Annonse,  Ansikt,  Hudpleie

Unngå tørr hud til vinteren!

Jeg opplever at veldig mange sliter med huden sin om vinteren. Den blir tørr, irritert, rød og får utslett. Det er egentlig ikke så rart, med tanke på hvor mye huden faktisk må tåle. Vi er nok mer bevisst på hvordan behandle huden vår når vi vet at vi skal være mye ute i sola, både på sommeren og når vi er ute og reiser.

Men har du tenkt på hvilke ekstreme forhold huden vår må tåle gjennom en vinter? Vinteren innebærer kuldegrader ut, og jammen kan det være kaldt noen ganger også. Da er det godt at vi både har varmeovner inne som kan tine kalde fingre og frosne føtter.

Er du riktig heldig har du kanskje tilgang til en peis også! Å sitte foran peisen, se flammene danse og kjenne på den gode varmen er virkelig noe av det deiligste og mest beroligende jeg vet om.

Men fikk du med deg hva jeg egentlig sa nå? Hvor ekstremt er det ikke å la huden gjennomgå is-temperatur med mange minusgrader til ørken-høy strålevarme! Vi snakker fort 20-50 grader i forskjell, fra det helt kalde til det helt varme.

Er det rart huden blir tørr, rød, irriter, sensitiv, ja generelt kommer i ulage?

Du kan gjøre noe selv for å hindre at huden kommer i den tilstanden. Du kan beskytte den med klær og prøve å unngå de største temperaturforskjellene, men du kan også  forberede huden på tørrere tider. Ja, for det er nettopp det kulde ute og oppvarmet innemiljø gir.

Fukt er derfor virkelig en hovednøkkel for å tåle vintersesongen bedre. Det beste er om du får gjennomfuktet huden i god tid i forkant slik at hudbarrieren blir sterke. Da tåler huden så mye mer, i tillegg til at det ikke skal så mye til når huden først trenger ekstra beskyttelse og omsorg når kulda virkelig setter inn.

Et produkt som virkelig bidrar til bedre vinterhud er PCA Skin Hyaluronic Acid Boosting Serum. Det er virkelig en befrielse å få smøre kremen på huden når den føles tørr. Konsistensen er også er drøm, og den smelter veldig raskt inn i huden.

Det er en avansert krem som virker øyeblikkelig, men også på lang sikt. Det synes jeg er veldig bra. Hovedingrediensen er som du skjønner hyaluronsyre. Men den virker på tre ulike nivåer fordi hyaluronsyren kommer i forskjellige former.

PSST! Det er forresten 25% på den ut oktober!

  • Hyaluronsyre og hyaluronsyresalt virker i det øverste laget i huden. De for hindrer fukttapet som skjer i tørre omgivelser, samt gir glattere og mykere hud.
  • Hydrolysert hyaluronsyre er rett og slett bittesmå molekyler av hyaluronsyre som leverer fukt lengre ned i huden. Da vil den også ha effekt på linjene dine.
  • HA-Pro Complex™ er noe helt eget, og jobber for at huden selv skal produsere hyaluronsyre. Sen fungerer derfor på lengre sikt, samtidig som den levrer fukt kontinuerlig.

I tillegg inneholder serumet magiske ceramider som forbedre nivået av fuktighet i huden over tid, i tillegg til å beskytte huden. Niacinamide er også en fantastisk ingrediens som blant annet virker beroligende på vintertørr huden. Samtidig styrker den hudbarrieren og har god effekt på rød hud. Du kan lese mer om den ingrediensens supre egenskaper HER!

En viktig ting til du skal gjøre er å se på renserutinene dine! Det aller viktigste er at du i det hele tatt renser huden, men det kan også være at rensen du bruker ikke passer for din hud. Jeg bruker forskjellige renser gjennom året, og når den er på sitt tørreste trenger jeg en som ikke stripper huden min helt.

Daily Cleansing Oil er virkelig helt nydelig! Det er en rense du skal bruke som dobbelrens. Det vil si at du bruker en annen rense etterpå. Den løser opp alt av smuss og makeup, i tillegg til at den fukter huden. Det som er så bra med å bruke denne er at du ikke trenger masse av annen rens eller prøve å gni av sminke.

Den rett og slett gjør rensejobben lettere for deg og mer skånsom. Akkurat det vil vinterhuden din like!

Et siste tips for bedre vinterhud er å sørge for at produktene du putter på huden faktisk trekker inn. Rens, ja, men eksfoliering som fjerner døde hudceller er superviktig. Døde hudceller legger seg som en tørr hinne på huden og forhindrer at produktene trenger inn.

Faktisk vil kun 20% av kremen fungere om du ikke jevnlig fjerner dette. Les mer om eksfoliering og supre masker HER!

Ønsker deg en riktig god høst- og vintersesong, og håper du får den beste vinterhuden du noen gang har hatt!

Legg igjen et svar