Hudpleie

Micellar Water – hva for noe?

Du har helt sikkert sett navnet. Micellar Water! Eller Micellar rensevann, wipes eller gel, og det er noe du kommer til å se enda mer av fremover. Det er et veldig kult produkt som fungerer på flere måter. Selv om det har blitt en snakkis nå er det faktisk ikke noe nytt. Allerede i 1991 fant franske Bioderma opp dette geniale produktet.

TINGEN med produktet er at du skal slippe å bruke vann når du renser huden. Det kan være veldig praktisk når du er på reise, for eksempel når du reiser på lange flyturer, når vannet tilgjengelig er så dårlig at det du må unngå å svelge det eller når du skal på en vedfyrt hytte uten innlagt vann på fjellet – slik jeg har!

Micellar vann er også veldig bra for menn, for dere som har så ekstrem sensitiv hud at man faktisk reagerer på vann. Om du er av den sorten som synes rens er et mas er også produktet helt ypperlig

– vel og merke om du ikke bruker mye sminke eller solfaktor med fysisk filter! Jeg har testet flere, og jeg synes de aller fleste er gode! Men jeg har en mening om hvordan du i hovedsak skal bruke dem – som jeg straks kommer tilbake til!

Du må også være oppmerksom på at en sveip over ansiktet ikke er godt nok. Du må bruke mange bomullspads for å bli kvitt “møkka”!

De har litt ulike egenskaper, men felles for dem alle er at de har denne magnetisk effekten på gammel sminke, hudpleie og urenheter på huden, slik at huden skal være ren uten bruk av vann.

Micellar water består i utgangspunktet av renset vann, en olje og en fuktbinder. Micellar er små kuler med olje som trekker til seg smuss, og blir derfor igjen på bomullspadsen. Fuktbinderen blir igjen på huden, slik at den ikke skal føles tørr.

Så hvordan synes jeg de er best å bruke? Jeg synes de fungerer aller best til å bruke som en sminkefjerner eller pre-cleanse om du er flink til å bruke solkrem eller har uren hud. De er også helt supre å bruke dersom du har en enkel hudpleie og når du har det travelt om morgenen.

Utover det må du bruke en annen rens etterpå som trinn nummer to. Alternativt kan du bruke en eksfolierende toner etter noen runder med Micellar Water. Micellar Water kan også brukes som rens nummer to (toner) etter annen rens.

De tre variantene i saken liker jeg veldig godt. Alle er bra til sensitiv hud. Dr Greve Pharma fjerner sminken effektivt, men som jeg demonstrerer i videoen under så må huden vaskes med annen rens i tillegg ved bruk av mye sminke.

It Cosmetics har jeg med i sminkekofferten min. Den fungerer også som en toner etter a du har renset huden, så den har en dobbeleffekt.

Cosmica er i geleform, og jeg synes den også fungerer utmerket sammen med vann! Den gir huden en ekstra frisk følelse om du bruker den i dusjen.

Produktene er mottatt som arbeidsprøver for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar