Ansikt,  Hudpleie

Tørr hud tørster! Slik kommer huden i balanse igjen!

Så lenge jeg har skrevet om skjønnhet har jeg hver vinter skrevet om hud som er tørr. Det er ikke helt uten grunn, for det er det vanligste hudproblemet på vinterstid her i nord. Jeg får mange spørsmål om jeg kan tipse om gode kremer for fukt, og det har jeg også. Men jeg må alltid spørre om hvilken hudpleierutine de har, og av en eller annen grunn er hudpleierutinen mangelfull. Det kommer jeg straks tilbake til!

Jeg lærer hele tiden selv om min egen hud, og også jeg har perioder der huden tørster.

For det er nettopp det den er! Tørst!

Altså, om du er kjempetørst, så holder det ikke med et t-skje med vann. Du må drikke masse, og det er heller ikke sånn at du kan drikke hva som helst. Alle vet at en halvliter med kaffe ikke slukker tørsten. Du må ha rent vann som du får fra springen. Det går også veldig tregt å få i seg vannet om den må drikkes gjennom et kaffefilter.

Håper du skjønner metaforen min! Altså må du først fjerne “kaffefilteret” som er gammel hudkrem, sminke, forurensing, støv og døde hudceller. Det gjøres enkelt med grundig rens hver morgen og kveld, samt en skrubb i ny og ne som fjerner de døde hudcellene skikkelig.

Så må du pøse på med riktig tørsteslukker, og her er det masse å velge mellom! Jeg anbefaler alltid å bruke godt med serumer, konsentrater og veldig gjerne ampuller. Legg på huden i flere omganger slik at produktet klarer å trekke ned i huden. 

Du kan se selv et ampulltriks i denne linken HER!

Når du har gitt huden nok mengde med tørstedrikk er det svært nyttig å holde denne fuktigheten inne i huden. Det er nemlig det som er utfordringen akkurat nå som lufta er kald og tørr. Fuktigheten bare forsvinner ut av huden.

Jeg merker det ekstra godt når jeg er på hytta. For det første ligger hytta langt oppe i lia i Dokka! Lufta i seg selv er knusktørr, noe som merkes godt så fort jeg kommer ned til kysten igjen. Så driver vi med hardfyring. Det er en vedfyrt hytte, og for å få varme i veggene må vi fyre ganske mye på vinteren.

Om jeg ikke passer på og smører meg godt med krem som holder på fuktigheten i huden blir den altså så dehydrert. Det er ubehagelig, og det fører med seg litt annet også!

Jeg får flere linjer, huden blir irritert, den blir ekstra rød og kan til og med få områder med litt eksemaktig overflate. Dessuten ser den marmorert ut, og det er absolutt ikke et godt aldringstegn.

Håper du skjønte litt, og fikk noen tips. I saken ser du veldig gode kremer som passer ekstra godt nå om dagen. Du må ikke bruke dem hver dag, men når du vet at i dag er det ekstra kaldt, du skal sitte inne i aircondition (tørker ut huden så det holder), du skal fly eller du skal på hyttetur, er det bare å smøre et godt lag på. 

Produktforslag:

  • La Crème 128 fra Sothys
  • Post-Peeling Marin fra Thalgo
  • Vital Perfection fra Shiseido
  • Creme Vg Derm fra Biologique Recherche
  • Skin Protect Creme fra Babor
  • Hydraluxe fra PCA Skin

Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt av produsentene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar