Ansikt,  Hudpleie

Tilkoblet WiFi? Hverdagen din avgjør serumvalget!

Jeg starter med spørsmålet jeg får stilt oftest! Hvorfor holder det ikke å bare bruke krem? Jeg sammenligner det alltid med at du aldri ville gått ut i bare en jakke, uten noe under (bortsett fra om sommeren). Serum er en behandlende/varmende undertrøye/genser, mens kremen er som en beskyttende jakke du har over. Alle med tørr og sensitiv hud som starter med serum under krem får en AHA-opplevelse! 

Så over til dagens tema. For jeg har snakket om serumer mange ganger. Jeg lærte nemlig noe nytt her om dagen om frie radikaler og antioksidanter av dama bak Oskia. For det første så vet vi at frie radikaler påvirker kroppen din, og selvfølgelig huden din. Frie radikaler setter fart på aldringsprosessen slik at du eldes litt raskere enn du strengt tatt behøver. Forurensing er jo velkjent, men også solen, stråling fra digitale verktøy, tobakk og usunn mat danner frie radikaler.

Frie radikaler rett og slett får kroppen din til å oksidere, på samme måte som et eple blir brunt og råtner eller at metall irrer seg til oppløsning. Altså er oksidering en aldringsprosess!

Det vi også vet er at antioksidanter motvirker oksidering. Antioksidantene legger seg som en beskyttende paraply over cellene, i tillegg til at de tilintetgjør de frie radikalene.

Denne unike egenskapen er også grunnen til at det finnes en eller annen form for antioksidanter i nesten alle serumer, der vitamin C er blant de sterkeste. I tillegg har vitamin C mange andre unike egenskaper som gjør den til et aldri så lite multivitamin i seg selv.

LES MER OM VITAMIN C HER!

Som sagt så lærte jeg en ting til om frie radikaler. Mange av oss sitter jo med mobil, nettbrett og pc-er hele dagen, og den strålingen påvirker jo huden i seg selv. Sitter du mye foran skjerm er det i seg selv en grunn til å bruke serumer med antioksidanter hver dag.

WiFi har også vært oppe som frie radikaler-tema. Det man har oppdaget er at WiFi ikke danner frie radikaler, men de får dem til å gå berserk slik at de frie radikalene vil gjøre mer skade.

Oskia-gründeren (du får se mer av hennes produkter siden + at jeg har tipset om hennes fantastiske mist flere ganger) tipset derfor om at du bør slå av WiFi om natten, for da trenger du den jo ikke! Og igjen anbefaler hun (og jeg) at du bruker antioksidanter i ansiktet når du sitter foran skjermen.

Antioksidanter på dagtid er topp, og så vil jeg anbefale et behandlende serum/konsentrat på kveld og natt. Sensitiv hud trenger beroligende ingredienser som cica/tigerurt og glyserin. Aldrende hud trenger vitamin A og hyaluronsyre. Pigmentert hud trenger vitamin C og lakrisrot. Slapp hud trenger peptider.

Kviser trenger talgregulerende og antibakterielle ingredienser som grønn te, sypress og bambus. Tørr hud trenger eksfolierende syre og fukt fra for eksempel hyaluronsyre og glyserin. 

Og så videre. Og masse av dette er beskyttende antioksidanter!

Tipset er derfor å kjenne etter hva huden din faktisk trenger! Vær kritisk, men realistisk. Jeg synes også hudpleieprodukter nå er veldig godt merket, slik at det ikke skal være vanskelig å finne ut hva serumet er godt for.

Som jeg tipset om i saken om hvordan finne frem til den rette hudkremen (SE HER) så tar du først utgangspunkt dine behov og så i din økonomi. Jeg anbefaler for eksempel heller å kjøpe produkter i apotek enn på dagligvare når lommeboka er litt slank, selv om det faktisk har dukket opp ålreite produkter der også.

Og siden serum er maten til huden er serum det produktet du skal bruke mest penger på, mens rens og annet kan ha en hyggeligere pris!

Helt til slutt, har du et spesifikt problem skal du gå til hudpleier! Ikke vent til huden er helt herpet, da tar det bare så utrolig mye lengre tid! Og, ikke forvent at hudpleieren kan løse et problem på EN behandling! Det blir som å tro at du får store muskler eller super kondis etter en treningsøkt!

I denne saken har jeg med serum (som skal påføres på nyrenset hud, eventuelt etter TRINN 0 – som du kan lese om HER!) som både er sterkt fuktighetsgivende, beskyttende, beroligende, behandlende på rynker, oppstrammende og utgjevende på pigmentering og grov hud.

Produktene i saken er fra Inika, Korres, Foreo, Doctor Babor, PCA Skin, ZO Skin Health, Obagi Medical, Pharmaskincare, Thalgo, Nuxe Bio Organic, Skincity, Mádara og Kiehl´s. De er alle mottatt som arbeidsprøver for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar