Ansikt,  Hår,  Kropp

Grønn beauty: så vanskelig, men jeg vet hva jeg vil velge!

For et år siden var jeg i verdens herligste bryllup. Tilfeldigvis havnet mannen min og jeg på bord med veganere, den ene mer dedikert enn den andre. Mannen min er absolutt ikke veganer, ei heller vegetarianer. Heller ikke jeg, men jeg kan i alle fall litt om det! Min bordkavaler var av den mer ekstreme sorten som forventet at alle skulle ta hensyn til hans vaner. Så jeg ventet litt på hvordan dette skulle gå med min kjøttelskende mann.

Min bordkavaler kunne til nøds spise vilt som var fanget på humant vis (???) langt fra all fars vei, og fisk fanget langt vekk i stan – langt, langt, langt vekk fra oppdrett, byer og havsveier for store skip. Uansett så var fisk bedre enn kjøtt – i alle former!

For min mann er kjøtt kjøtt, og fisk er fisk. I alle fall satt på spissen! Han ble jo oppmuntret, for noe gjorde han visst riktig. Kjøttelskeren kunne fortelle at han gjerne stekte seg en fiskeburger i stedet for en karbonade til lunsj . Fisk er jo bedre enn kjøtt!

Men så skal det ikke stekes. Ikke i smør i alle fall. Ja, og så blir olivenolje giftig når det varmes oppå. Og så inneholder fiskekaker mye annet enn fisk som også kommer fra kua. Som ikke har beitet på økologisk vis. Eller i et biodynamisk jordbruk. Og så er fisken oppdrett. Helt sikkert! Men du sa jo at fisk var bedre enn kjøtt i alle former!!!

Altså!!! Sånn er det med grønn beauty også! Det er neimen ikke lett!

For om du ikke vet bedre så kan du virkelig rote deg bort i virvar av betegnelser. Vegansk, biodynamisk, naturlig, organisk, økologisk…. Det er stor sjanse for at ditt økologiske produkt kun er 9,5 prosent okologisk, og det kan godt være at resten ikke er naturlig en gang!

Så da må du spørre deg om det er veldig viktig for deg at det er økologisk eller om merket er gjennomsiktig slik at du vet hva som er i produktet. For meg er gjennomsiktighet viktigst, for det er så utrolig mye som er bra, eller bedre, enn det som er økologisk, vegansk, halal – selv om veldig mye av det er superbra! Ja, jeg har flere favoritter!

BÆREKRAFT - GJENNOMSIKTIGHET

Å vite hva som er i kremen jeg bruker er kjempebra i seg selv. Men å vite hvor de har fått ingrediensene sine fra er enda viktigere. Bærekraft, sustainability, et begrep du ser mye av for tiden. Veganske produkter har også dette som et krav, altså handler det ikke bare om at de ikke inneholder ingredienser fra dyr. For eksempel om kokosen er hentet ned av en ape i fangenskap kan ikke den kokosen brukes. Kokosnøtten skal hentes av mennesker!

Flere merker og selskaper er svært opptatt av rettferdig handel, å gi tilbake til samfunn og naturen ved blant annet å støtte arbeid for kvinner, utdanning, forskning, rent vann, havforskning, utrydding av skog, renere strender og få ned forbruket av vann, CO2 og plast i produksjonen.

Det liker jeg, og jeg kan godt velge et produkt med veldedige prosjekter fremfor et annet når de egentlig er ganske like. Første bud er uansett at produktet skal funke!

PRODUKTTIPS

Jeg digger merker og produkter som høster inn av det beste naturen har å by på. Å gjøre gode valg har også blitt veldig mye lettere fordi produktene har blitt så mye bedre. Noen er mer høyteknologiske enn andre, og det brukes mye tid på forskning for å finne frem til de aller mest effektive plantene og de beste formuleringene av dem. Les for eksempel om da jeg var på Clarins HER eller på Lancôme/L´Oreal HER!

Eksempler på merker jeg liker som baserer seg på naturlige oljer og ekstrakter er Sisley, Omorovicza, Juice Beauty, Atelier Cologne, Matrix, Le Covent des Minimes, Marina Miracle, Thalgo, Babor, Lancôme, Biotherm, Clarins, Yves Rocher, Cinq Mondes, Decleór, Darphin, Dr Schrammek, Nordic Treat, Malaya, Mario Badescu, Kiehl´s og Cuvget.

I denne saken har jeg med produkter jeg liker godt. Men jeg liker også mange andre produkter i de samme merkene, samt filosofien deres. Kun litt kort om hver av dem, men gå inn på deres nettsider for å vite mer!

  • Korres: Body Butter på spray som fordeler seg utmerket. Lukter godt også! Greske Korres ble stiftet av en farmasøyt i 1996, og er inspirert av gresk homeopati.
  • Weleda: Skin Food er et råbra kultprodukt som har vært uendret siden 1926. Weleda (1921) er kåret til verdens mest bærekraftige merke, og er sertifisert Natural Skin Care.
  • Gehwol: Herbal Lotion er med antiseptiske ingredienser, og fungerer som en deodorant for føttene. Tilfører huden fukt, og så digger jeg duften. Gehwol sin historie startet allerede i 1868, og jeg digger produktene! Les innlegget mitt om Gehwol HER!
  • Maria Nila: Styling Clay brukte jeg litt tid på å forstå. Det er nemlig et produkt som må varmes opp skikkelig før den jobbes inn i håret. For struktur og hold! 100% veganske hårprodukter der filosofien er vel så viktig som som at produktene skal fungere. Her gjøres det en innsats for både miljø og dyr.
  • Garnier: Tørrshampo med innovativ emballasje der de har klart å presse 150 ml produkt inn i 100 ml. Garnier (1904) er en av de eldste merkene innen L´Oréal. De har gjort en helomvending, og nå er det bærekraft, miljø, havryddig og naturlige produkter som er i fokus. Bildet i toppen viser også deres Bio-serie som er økologisk, vegan, resirkulerbar, osv.
  • La Provencale: Nydelig dusjsåpe med duften av den tradisjonelle olivensåpen fra Marseille. Helt nytt økologisk merke basert på oliven, som jeg gleder meg til å utforske mer. Deilige dufter og nydelige konsistenser!
  • Rituals: Den naturlige bevisstheten starter allerede i håndvasken. Og dette er Ritual of Karma med lotus og hvit te som bare er rådeilig. 20 år gamle Rituals bringer alle verdens ritualer inn i ditt hjem på en bærekraftig måte.

Legg igjen et svar