Kroppspleie

Rynker mellom puppene? Les dette!

For et par år siden fikk jeg et skikkelig godt tips av Ann-Kristin Stokke, som blant annet er fagsjef for Dermalogica. Jeg fikk nemlig et hudpleieprogram som blant annet besto av deres Daily Resurfacer, en form for peeling pads du skal bruke daglig for å fjerne døde hudceller.

Peeling pads har en kjempegod effekt på huden når de brukes over litt tid. Huden blir helt klart klarere, både fordi du fjerner rester av smuss og de døde cellene som er med på å gjøre huden grå, men også fordi huden nå klarer å ta til seg næringen og virkestoffene som er i kremene.

Men tipset hennes var at når du har strøket padsen over ansikt og hals, så er det fortsatt litt produkt igjen. Det skal du bruke på det glemte stedet, som er mellom puppene!

For hvor ofte tenker du på å stelle huden som er mellom puppene! Er du som meg, så er jo ikke det så ofte. Jeg har jo smurt meg med bodylotion, men fordi området faktisk er utsatt for mange gjentagende bevegelser, som igjen gir rynker, trenger huden der litt mer omsorg.

Som sagt, rynker kommer av gjentagende bevegelser. Smilerynkene, eller kråketærne om du vil, og sinnarynken mellom brynene er to velkjente eksempler på rynker som kommer av gjentagende bevegelser. Rynkene mellom puppene kommer av flere ting, men blant annet at de presses sammen av bhen (push up er altså ikke det beste å bruke over tid) og når du ligger på siden eller på magen når du sover.

Dessuten er vi altfor glade i å sole oss, og når solen endelig gløtter frem er vi ikke alltid like flinke til å ta på oss solkrem. Vi husker å ta på i ansiktet, mens bryst og pupper kan fort bli glemt. Du har kanskje langt merke til at du blir oftere rød og brent i dette området enn i for eksempel ansiktet. Det som skjer er at huden til slutt blir så mye skadet av solen at den ikke klarer å reparere seg selv lengre og kolapser, og du får rynker og ujevn hudtone.

En årsak til er at når vi ikke eksfolierer (skrubber, fjerner tørr hud) huden får den ikke nok fuktighet. Noen linjer og rynker oppstår rett og slett fordi huden er tørr! Igjen, så er huden mellom puppene et glemt område. Vi skrubber armer, bein og mage, men kroppsskrubben føles ofte for hard for brystområdet. Skrubben vi bruker i ansiktet bruker vi kanskje ned til halsen, så igjen så får ikke hele brystområdet det den bør ha.

Peelingpadsene inneholder blant annet syrer som er med på å fjerne døde hudceller, og dermed får huden mer ut av fuktighetskremen. I tillegg settes sirkulasjonen i gang slik at blant annet cellene blir mer effektive, og jobber bedre selv. Pads kan også inneholde ingredienser som setter i gang funksjoner i cellene.

Noen har også en del fuktighet i seg som trekker inn i huden samtidig som huden får en peeling! Altså to fluer i et smekk! Med andre ord, peelingpads er supre å bruke mellom puppene, og er du flink vil du se en forskjell på huden over tid.

Så når jeg oppsummerer så kommer jeg frem til følgende:

  • Bruk bh som gir naturlig fasong på puppene, og spar push upen til spesielle anledninger.
  • Sov så mye du kan på ryggen! Da faller puppene ut til hver sin side, og blir ikke klemt sammen.
  • Bruk alltid solkrem når du blotter brystpartiet!
  • Eksfolier huden mellom puppene jevnlig, så tar den til seg fuktighet og næring fra kremene dine på en helt annen måte.
  • Husk fuktighet!
  • Et på siden-tips, men veldig nyttig og effektivt: Har du mye rynker på bryst og puppeparti, og du ønsker å redusere eller fjerne det, må du nok hardere til verks enn noen peelingpads. Det finnes mange behandlinger på hudklinikker med blant annet laser, peelinger og fillere som strammer opp og jevner ut huden i området.

Legg igjen et svar