på kvelden. Super ute i kulden! På bildet under: Babor, Cleanformance Awakening Eye Cream - grønn som fjerner rødhet. Passer best på dagen, super under sminke! Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt som arbeidsprøver for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Lekker decolleté til jul!

Høres litt tidlig ut å snakke om jul allerede nå! Selv om julemarsipanen er ute for lengst har jeg ikke tenkt til å starte med den før jula ringes inn. Det samme kan man ikke si om utringningen til julekjolen din, om du kunne tenke deg å forbedre den. Da må du starte nå! En pen utringing eller décolleté er no problema nå man er ung. Verre er det når man har passert de 40! Huden er liksom ikke like spenstig lengre, den kan være ganske så skrukkete, ha dype rynker, har svært ujevn hudtone, pigmentering og sensitiv rødhet. Om du ønsker å gjøre noe med store solskader på huden må du til en hudterapeut, som jeg vet kan gjøre underverker. Men det er også en god del du kan gjøre selv for å få en litt mer delikat utringing til julekjolen. Aller først må du tenke at brystet ditt trenger den samme pleien som ansiktet ditt. Det blir utsatt for veldig mye av det samme som ansiktet av både vær, sol og vind + gnisninger fra enkelte plagg. Begynn med å rense og smøre huden med de samme produktene du bruker i ansiktet. Peel også denne huden med ansiktspeelen din! Død hud gjør at huden blir tørr, irritert, får flekker og rynker. Dessuten vil kremene dine begynne å virke veldig mye bedre. Fukt er virkelig det huden trenger aller mest av, så pøs på med det uansett! Bruk tilpassede produkter som tar tak i hudproblemet ditt. Er huden rød, har den pigmentflekker, blir huden lett irritert, er huden tørr, har huden kviser? Og så videre! Gi gjerne huden ekstra omsorg i form av en fuktighetsgivende og nærende maske! Om sommeren er høy SPF din aller beste brystvenn! To tips til en flott decolleté! Kostholdet ditt påvirker huden! Drikk nok vann og få i deg nok fett fra fisk og grønnsaker! Unngå for mye alkohol, sukker og junk og kutt ut nikotin! Sov på ryggen! Da unngår du å lage rynker mellom puppene! Du har sikker skjønt at jeg anbefaler DÉCOLLETÉ HYDROGEL MASK FRA NORDIC TREAT! Den inneholder altså så mange godsaker som huden din vil bli glad for! Den er kjølende og virker beroligende på huden! Den lysner misfarget hud og jevner pigmentering! Den fukter og plumper huden! Den gjør huden myk og glatt! Det er veldig mye på en gang! Du merker forskjell på rød, tørr og irritert hud eller en maske, men skal du få noen effekt må du selvfølgelig bruke masken over tid! Den skal sitte på i 30 minutter! Ingrediensene som bidrar til dette er blant annet glyserin, aloe vera, peonrotekstrakt, lakrisrot, ginseng, grønn te, vitamin A, C og E, vinsyre, vingjær og ginko biloba! Slik bruker du masken: For en skikkelig boost med god effekt bruker du masken som en daglig, intensiv kur i 28 dager! For vedlikehold og langtidspleie bruker du masken 1-2 ganger i uken! Som quickfix! Før fest eller når du skal blotte brystet påfører du masken rett før slik at huden fremstår som sunn, fuktet og fin! SOS! Super etter en dag i solen, men det er ikke så aktuelt nå. Stress kan der i mot fremkalle rødflammet hud, noe masken demper!

Rynker mellom puppene? Les dette!

For et par år siden fikk jeg et skikkelig godt tips av Ann-Kristin Stokke, som blant annet er fagsjef for Dermalogica. Jeg fikk nemlig et hudpleieprogram som blant annet besto av deres Daily Resurfacer, en form for peeling pads du skal bruke daglig for å fjerne døde hudceller. Peeling pads har en kjempegod effekt på huden når de brukes over litt tid. Huden blir helt klart klarere, både fordi du fjerner rester av smuss og de døde cellene som er med på å gjøre huden grå, men også fordi huden nå klarer å ta til seg næringen og virkestoffene som er i kremene. Men tipset hennes var at når du har strøket padsen over ansikt og hals, så er det fortsatt litt produkt igjen. Det skal du bruke på det glemte stedet, som er mellom puppene! For hvor ofte tenker du på å stelle huden som er mellom puppene! Er du som meg, så er jo ikke det så ofte. Jeg har jo smurt meg med bodylotion, men fordi området faktisk er utsatt for mange gjentagende bevegelser, som igjen gir rynker, trenger huden der litt mer omsorg. Som sagt, rynker kommer av gjentagende bevegelser. Smilerynkene, eller kråketærne om du vil, og sinnarynken mellom brynene er to velkjente eksempler på rynker som kommer av gjentagende bevegelser. Rynkene mellom puppene kommer av flere ting, men blant annet at de presses sammen av bhen (push up er altså ikke det beste å bruke over tid) og når du ligger på siden eller på magen når du sover. Dessuten er vi altfor glade i å sole oss, og når solen endelig gløtter frem er vi ikke alltid like flinke til å ta på oss solkrem. Vi husker å ta på i ansiktet, mens bryst og pupper kan fort bli glemt. Du har kanskje langt merke til at du blir oftere rød og brent i dette området enn i for eksempel ansiktet. Det som skjer er at huden til slutt blir så mye skadet av solen at den ikke klarer å reparere seg selv lengre og kolapser, og du får rynker og ujevn hudtone. En årsak til er at når vi ikke eksfolierer (skrubber, fjerner tørr hud) huden får den ikke nok fuktighet. Noen linjer og rynker oppstår rett og slett fordi huden er tørr! Igjen, så er huden mellom puppene et glemt område. Vi skrubber armer, bein og mage, men kroppsskrubben føles ofte for hard for brystområdet. Skrubben vi bruker i ansiktet bruker vi kanskje ned til halsen, så igjen så får ikke hele brystområdet det den bør ha. Peelingpadsene inneholder blant annet syrer som er med på å fjerne døde hudceller, og dermed får huden mer ut av fuktighetskremen. I tillegg settes sirkulasjonen i gang slik at blant annet cellene blir mer effektive, og jobber bedre selv. Pads kan også inneholde ingredienser som setter i gang funksjoner i cellene. Noen har også en del fuktighet i seg som trekker inn i huden samtidig som huden får en peeling! Altså to fluer i et smekk! Med andre ord, peelingpads er supre å bruke mellom puppene, og er du flink vil du se en forskjell på huden over tid. Så når jeg oppsummerer så kommer jeg frem til følgende: Bruk bh som gir naturlig fasong på puppene, og spar push upen til spesielle anledninger. Sov så mye du kan på ryggen! Da faller puppene ut til hver sin side, og blir ikke klemt sammen. Bruk alltid solkrem når du blotter brystpartiet! Eksfolier huden mellom puppene jevnlig, så tar den til seg fuktighet og næring fra kremene dine på en helt annen måte. Husk fuktighet! Et på siden-tips, men veldig nyttig og effektivt: Har du mye rynker på bryst og puppeparti, og du ønsker å redusere eller fjerne det, må du nok hardere til verks enn noen peelingpads. Det finnes mange behandlinger på hudklinikker med blant annet laser, peelinger og fillere som strammer opp og jevner ut huden i området.

Julegavene de aller fleste vil digge!

Vet du ikke hva du skal gi til den greie naboen, venninna di, bestemor eller tenåringen? Eller skulle du gjerne hatt en liten ekstragave i tillegg til det du allerede har kjøpt? Da skal du kjøpe kroppsprodukter! De finnes i alle prisklasser, og nå synes jeg også at mange rimeligere varianter har blitt både ganske gode og ser bra ut på badet! De fleste kvinner elsker produkter som lukter godt, ser bra ut og som gjør godt for huden. De er det enkelt å finne produkter til! Men det er også de som hverken liker dufter eller som tåler parfymerte produkter så bra.  Så har du gutter og mannfolk! De ønsker seg ikke akkurat beautyprodukter, men får de noe som er nøytralt eller mildt setter de nok pris på det til slutt! Her er noen kroppsprodukter av ulike slag og i forskjellige prisklasser som jeg er sikker på noen vil være glad for å få! Elizabeth Arden White Tea Mandarin Blossom Body Cream: feminin og litt sterk duft. Middels pris! Babor Spa Energizing Hand & Body Wash: Mild spaduft som passer alle. Middels pris! Babor Hand Hygiene Duo: Mild og lett feminin spaduft. Middels pris! La Provencale Bio Relaxing Shower Gel: Mild duft som passer alle. Rimelig pris! Victor Vassier La Forêt Soap: Krydret duft som passer alle. Rimelig pris! Kiehl´s Creme de Corps: Mild duft som passer alle. Middels pris! Korres Body Milk Pineapple Coconut (reisestørrelse): Mye, men mild duft som passe alle. Rimelig pris (også stor størrelse). Kiehl´s Scented Scrub Soap: Dufter mye, men mildt. Rimelig pris! La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M: Duftfri og passer alle. Middels pris! Augustinus Bader The Body Oil: Duftfri og passer alle. Høy pris. Rituals Tulip & Japanese Yuzu Body Cream: Mild duft som passer alle. Middels pris! Pris indikasjon: Rimelig: Under 170 kr Middels: 200-400 kr Høy: 900 kr Gjør oppmerksom på at alle produktene er mottatt som arbeidsprøver for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Historisk tilbakeblikk! Derfor oser makeupen av optimisme nå!

Beautyhistorie, og motehistorie for den saks skyld, synes jeg er utrolig spennende! Det er ikke noe man går å tenker over, men både mote- og skjønnhetstrendene gjenspeiler historien man er en del av. Jeg har skrevet før om The Lipstick Index der man faktisk kan lese verdensøkonomien ved å se på salg av leppestifter. Jo dårligere det står til jo flere leppestifter selges det! LES HER! Tenkte å gi deg noen eksempler på hvordan mote og skjønnhet styres av historien. I de glade 20-årene krøp skjørteekanten litt opp og midjen ble mindre feminin! I tillegg til at de tillot seg til å være litt rampete med svart og nedstemt øyesminke. Da "krakket" inntraff i oktober 1929 tok trendene en annen vei. Øyesminken ble lettere og moten vakker og feminin, og på den måten muntret man opp de harde 30-årene så godt man kunne! Da 2. verdenskrig brøt ut måtte kvinnene holde fortet hjemme, mens mennene dro ut i krigen! I tillegg til å ta vare på familien måtte de også overta driften av ulike bedrifter, noe som før var forbeholdt mennene. Stilen forandret seg igjen! Litt mer autoritære snitt og måteholden sminke. Brynene som fra før var buet og smale ble nå både tykkere og mer kantete. Overleppen tegnet de opp litt overlegent med overleppe som var litt lengre enn underleppen! Så litt mer nærliggende meg og min oppvekst! Vi kan ikke glemme 80-tallet glade neonfarger og jappetid. Igjen kom de maskuline undertonene med brede skulderputer og smale smale hofter, og ikke minst sminken som ikke nødvendigvis var med på å forskjønne. På 90-tallet var "Gulfkrigen", med ny usikkerhet på mulig 3. verdenskrig. Jeg og mine venner kledde oss i grått, var rimelig sminkeløse og lot håret falle rett ned. I midtskill. Ikke fordi vi som ungdommer forsto så fryktelig mye av det i 1991, men fordi trendene nærmest forberedte oss på måtehold. For 21 år siden feiret vi årtusenskiftet, og optimismen med maksimalismen gjorde sitt inntog! Herregud, så gøy mote og sminke var da! Glitter og glam, lag på lag, more is more! Det var også da alt begynte å bli lov. Ikke sånn som det var før at kun en type mote var greia! Så ble vi miljøbevisste. For jordkloden vi bor på forandrer seg i en forferdelig fart, bare fordi menneskeheten har forsøplet den! Gjenbruk, nye materialer av resirkulert materiale, bionedbrytbare materialer, økovennlige produkter og så videre. Det er fortsatt der vi er. Miljøbevisste, og bevisste på at det vi skal kle oss i og bruke på huden skal være bra både for oss, naturen og de som har produsert produktene. Naturlig hud, no makeup makeup, naturlig glød, naturlig.... Men de siste månedene har virkelig gjort noe med oss! Vi trenger gled, optimisme, en visjon og en lovnad om at alt ordner seg. For alle! Jeg har snoket litt i butikkene og på nettbutikkene i det siste, og det jeg legger merke til er at moten er langt mer feminin og fargerik enn på lenge! Så deilig, for endelig noe som sånn generelt passer meg. Mer markerte liv, skjørter, lekne bukser og flotte mønstre som gir en følelse av glamour. Høstens og vinterens sminke er virkelig herlig optimistisk og deilig! Joda, du skal fortsatt tenke på miljøet og hva som er bra for deg. Men ingrediensene er nå langt bedre for miljøet og deg enn de noen gang har vært, med fokus på plast, naturlige ingredienser og så videre. Selvfølgelig et godt stykke igjen, altså, men allikevel! Nå skal du boltre deg i skimmer, optimistiske og glamorøse farger i rosa, rødt, lilla, burgunder, gull og selvfølgelig sjampanje. Jeg blir rett og slett bare så glad av det, blir ikke du? Og svart. Vi trenger svart! Intensitetens og kontrastens farge! Aldri har maskaraen vært så svart som den er nå. Du kan ha lagt den vakreste og mest delikate sminke, eller mest lekne for den sak skyld. Men i de du tilfører svart blir uttrykket ditt sofistikert, bevisst, intenst og målrettet. Optimisme, glede og bevissthet om at 2021, da blir ikke alt som det var før, men veldig mye bedre! Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves! God advent!