Ansikt,  Hudpleie

Trinn 0 – hudpleietrinnet jeg niholder på!

Step Zero! Du har kanskje lest om det før, men det er ikke et så mye brukt begrep lengre. Kanskje fordi det har blitt et så vidt utvalg med produkter, i tillegg til at trenden nå er enklere hudrutiner. Det er mye bra med K-beauty, men 10-14 trinn med produkter kan bli litt i meste laget for nøysomme nordmenn. Og, trenger man egentlig alle sammen?

Trinn 0 er altså det trinnet i hudregimet som kommer mellom rens og serum. Det er vannaktig, og kan hete essence, toner, lotion, mist, facial water og til og med micellar water.

Dette trinnet niholder jeg faktisk på, for etter rensen så setter dette trinnet standarden for resten av hudpleien. Det kan faktisk være det som skal til for at du får det ønskede resultatet med huden din!

Så hva er det som er så bra med trinn 0? Jo, det rett og slett aktiverer huden! Det blir som å aktivere bankkortet ditt før du kan bruke det, å skru om på en bryter for å få en maskin til å virke, som å legge primer før maling eller som den lille vannskvetten før gjødsling slik at planten klarer å ta imot næringen!

  • Micellar water og toner fjerner resten av det rensen ikke klarte å fjerne.
  • Inneholder ingredienser som kan være beroligende, peelende (uten at du skal vaske av), betennelsesdempende, fuktighetsgivende, oppkvikkende, glødgivende, oppfriskende, oppstrammende, osv.

Derfor kan du velge en eller to trinn 0 som er tilpasset din huds behov. Du kan til og med bruke to om gangen, eller du kan for eksempel velge en beroligende på kvelden og en glødgivende til morgenenrutnen.

Micellar Water egner seg ekstra godt ved bruk av solkrem og mye sminke. Du kan lese mer om dem HER!

Lotion/toner bruker du når du har en utfordring med huden, som pigmentering, fukttap, ru hu, porer, sensitiv hud, rød hud, kviser, oa. Du kan lese mer om tonere HER!

Essence er ofte eksklusivt, og har ofte veldig nærende ingredienser. Rå å bruk når aldringstegnene dukker opp, når huden er grå og trist eller fuktfattig. Den kan til og med erstatte et serum, spesielt om du bruker en lotion/toner under først.

Mist sprayes på huden, og er super å bruke når huden trenger en oppvåkning og energi. De har gjerne samme ingredienser som f.eks. en toner, men du fjerner ikke av eventuelle renserester. Kan også brukes i tillegg til de andre produktene, men ville da brukt den etterpå.

Mist kan også brukes oppå sminke og utover dagen som en liten boost når huden føles stram eller energifattig. Siden de også dufter godt, og veldig ofte inneholder eteriske oljer, har de også god effekt på humøret ditt!

Du kan lese mer om mister HER!

Produktene  i denne saken er mottatt som arbeidsprøver for å kunne gjøre en journalistisk vurdering!

Toner

  • Fuktboost fra  Skincity
  • Antiage peel og vitaminboost fra Pharmaskincare
  • AHA-syrer for glød fra Ren Skincare

Mister som alle dufter veldig godt!

  • Beroligende og fuktighetsgivende fra Shiseido
  • Beskyttende antioksidanter mot forurensing fra Oskia
  • Beroligende og fuktighetsgivende fra Marina Miracle

Micellar Water finner du navnene på HER!

Legg igjen et svar