Ansikt,  Hudpleie

Er øyekrem egentlig nødvendig?

Det er ingen hemmelighet at jeg digger øyekremer! Jeg liker konsistensene og de ulike virkningene de har for det sarte partiet rundt øynene. Dessuten liker jeg å massere kremene godt inn. Det får meg til å slappe litt av i tillegg til at huden dreneres og at musklene trigges.

En god øyekrem kan tilføre rikelig med fukt uten at det føles klissete eller tungt, den kan inneholde lysnende pigmenter som løfter hele øyepartiet, inneholde ingredienser som løfter og drenerer samt korrigere misfarging.

Men må man bruke øyekrem? I følge mange eksperter er faktisk svaret NEI! Noen mener det er et salgstriks, og at et godt serum er minst like bra. Stort sett er alle enige om at tunge og veldig aktive kremer kan være for mye for øynene. De mener gjerne også at kremer som ikke kan brukes rundt øynene heller ikke burde brukes på resten av ansiktet.

Jeg har testet ut dette nå et års tid. Altså funker det å bruke “bare” et serum i stedet for øyekrem. Og jeg har kommet frem til følgende:

Et serum alene fungerer ikke for meg på vinterstid for det blir for tørt. Men inneholder serumet litt olje fungerer den greit. Jeg har der i mot hatt god effekt av å bruke serum under øyekremen. Jeg begynner å bli voksen og har tendenser til tørr hud, og trenger litt ekstra pleie. Det kan derfor for noen oppleves litt for my å bruke to produkter bevisst oppå hverandre (serumet du bruker på huden ellers vil alltids trekke seg innover øyepartiet). Nå på sommeren er det litt annerledes. Huden min liker litt lettere konsistenser, og da har også serumer holdt veldig fint.

Som jeg sa innledningsvis så har øyekremer en del egenskaper som er gunstige for øyepartiet, og som et serum ikke har. Men om du skulle spare penger på å kutte ut et produkt fra hudpleien din for en stund så er jeg enig i at det må være øyekremen.

Men den dagen du begynner med øyekrem igjen vil du ganske raskt forstå hva en god øyekrem kan gjøre for øyepartiet ditt. Spesielt om du bruker serum under og er flink til å massere produktene strategisk inn i huden.

Her er noen øyeprodukter med ulike effekter! I tillegg anbefaler jeg øyekremer fra Shiseido, Helena Rubinstein, Erborian, Babor, Biologique Recherche, Thalgo, PCA Skin, La Roche-Posay, Sothys og Obagi.

Dr. Dennis Gross, Ferulic + Retinol Eye Serum: Dette er et serum med effektive ingredienser tilpasset øyepartiet.

Biotherm, Life Plankton Eye Cream: Den ultimate sommer-øyekremen! Masse fukt med en lett kjølende og beroligende effekt.

Cuvget, Eye Contour Cream: Lett krem som er perfekt over et serum, for eksempel deres egne rå vitaminampuller!

Esse, Sensitive Eye Cream: Svært behagelig og fuktighetsgivende krem som alle kan bruke.

Farmona, Sibirian Iris Anti-Wrinkle Eye Cream: Med kule som er super å bruke til å massere øyepartiet med. Digger!

Priori, TTC fx330 Tightening Eye Serum: Denne vil jeg si at du også kan bruke som en krem alene! En real oppstrammer!

Lancôme, Advanced Génifique Yeux Light Pearl Eye Mask: Øyekremen masken er basert på er virkelig fantastisk. Masken gir en intensiv effekt av den med lysnende og fuktighetsgivende egenskaper.

Jeg gjør oppmerksom på at alle produktene er mottatt fra leverandørene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar