Ansikt,  Hudpleie,  Kropp

Molter i hudpleie – mange fordeler!

Molter, eller cloudberries på engelsk, har blitt en populær ingrediens. Første merke jeg så ta skogens gull i bruk var finske Lumene, som har moltene rett utenfor stuedørene sine. Det danske merket The Perfect V bruker det i sine produkter for underlivet, mens den norske mor- og datterduoen Eleni & Chris har puttet de oransje godsakene i både ansikts- og kroppsprodukter.

Nordic Treat har molteekstrakt som en av hovedingrediensene i sin siste Ansiktsmaske Glød, Eir Scandinavia har en egen linje som heter Cloudberry og om du gjør et kjapt googlesøk så dukker “The wonder of Scandinavia” til og med opp i produkter laget på New Zealand.

Så hva er det egentlig med molter? 

Starter med en fun fact fra kappløpet til Sydpolen mellom Amundsen og Scott. Amundsen & Co nådde målet først, men de  kom også like mannesterke tilbake igjen. Verre gikk det med ekspedisjon Scott der alle strøyk med. Det handlet mest om ledelse, men også om kosten der Amundsen sørget for å holde gjengen sin friske med blant annet – , ja, du gjetter riktig – molter!

Molter er nemlig rik på vitamin C som blant annet beskytter mot “skutesykdommen” skjørbuk.

Vi vet at appelsiner er en god kilde til vitamin C, men det er faktisk nesten dobbelt så mye vitamin C i multer. Det er rett og slett vår komprimerte appelsin.

1. På grunn av sin høye dose med vitamin C bidrar molter til å gjøre huden klarere, jevnere, sunnere, mindre gusten – ja egentlig så er fellesnevneren glød! Vitamin C beskytter også mot frie radikaler fra f.eks. forurening, og det lysner mørke pigmentflekker.

2. Frøene i molter inneholder også omega 3 og 6. Fettsyrene bidrar til å holde huden myk og smidig, og gjør at linjene dine blir mykere.

3. Sist, men ikke minst, så er molter rike på vitamin E. Vitamin E er et av skjønnhetsvitaminene, og denne bidrar til å holde fukten inne i huden din. I tillegg er vitamin E er god, beskyttende antioksidant, på samme måte som vitamin C.

Legg igjen et svar