Ansikt,  Hudpleie

4 supre oljetips – minst!

Jeg elsker duften av dem, den umiddelbare gløden og den gode, sunne følelsen det faktisk er å påføre oljer på huden. Nå som teknologien har gjort at oljene generelt er mye bedre en hva de var før, har oljer en naturlig plass i hudpleieskuffen min.

Rene eteriske oljer har alltid vært en egen gren innen oljer, men jeg synes også at de gir en annen følelse på huden nå. Eteriske oljer har veldig små molekyler slik de går inn i blodbanen, og derfor har en virkning som varer lengre enn akkurat den tiden den sitter på huden.

De kan derfor for eksempel påvirke akne, rosacea eller andre hudproblemer lenge etter at du sluttet med produktet, fordi de er i systemet ditt.

Uansett så er det generelt mange gode fordeler med bruk av oljer, og her kommer noen supertips til deg!

Supertips nummer 1!

Oljer har jo vært veldig lenge på markedet. Jeg har også hatt æren av å intervjue Decléor sin grunnlegger Madame Solange som er en pioner innen eteriske oljer. Hun mente at så lenge huden fikk oljen sin spilte det knapt noen rolle hvilken krem du puttet på toppen. Oljer er som mat for huden, og kan løse alle hudproblemer. Men så er det å velge riktig olje da, ellers kan det gjøre vondt verre!

Enkelte oljer er suverene på kviser og fet hud (ja, du leste riktig), andre er beroligende på sensitiv hud, mens andre igjen kan få rosaceaen din til å blomstre (noe man ikke har lyst til).  Få profesjonell veiledning slik at du får det huden din faktisk trenger.

Supertips nummer 2 !

På pressemøtet til Darphin for et par år siden lærte jeg noe nytt som jeg har testet, og som har vist seg å være genialt. I Darphin sin hudpleierutine skal man først påføre serum, så oljen og til slutt skal du påføre kremen. Jeg tenkte kanskje at oljen skulle på først, eller at det kan brukes som et serum i seg selv (noe det kan). Men for første gang har jeg nå opplevd at oljen virkelig har penetrert inn i huden.

Serumet fungerer rett og slett som et mottak som transporterer oljen videre inn i huden. Det var faktisk magisk! Så jeg har testet det med to oljer, og med samme resultat!

Når jeg bruker olje på kroppen påfører jeg alltid på fuktet hud, og det fungerer veldig godt. Det blir litt av den samme funksjonen når du påfører oljen mens fuktigheten etter serumet fortsatt er der.

Supertips nummer 3!

Oljer er naturlig rike på antioksidanter! Antioksidanters oppgave er å hindre at noe oksiderer, altså forringes og blir eldre. Bare det i seg selv er grunn nok til både å smøre seg med dem, og til å spise mat med gode oljer i. Antioksidantene legger seg som beskyttende paraplyer over cellene dine, i tillegg til at de nøytraliserer frie radikaler som har som oppgave å ødelegge cellene dine.

Har du noen gang testet å gni sitron på et halvt eple? Et eple uten sitron (antioksidant) blir brunt etter kort tid. Det samme skjer med foundationen din.

Tidligere har jeg fått tipset av Korres sin makeupartist om å blande inn roseolje i foundation. Roseolje er nemlig veldig rik på vitamin C. Det kule er at foundation da beholder sin opprinnelige farge hele dagen. Som du kanskje har merket så blir foundation litt mørkere utover dagen, og det er fordi den oksiderer. 

Dessuten vil oljen holde foundation like glødende hele dagen, i stedet for å bli litt tørr. Smart, ikke sant?

Supertips nummer 4!

Siste tips er å bruke oljer som en humørsetter. Høres kanskje rart ut, men dere som har fulgt meg en stund vet at jeg bruker parfyme til å sette standarden for hva jeg skal gjøre en dag.

Eteriske oljer har en spesiell evne til å forandre humøret, men også hvordan du føler deg. I det siste har jeg vært enormt stresset, og da har jeg brukt denne teknikken her til å klare å puste med magen, og ikke bare hyperventilere fra brystet.

Ta en dråpe olje (de spiller nesten ingen rolle hvilken duft den har), gni den inn i hendene, og sett hendene foran ansiktet. Lukk øynene, og dra inn duften gjennom nesen langt ned i magen. Pust ut gjennom munn. Gjenta helt til du kjenner at du roer deg litt ned, og minst tre ganger. Jeg lover…… det funker!

Produkter

  • Murad, Multi-Vitamin Infusion Oil
  • Korres, Wild Rose
  • Dior, Capture Youth Lift Sculptor
  • Eve Lom, Radiance Face Oil
  • Kora Organics, Noni Glow Face Oil
  • Rituals, The Ritual og Namasté Anti-Aging Face Oil
  • Kora Organics, Noni Radiant Eye Oil
  • Darphin, Rose Aromatic Care

Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt for å kunne gjøre en journalistisk vurdering!

Legg igjen et svar