Ansikt,  Hudpleie

Uten dette virker ikke kremen din!

Jeg starter med det viktigste først! Sunn og frisk hud starter med en god rengjøring! Om du ikke rengjør huden din daglig vil ikke selv verdens beste krem fungere. Har du et problem med huden, være seg kviser, sensitiv hud, rød hud, eksem, rosacea, tørr hud, rød hud, fet hud, slapp hud, osv – så skal du starte med å se på din renserutine.

Bruker du rens og eksfolierende produkter, eller kanskje du bør skifte rens?

Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg får spørsmål om tips til GODE hudkremer! Joda, jeg kan tips om hundrevis av riktig gode hudkremer. Men for å kunne gi deg mer riktige tips må jeg vite mer om hudrutinene dine (tips om valg av HUDKREMER finner du forresten HER).

Hvilke andre produkter bruker du, hvor ofte bruker du dem, renser du huden og når sist skrubbet du huden… Fler og fler har et serum, som de ikke vet når eller hvorfor de skal bruke, men det skal jeg snakke om senere.

Rens… De fleste har en rens liggende som de ikke husker navnet på, og de bruker den kun for å fjerne sminke når de har pyntet seg litt.

Skrubb… Hvorfor skal man bruke det? Blir ikke huden slitt? Eller… jeg blir så rød av det, så jeg tåler det ikke!

99% av de som spør med til råds har også problemer med huden, og synes at ingen kremer fungerer, selv ikke den superdyre. Ikke det at hudproblemet er så alvorlig, i alle fall ikke enda. Det vanligste er tørr og sensitiv hud, gjerne litt rødhet, små kviser, porer, grov og ru hudoverflate, linjer, matt og rett og slett litt kjedelig hud.

Dessuten synes de at kremen legger seg oppå huden, i stedet for å trekke inn og at foundation får huden til å se tørr og gammel ut.

Jeg har inne i mellom sminkekurs, og en naturlig del av det er hudpleie. Så og si alle får en AHA-opplevelse, og de visste ikke at det gikk an å ha slik hud, eller at foundationen kunne bli så usynlig.

Et spørsmål jeg alltid stiller er “Hva ville du ha gjort før du oljet, evt malte, et gulv, bordplate eller vegg (spes ute)? Ville du ha oljet rett på gammel skitt, støv og matrester eller ville du ha vasket grundig og pusset over med et sandpapir?

Svaret sier seg selv! Det er helt identisk med huden din! Du kan ikke forvente at kremen skal fungere når den smøres oppå et lag av gamle hudceller, fett, svette, støv, lag med gammel krem, bakterier og matrester. For å si det sånn, det går ikke av med en skvett med vann!

RENSETYPER

Det er uhorvelig mange typer rens på markedet. Bare søk på RENS på bloggen min så finner du MANGE gode forslag til oljerens, rensebalmer, rensebarer, rensemelk, rensgel, micellar water, renseservietter…. ja, jeg vet knapt nok ikke hvilken type rens jeg ikke har omtalt. I denne saken har jeg i hovedsak tatt frem tre typer rens.

  • Eksfolierende rens: med syrer og enzymer som fjerner døde hudceller slik at du ikke trenger å skrubbe huden så ofte. De er også ekstra gunstige å bruke når du sliter med kviser, akne, rynker, store porer, grov hud og veldig tørr hud.
  • Skummende gelrens: … og noen mindre skummende… Fordi de passer oss nøkterne nordmenn veldig bra. Det skal være enkelt og gjøre jobben, aller helst på første forsøk. Dessuten passer de både menn og kvinner, og de jeg har valgt er snille med huden din.
  • Micellar Water: Fordi de er praktiske når man er på farten eller på tur! Den trengs ikke vaskes av, du bare dynker en bomullspads som du vasker ansiktet med. Dessuten kan den brukes på flere måter som tar hudrensen din til nye høyder! TIPSENE FINNER DU HER!

Blant annet er Micellar Water perfekt å dobbelrense med, noe som er ekstra viktig når du bruker sminke og solfilter. Bruk den først til å fjerne sminke og hudpleie, og bruk et annet renseprodukt etterpå!

EXFOLIER + HVORFOR ALLE DISSE TYPENE!

Når man eksfolierer fjerner man rett og slett døde hudceller. Det som hindrer at kremene ikke fungerer, at man føler at huden er tørr, det som gir ru overflate, som gjør at huden overproduserer talg – alt som gjør at huden blir irritert og sensitiv!

Ja, faktisk kan du holde hudlidelser under sjakk ved hjelp av riktig rens og riktig ekfoliator. I tillegg til eksfolierende rens har jeg tatt med tre typer (finnes flere).

  • Grov skrubb: Den som røsker skikkelig, og som er ekstra god å bruke når det er lenge siden sist, når du har uren hud (ikke på utbrudd og “modne kviser”), grov hud, svarte prikker, store porer og veldig tørr hud. Jeg bruker det også inne i mellom, selv om jeg ikke har noen spesielle problemer.
  • Pulver: ELSKER denne varianten! Den er også helt fantastisk på sensitiv hud. Her er det ulike typer enzymer og syrer som løser opp det som skal fjernes fra hudoverflaten. Mengde vann og pulver avhenger av kraften. F.eks. når du starter med lite vann for du også litt mekanisk skrubb, slik som i den grove. Ved veldig sensitiv hud bruker du heller mer vann og smører på. La den virke litt før du vasker av!
  • Pads: Padsene er som regel med syrer. Du kan bruke de daglig i en kurperiode, annen hver dag, glødboost før en fest eller som en SOS når du våkner opp grå i huden. Jeg har ofte brukt dem på fotoshoot når jeg ikke vet hudtilstanden til den jeg skal sminke. Etter rens går jeg over huden med en eller to pads, og så blir huden betraktelig mye glattere og enklere å sminke.

Produktene i saken er mottatt som arbeidsprøver for å kunne gi en journalistisk vurdering. Alle produktene er veldig gode, og de er i ulike prisklasser. Du får dem på litt forskjellige steder, hudklinikker, fagnettsider som Scandinavianbeauty, Skincity, apoteket, Vita og parfymerier som Kicks og parfymeri.no.

La Roche-Posay, Skinceuticals, Pharmaskincare, Linda Johansen, Clarins, Elemis, Doctor Babor, Cerave, Glo Sin Beauty, Kiehl´s, Lumene, Ren, Nannette de Gaspé, Obagi Medical, Garnier, Bioderma, Avène, It Cosmetics.

Legg igjen et svar