Ansikt,  Hudpleie

Hvilken krem velger jeg? Her er 7 gode tips!

Både Rolls Royce og Fiat Uno har fire hjul, ratt, girkasse og dører, motor og et karosseri, men det skiller fort tre millioner i mellom, pluss prestasjon og utseende. Sånn er det også med kremer! Dessuten er det et hav av utvalg i mellom, og det er kanskje det som er det vanskeligste!

Ja, jeg har full forståelse for at det kan være uhorvelig vanskelig å finne frem i kremhyllene! Tusener på tusener av kremer lover å gjøre huden din vakker, glatt og fyldig, ikke minst fjerne rynker, brune flekker og gjøre kjevepartiet mer markant.

Ja, takk! Jeg tar alt sammen! Men det viser seg at å velge riktig krem kan være rett så vanskelig noen ganger. Her er derfor mine tips til hvordan bli mest mulig fornøyd med kremen din!

1 Start aller først med resten av hudpleien din! Om du er lat med rensen, sjeldent eller aldri skrubber huden og heller ikke bruker serum, er det stor sjanse for at du ikke kommer til å like noen kremer. Start med daglig rens og ukentlig skrubb, og aller helt en serum under kremen, så er det stor sjanse for at kremen du kjøpte sist funker.

2 Still deg spørsmålet om hva du ønsker med kremen din! Trenger du mer glød, se mer våken ut, få mindre pigmenter, jevnere hudoverflate, mindre tørr eller fet hud, fylde, mindre porer, mindre kviser, mindre grov hud, løft, mindre sensitiv og rød hud, ol. Det kan til og med være at serumet løser et problem, mens kremen skal ha en annen oppgave.

3 Hvor mye penger vil du legge i kremen? En krem må ikke være veldig dyr for å fungere, men ofte får du det du betaler for. Hva du vil oppnå og hvor raskt påvirker også prisen på kremen. Av og til betaler man for merket og emballasje,

men først og fremt betaler du for ingredienser og konsentrasjonen av disse, samt teknologi, forskning og fremstillingsmåte. Det blir som bilene jeg snakket om!

4 Hvilken konsistens liker du, eller er det viktig for deg? Oljete, lett gel, smørkonsistens eller suffle? Og hvordan føles huden din en time etter påføring? Fortsatt fet? Da skal du velge lettere. Huden føles stram – da skal du velge fetere.

5 Hva med duften? Mye, lite, søtlig, frisk, blomster, pudrete, veldig naturlig eller ingenting?

Opplevelsen av hvordan kremen kjennes på huden, hvordan den er å smøre på og hvordan du opplever duften har mye å si for din opplevelse med kremen. Selv om kremen koster 1000 kroner, så er det ikke sikkert du vil bruke den om du ikke faller for duft og konsistens. Med mindre resultatet er viktigere enn det sensoriske!

6 Gå til et sted med ekspertise! Netthandel og dagligvare er lettvint, men om du stadig får feil krem blir det jo dyrt og frustrerende. Velg i såfall nettsider med god guiding og profesjonelle produkter, som for eksempel Scandinavianbeauty og Skincity.

Ellers anbefaler jeg å møte fysisk opp et sted med godt utvalg av kremer, og unngå de travleste tidene på dagen slik at de virkelig kan hjelpe deg og ikke bare pushe på deg ukens tilbud i all travelhet.

Gå til hudsalonger og -klinikker, hudapotekene, nisjebutikker eller nisjeparfymerier der de virkelig har kunnskap og engasjement for hud!

7 Sist, men ikke minst viktig! Huden din lever, og trenger stadig forskjellige ting. Temperatur, tørt og fuktig klima, fjelluft, forurensing, om du er mye ute eller inne, stress, fyring, slanking, sykdom, trening…. – alt påvirker huden din. Derfor bør du ha to-tre kremer liggende slik at huden for det den trenger – NÅR den trenger det!

 • Augustinus Bader:  Veldig rik, masse, masse fukt, voksen hud. Finnes i lettere variant også, som jeg liker ekstra godt.
 • It Cosmetics: Lett gel, masse fukt, beroligende, yngre hud og menn.
 • Korres: Antiage, glød for menn.
 • Korres White Pine: Voksen hud, plump og fukt.
 • Doctor Babor: All type hud. Passe rik, masse fukt, beroligende.
 • Clarins: Mellomlett, særdeles smørbar, velduftende, 40+
 • Ren: Lett krem, god konsistens,  masse glød, alle aldre.
 • Murad: For fet og kvisete hud, mattende og med SPF som hinder solen i å aktivere acne.
 • Biotherm: Glød og oppstramming. Passe rik med god smøreevne ( og nydelig duft)!
 • Mádara: Mellomlett kremkonsistens, økologisk, fastere hud, antiage
 • No7: Rik fuktighetskrem! For alle!
 • Linda Johansen: Antiage, SPF og masse fukt – super høstkombo for voksen hud!

Produktene er mottatt som arbeidsprøver for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar