Ansikt,  Hudpleie

Dette produktet kan jeg unnvære….om jeg må…

Jeg er virkelig glad i øyekremer, og er storforbruker, om man kan si det sånn! Men om jeg må velge bort produkter fordi jeg får med meg begrenset med baggasje på tur eller ikke har råd velger jeg bort øyekremen!

Det går helt fint å bruke ansiktsserumet i stedet, både når det kommer til konsistens og ingredienser. Det eneste du kanskje skal være ops på er om ingrediensene i serumet er så kraftfulle at de vil gi irritasjoner på den sarte huden.

Mange ansiktskremer kan også brukes under øynene, men i tillegg til sterke ingredienser skal du tenke på at fete og tunge kremer kan forårsake enda mer poser under øynene.

Så hvorfor bruker jeg øyekremer når det kanskje holder å bruke serum og vanlig krem? Øyekremer er tilpasset den sarte huden og utfordringene man har rundt øyepartiet. Jeg nevner i fleng: Tunge øyelokk, blå ringer, dype groper, poser, generelt hovne øyne, misfarging, fine linjer, kråketær og sensitivitet.

Huden rundt øynene er kun 0,5 mm tykk, mens resten av ansiktet og deg er rundt 2 mm tykk.

Dessuten blunker du konstant, øyeeplet jobber kontinuerlig og øynene blir utsatt for noe hele tiden. Øynene påvirkes av livsstilen din mye raskere enn ellers av deg. Om du ikke drikker nok vann, spiser for lite sunt fett, stresser for mye eller sover dårlig synes det svært godt på øynene!

Øyekremer er tilpasset utfordringene man kan ha på huden rundt øynene. Blant annet brukes koffein mot poser, kraftige peptider for å løfte tunge lokk eller virke som en avlappende “botox”. Vitamin C og lakrisrot ses ofte i kampen mot mørke ringer og pigmentering, mens hyaluronsyresalt jobber på tørrhet og fine linjer. Dessuten er molekylene veldig små og ingrediensene svært milde.

I tillegg finner du ingredienser med øyeblikkelig kosmetisk effekt som er lysreflekterende, utglattende og fargejusterende. Det beste jeg vet er øyekremer med kjølende metallapplikator! Da våkner jeg til!

Jeg bytter på flere typer øyekremer fordi huden trenger litt forskjellig gjennom en måned eller årstid, og fordi huden ofte har ulike behov morgen og kveld. På morgenen trenger jeg ofte produkter som gir energi og som gir et lite løft til øynene. På kvelden trenger huden mer næring og beroligende ingredienser, eller at jeg kjører på med litt foryngene retinol.

Her er seks supre øyekremer med litt forskjellige funksjoner. 

  • Ren, Active 7 Eye Gel – kan brukes morgen og kveld.
  • Neostrata, Comprehensive Retinol Eye Cream – skal brukes på kvelden.
  • ZO Skin Health, Growth Factor Eye Serum – kan brukes morgen og kveld, men jeg foretrekker dagen.
  • Kiehl´s, Creamy Eye Treatment with Avocado – kan brukes på morgen, men ekstra god på kvelden. Super ute i kulden!
  • Dr. Dennis Gross, Stress SOS Eye Cream – for slitne øyne, morgen og kveld.
  • Oskia, Citylife I-Zone Balm – kan brukes morgen og kveld, men liker den best på kvelden. Super ute i kulden!
  • På bildet under: Babor, Cleanformance Awakening Eye Cream – grønn som fjerner rødhet. Passer best på dagen, super under sminke!

Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt som arbeidsprøver for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar