Tone við Skipá
Norge

Hva kan jeg hjelpe deg med? Jeg skriver blogginnlegg som inspirerer kvinner til å føle seg flottere ved hjelp av dine produkter. Jeg skriver redaksjonelle artikler og hjelper firmaer å bli mer synlige i form av tekst, bilder og konsultasjon. Jeg holder foredrag og er konferansier for firmaet ditt, og jeg arrangerer eventer av ulike slag. Jeg gjør hår, makeup og styling til film og foto, samt pynter brud, holder sminkekurs og bli ny-dager. Noe annet? Spør meg! Jeg ønsker å inspirere deg til å gjøre noen små forandringer og gi deg de beste tipsene som får deg til å føle deg litt vakrere på en helt vanlig hverdag og se «smæsjing» ut på fest.

DENNE BLOGGEN ER PERSONLIGE YTRINGER  FRA BLOGGENS EIER, TONE VID SKIPA. ALL BRUK AV BILDER, TEKST ELLER VIDEO FRA BLOGGEN MÅ AVTALES MED HENNE. ANNONSER OG BETALTE SAMARBEID KAN AVTALES DIREKTE MED TONE VID SKIPA PÅ TONESKIPA@GMAIL.COM ELLER PÅ MOBIL 93245316

Ansikt Hudpleie Sol

Pigmentflekker av varme!

on
18. mai 2019

Visste du det? Veldig mange av oss damer sliter med brune flekker i ansiktet. De kommer i forskjellige former, og de kalles både for melasma, pigmentflekker, pigmentering, hyperpigmentering, aldersflekker, leverflekker og solflekker.

Noen av dere har sikkert hatt den klassiske, brune pigmentbarten i forbindelse med graviditet, eller kanskje du har større partier i både panne og kinn med såkalt melasma. 

Det er også veldig vanlig å få pigmentflekker etter kviser eller arr, noe blant annet jeg har “slitt” med oppgjennom årene. Har du tatt mye solarium har du nok pigmentflekker på toppen av kinnbeina. Eller har du en favorittplass på terrassen eller har du hatt fast vindusplass på jobben i lange tider, har du mest sannsynligvis flere mørke flekker på den siden som er vendt mot lyset og sola.

Alle som sliter med mye pigmentering vet at sola har veldig mye av skylden for at de brune flekkene popper opp. De som er bevisste på det er også veldig flinke til å bruke solkrem med høy faktor. De bruker gjerne solhatt og oppholder seg i skyggen det meste av tiden. Men allikevel kommer de uregjerlige brune flekkene.

Jeg vet at noen sliter med dem egentlig året rundt, og da kan det faktisk være følgende årsak som er problemet!

VARME!

Varme viser seg å trigge den samme prosessen i melanoscyttene som UV-strålene slik at melanin produseres, og har du allerede et problem med pigmentering blir tilstanden ikke noe bedre når den utsettes for varme.

Så selv når du sitter under en parasol med stor solhatt og solbriller med 50+++ på huden så vil varmen i seg selv trigge melaninet. Det samme skjer i badstue, om du praktiserer bikram yoga der temperaturen er India-høy, dusjer i veldig varmt vann (noe mange elsker) eller utsetter huden for varme i en eller annen form.

Løsningen er først og fremst å unngå varme, men også bruke bruke melaninhemmende produkter. Velg din solkrem med omhu, og gå for fysisk filter som reflekterer varmen bort fra huden – i motsetning til kjemisk filter som holder på varmen. Nå kommer flere og flere solkremer med IR-beskyttelse, altså beskyttelse mot infrarøde stråler som er det som gir oss varme.

Fikk du noe å tenke på?

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT