Annonse,  Føtter,  Kropp

Supermyke føtter med Gehwol – 140 år med ekspertise!

Det er ikke mange hud- og velværemerker som kan skilte med å ha overlevd over 140 år på markedet. Det tyske merket Gewohl kan faktisk det. I tillegg har de spesialisert seg på en ting, nemlig å ta vare på føttene våre. 140 år med erfaring gir jo enorme kunnskaper om hva som plager våre undersotter. For ikke å snakke om hva som skal til for at de skal være fornøyde hele tiden.

For det er faktisk slik at om føttene har det bra så har mest sannsynligvis resten av kroppen din det bra også. Og når huden på føttene dine er myk og hel så slipper du infeksjoner.

Gehwol har flere linjer. Samlet sett så har de rundt 80 produkter der av hele 20 av dem er fotkremer som varmer, mykgjør, kjøler, trekker ekstra raskt inn, holder svetten i sjakk og så videre. Gehwol har fotkremer for et hvert behov, og her kan du virkelig lage deg pleiende garderobe som føttene dine vil elske deg for!

Jeg har brukt mange av Gehwol sine produkter over mange år. Jeg har flere favoritter, og jeg tenkte å tipse om noen produkter som passer fint i tiden fremover nå. Men aller først tenkte jeg å gi deg et kort innblikk i hva som faktisk er så spesielt med akkurat Gehwol.

Det hele startet da drogerihandleren Eduard Gerlach i 1868 overtok kolonialvareforretningen etter sin far, og utvidet den med en drogehandel – første av sitt slag. Eduard Gerlach anses nemlig som en pioner innen fotpleie, og han utviklet den første industrielt fremstilte salve med forebyggende og lindrende virkning ved fotplager.

Det første produktet lagde han med de såre, smertefulle føttene han hadde hatt som soldat i bakhodet. Han blandet umettete fettsyrer, mineralske glidemidler og desinfiserende, eteriske oljer på en slik måte at han i 1882 kunne selge “E. Gerlach’s Präservativ Cream”. 

Hans droge-kunnskaper i kombinasjon med industriell fremstillingsmåte gjorde fotkremen rimelig og tilgjengelig for alle. Kremen var derfor starten på en fotpleiesuksess.

Denne uken var jeg med Gehwol på en omvisning i Botanisk Hage på Tøyen i Oslo. Det er et sted du bør får med deg, om du ikke allerede har vært der. Det er virkelig så flott der, og jeg kan anbefale å avslutte med en  “Handwich” i kafeen etterpå. Bildene i karusellen tok jeg i parken.

Det er ikke uten grunn til at vi var akkurat her. Gehwol er nemlig basert på naturlige ingredienser der eteriske oljer er veldig sentrale. De bruker 8 forskjellige krembasiser som for eksempel avokadoolje, sheasmør, havtornolje og hvetekimolje. Alle er med på å mykgjøre huden.

I Gehwol sine produkter finner du 23 aktive stoffer som har ulike egenskaper. For eksempel bekjemper manukabusken vond fotlukt, mentol lindrer kløe og er oppfriskende, honning regulerer fukten i huden, algeekstrakter fremmer blodsirkulasjonen, mens allantoin fra hestekastanje fremmer helingsprosessen i huden.

Sist, men ikke minst, så finner du 7 ulike eteriske oljer i produktene. Eteriske olje trekker veldig raskt inn i huden, og allerede etter 5 minutter er de i blodet ditt. Derfor virker de veldig raskt, i tillegg til at de får en tilleggs effekt på deg. Alle eteriske oljer er også antiseptiske. Det vil si at de er bakteriedrepende, og fjerner for eksempel lukt.

Blant Gehwols eteriske vidundere er timian, rosamrin, lavendel, eukalyptus, bergfyrolje og sitronelleolje laget av sitrongress. De virker blant annet oppkvikkende, sårhelende, berolignede og løser opp kramper.

  • Så til supre produkter fremover nå! Det er ikke ute grunn til at jeg har Soft Feet i hånden. Det er den jeg bruker aller mest! Den er virkelig mykgjørende og helende, og den fungerer utmerket på eksem og ekstrem tørr hud. Jeg bruker den også som hånd- og neglebåndskrem. Den er med avokadoolje, hyaluronsyre, karbamid, melk og honningekstrakt.
  • Soft Feet Scrub er en supergod skrubb som fjerner døde hudceller med sukker og bambus. I tillegg tilfører den fukt med jojoba og vitamin E.
  • Warming Balm må jeg bare anbefale til kjølige sommerkvelder. Den er ikke sånn kjempevarmende slik at det brenner eller noe. Det er også først etter en liten stund at den begynner å virke slik at du kjenner det. Ekstrakter fra alger, paprika, ingefær, eteriske oljer av rosmarin og lavendel, samt oppfriskende kamfer, stimulerer blodsirkulasjonen og gir den behagelige, varme følelsen.
  • Er du av dem som svetter mye på beina vil Med Anti-Perspirant være noe for deg. Er du generelt varm på beina vil for eksempel Fusskraft Mint være super.

Men en krem som jeg virkelig digger, og som passer spesielt utmerket nå er Gehwol Med Express Foam. Skummet er veldig behagelig å påføre huden. Den tilfører masse fukt, men den trekker samtidig veldig raskt inn. Den er heller ikke kremete og fet slik mange fotkremer. Derfor klisser den ikke til sandalene, noe som man setter pris på nå. Med Hydro-complex og jojobaolje!

Flere produkter finner du på Gehwol sin nettside HER!

Legg igjen et svar