Annonse,  Ansikt,  Behandlinger,  Hudpleie

Smart maskeball – proff hjemmeprepp for sommerhuden!

Visste du at hvordan du behandler huden din fremover nå er med på å påvirke hvordan huden din kommer til å se ut etter sommeren? Det er jo sånn da at vi føler oss skikkelig freshe gjennom hele sommeren fordi brunfargen får oss til å føle oss vel.

Dessverre slår det ofte litt negativt ut på sensommeren – etter at vi har slikket sol i ukesvis. Huden reagerer nemlig med å bli litt tørr med noen nye linjer og brune flekker med på kjøpet. Det er kanskje ikke det vi ønsker oss mest etter sommerferien, men om vi ikke passer på huden er det nettopp dette som kan skje.

Så hva har det med NÅ å gjøre? Jo, om du starter med å forberede huden din slik at den blir sterkere tåler huden så veldig mye mer. Dessuten trener du deg opp til å ta vare på huden gjennom sommeren også.

Det handler om å bygge opp en sterk hudbarriere. Jeg synes det er ganske så logisk at en såkalt sterk hudbarriere vil tåle mer og være mer motstandsdyktig mot ulike solskader enn en svak hudbarriere!

Så hva er en svak hudbarriere? Det kan vel kanskje beskrives best med at huden er i ubalanse og at den ikke er tilnærmet det de fleste oppfatter som normal. En sterk, normal hud har en god cellefornyelse, den har en viss tykkelse, har nok med fuktighet i seg, den ser sunn ut, er ikke rød, fet, sensitiv eller tørr. For å nevne noe.

Så hvordan kan du opparbeide deg en sterkere hud? Aller først må du begynne med hudpleie som er tilpasset din hudtilstand og hudtype. Dessuten er det viktig å sette fart på fornyelsen av nye celler, noe som gjøres med å fjerne død hudceller som ligger og stenger på hudoverflaten fjern.

Den beste måten å gjøre det på er å rense huden skikkelig godt med en god rens før du eksfolierer huden med peeling. For optimal effekt trenger du å rense porene dine for grums med en dyptrensende maske.

Du kan se på dette som en treningsøkt for huden. Ingen sommerkropp uten trening – ingen sommerhud uten trening!

PROFF MASKEBEHANDLING TIL HJEMMEBRUK

I noen uker nå har jeg hatt en hudtreningsrutine med denne supre trioen med profesjonelle masker. Aller helst vil jeg anbefale deg å gå til en hudterapeut først som kan gjøre en vurdering på huden din, samt en maskebehandling som en god kickstart.

Faktisk kan det hende at terapeuten kommer til å bruke nettopp denne trioen i behandlingen, for dette er profesjonelle produkter som virkelig virker!

Det som er så bra er at du kan kjøpe med deg produktene etterpå og fortsette med å gjøre proff hudbehandling hjemme  – en gang i uken. Trioen virkelig klargjør og trimmer sommerhuden, og du merker bedring fra gang til gang i form av klarere hudtone og mer fuktighet i huden.

Aller først starter jeg maskebehandlingen med Pore Refining Treatment som fjerner de tørre hudcellene på overflaten. De er nemlig veldig viktig å fjerne slik at flere nye, friske celler kommer til. Dessuten setter du igang sirkulasjonen i huden slik at prosessen går raskere.

De tørre cellene hindrer også at ingredienser som kan gjøre noe for å bygge opp hudbarrieren din faktisk når ned til den levende huden – og ikke bare blir liggende på toppen av de tørre hudcellene.

Pore Refining Treatment eksfoliererer på tre måter. Mandelsyre og papain gir en enzympeeling, rispudder og pimpstein er kornene du kjenner på huden. I tillegg inneholder behandlingen kaolin og bentonitt fra leire som trekker ut urenheter fra porene.

Detoxifying Mask er en blanding av japansk, hvitt kull og leire som absorberer overflødig smuss og olje fra porene. Legg på et passe tykt lag med produkt, og vask det av med lunkent vann når det har tørket helt.

Du ser forskjell på nypåført maske og tørr maske over. Under ser du hvordan huden ser ut etter å ha brukt disse to produktene sammen.

Huden føles helt fantastisk glatt og ren etter disse to produktene, og nå er den klar for å få tilførsel av næring. Jeg har brukt Hydrating Mask – både som en maske som tas av etter 10 minutter, men også som en “overnight” maske i stedet for en nattkrem.

Masken er selvfølgelig veldig fuktighetsgivende med sodium hyaluronate, panthenol og glyserin. Men den er også veldig beroligende og oppbyggende på rød og sensitiv hud med blant annet havremelk, arnika og agurk.

Altså helt rå på min lett sensitive hud med rosacea som jeg holder i sjakk så godt jeg kan.

Oppsummert: Denne trioen er helt perfekt til å bygge opp min type hud som er lett sensitiv som fort blir rød og tørr. Det vet jeg at mange av dere har, og det er faktisk også ganske så vanlig blant oss som bor her i Norden.

Bonus: Etter en runde med denne maskebehandlingen trenger du knapt nok bruke sminke etterpå. På bildene i toppen har jeg brukt litt concealer, en highlighter under øyene, litt skygge på øynene pluss maskara og leppestift. That´s it!

Legg igjen et svar