Annonse,  Kroppspleie

Derfor er huden din tørr på sommeren også + supergode tips!

De fleste av oss har opplevd å ha tørr hud eller områder som blir ekstra tørre i en periode. Spesielt vanlig er det selvfølgelig å ha tørr hud på vinteren, noe som har med at både den kalde luften ute og den varme fyringsluften inne er veldig tørr, som igjen gjør at fuktigheten vi har i huden trekkes ut.

Det er flere årsaker til at du har tørr hud. Noe kan være selvforskyldt som at man alltid dusjer veldig lenge i altfor varmt vann og bruker stor mengder med såpe. Både vann, varmen og såpen har en uttørkende effekt på huden, og om du heller ikke smører deg med en pleiende krem etterpå er det ikke så mye som skal til før huden kapitulerer.

Kosthold har også mye og si, og det er viktig å få i seg nok av riktige fettsyrer fra fisk og planter som smører huden fra innsiden samt drikke nok vann for å holde væskebalansen i cellene dine oppe.

Men tørr hud kan også ligge i genene dine slik at du for eksempel er disponibel for å få atopis eksem, andre type eksemer og hudsykdommer. Uansett årsak så kan det å ha tørr hud være en plagsom affære som kan gi både irritert hud med kløe, skorper, allergier og infeksjoner.

DETTE ER TØRR HUD

Når vi snakker om tørr hud handler det først og fremst om tilstanden i hudbarrieren, altså den øverste delen av overhuden. Den skal fungere som en beskyttelse for resten av huden, ja, faktisk kroppen generelt. I en normal hud er hudbarrieren intakt slik at fuktnivået er konstant, pH-verdien er lett sur og huden har nok lipider (fettstoffer) til å smøre cellene.

I tillegg tetter den igjen åpninger slik at bakterier som kan skade deg ikke trenger inn utenfra samt holder immunreaksjoner under kontroll slik at du ikke får reaksjoner eller blir syk.

En skadet hudbarriere, som da oppleves som tørr og kanskje også atopisk, har der i mot større åpninger slik at huden er mer mottakelig for bakterier og allergener. Den har et større fukttap og har mindre lipider som smører cellene slik at huden føles tørr. En skadet hudbarriere har en lett basisk pH, mens det optimale er at den er lett sur.

På grunn av alt dette kan huden bli hypersensitiv, få kløe, allergiske reaksjoner, irritasjoner, rødhet, skorper og sår.

SLIK PLEIER OG FOREBYGGER DU TØRR HUD

Noen er født med veldig tørr hud, mens andre har fått tørr hud på grunn av miljø, medisin, feil kosthold, feil eller mangel på egenpleie.

  • Det første og enkleste tiltaket for friskere hud er å halvere dusjtiden, for vann tørker ut huden.
  • Hold temperaturen på vannet ved 37 grader eller lavere. Varmt vann tørker ut huden.
  • Du trenger veldig lite såpe for å bli ren. Med mindre du har svettet veldig mye holder det med å bruke mild såpe, og aller helst en dusjolje, på stedene som gir lukt.
  • Rens ansiktet hver morgen og kveld slik at du fjerner sminke og smuss som kan irritere huden og som hindrer virkningen av hudpleien din.
  • Skrubb huden jevnlig slik at du fjerner de døde hudcellene som hindrer hudpleien å virke. Det gjelder både på kroppen og i ansiktet. Vanlig hudpleie er ikke laget for å pleie de døde hudcellene som ligger utenpå huden, men den friske huden som ligger under de tørre hudcellene. Lover at du får en ny opplevelse av kremene dine!
  • Når huden er så tørr og irritert må du velge pleie med omhu. Det er viktig at produktene er parfymefrie og inneholder pleie som er laget for å fukte, lindre og bygge opp hudbarrieren.

SECALIA - PLEIE FOR VELDIG TØRR HUD

Secalia fra Isispharma selges på apoteket, og har en krem til ansiktet og tre ulike kremer til kroppen – alt etter hvor tørr og irritert huden din er. Serien er ideell for alt fra ganske tørr og sensitiv hud til atopisk eksem med skorpedannelser.

Du får hele 30% i rabatt om legger inn Tone som kodeord ved å kjøpe produktene på Innovacare sin nettside HER!

Alle produktene inneholder Inca Inchi-olje som er utvunnet fra nøtter som vokser i Sør-Amerika. Oljen er rik på omega 3 og 6, samt vitamin A og E som virker mykgjørende og beroligende på irritert hud. Alle produktene inneholder også karitésmør, som også er kjent som sheasmør, som utvinnes fra en nøtt som vokser i Afrika. Karitésmør er kjent for sine pleiende og fuktende egenskaper, og er med på å bygge opp og beskytte hudens naturlige barriere.

Secalia DS er ansiktskremen som er super å bruke når du er ekstra tørr. Du kan også bruke den direkte på områder du er ekstra tørr i ansiktet, for eksempel på kinnene. Den er basert på Inca Inchi-oljen og karitésmør.

Secalia Balm er beregnet på kraftig tørr hud på kroppen som kan ha tendenser til atopisk eksem. Den er basert på Inca Inchi-oljen og karitésmør, men også vegetabilsk glyserin som virker fuktbindene og gjenoppbyggende på hudens naturlige barriere. Den lindrer umiddelbart irritert og tørr hud.

Secalia Ultra er laget for ekstremt tørr hud som kanskje også har mer alvorlig atopisk eksem. Den inneholder de samme ingrediensene som balmen, men inneholder også vaselin som danner en lett film over problemområdet for å lage et helende miljø under slik at de andre ingrediensene får virke i fred.

Det finnes en krem til, og det er Secalia A.H.A som er beregnet for hud med skorpedannelser og flass. Produktene i Secalia-serien er virkelig beregnet for tørr hud, og bør brukes på problemområdene. Om du bruker kremen på områder som ikke er tørre kan kremen rett og slett føles klam.

For eksempel er kremene helt ypperlige på mine tørre albuer, legger og nedre del av armene, men blir alt for mye på mage og rygg. Jeg har også testet produktene på andre som har tilsvarende opplevelser der kremene fungerer supert på tørre legger, armer, skuldre og øvre del av rygg, men blir for mye for resten av kroppen.

Legg igjen et svar