Tone við Skipá
Norge

Hva kan jeg hjelpe deg med? Jeg skriver blogginnlegg som inspirerer kvinner til å føle seg flottere ved hjelp av dine produkter. Jeg skriver redaksjonelle artikler og hjelper firmaer å bli mer synlige i form av tekst, bilder og konsultasjon. Jeg holder foredrag og er konferansier for firmaet ditt, og jeg arrangerer eventer av ulike slag. Jeg gjør hår, makeup og styling til film og foto, samt pynter brud, holder sminkekurs og bli ny-dager. Noe annet? Spør meg! Jeg ønsker å inspirere deg til å gjøre noen små forandringer og gi deg de beste tipsene som får deg til å føle deg litt vakrere på en helt vanlig hverdag og se «smæsjing» ut på fest.

DENNE BLOGGEN ER PERSONLIGE YTRINGER  FRA BLOGGENS EIER, TONE VID SKIPA. ALL BRUK AV BILDER, TEKST ELLER VIDEO FRA BLOGGEN MÅ AVTALES MED HENNE. ANNONSER OG BETALTE SAMARBEID KAN AVTALES DIREKTE MED TONE VID SKIPA PÅ TONESKIPA@GMAIL.COM ELLER PÅ MOBIL 93245316

Ansikt Lepper

Derfor skrumper leppene dine nå!

on
27. oktober 2019

Det skal mye til at du ikke har kjent litt på at du har fått litt tørre lepper om dagen. Høsten er jo så vakker, men den lille haken ved den – i alle fall når man snakker i et beauty-perspektiv – er at den nødvendigvis ikke gjør leppene dine så veldig mye vakrere. Det er nesten slik at den dagen det ligger høst i lufta så skrumper leppene automatisk sammen. I tillegg blir de lett såre, noe i alle fall jeg synes er ganske irriterende.

For det er jo et faktum at når leppene blir tørre både skrumper de litt sammen, får mange flere riller og linjer samt ser flatere og smalere ut. Herregud, hvem ønsker seg sånne lepper!

Det er en årsak til at leppene oppfører seg slik akkurat nå, og verre blir det når kong Vinter melder sin ankomst. Om du ikke har gjort en skikkelig prepp, eller har ordentlige produkter tilgjengelig så går det liksom ikke over heller, samme hva du gjør.

Vet ikke om du tenker noe på det, men leppene dine er fryktelig ubeskyttet. Det er for eksempel ingen beskyttende hår der, og huden  på leppene er kun en tredjedel så tykk som resten av ansiktet. Dessuten produseres det ikke talg i leppene, det som ville smurt leppene naturlig innen i fra med kroppens egne oljer. 

Da skjønner du kanskje hvorfor leppene fort blir tørre og såre, og du må hjelpe leppene litt med tilførsel av oljer og annen pleie. Det er noe mer som skjer, og det er at når lufta du omgir deg med er tørr suger den all fuktighet ut av huden din. Det gjelder også resten av huden, men på grunn av leppenes oppbygging er det mer prekært her.

Kald luft er knusktørt, og det samme er ofte inneklimaet du omgir deg med. Ekstra ille er det om du fyrer i en peis eller vedovn. Det er virkelig knusktørr luft, og om du ikke beskytter leppene fordufter all fuktigheten som du har inne i leppene dine ut gjennom huden.

Da skjønner du kanskje litt mer. Da er det i alle fall superviktig å bruke en god balm, og jeg kan love deg at det ikke spiller noen rolle for hvilken du bruker. Du skal aller helst unngå de som inneholder vann, og det skal i alle fall ikke stå først på ingredienslista. Vann gir ingen næring eller beskyttelse, men fordufter raskt.

Nummer to – du skal velge en med mange gode planteoljer og plantesmør. De gir huden næring, og de holder fuktigheten inne i huden som et beskyttende, dog pustende, skjold.

En leppebalm som er basert på vann og mineraloljer legger seg der i mot som et belegg utenpå huden. Mineralolje klarer ikke penetrere huden på samme måte som planteoljer. Når vannet fordufter fra pomaden sitter du igjen med egentlig null pleie, og leppene reagerer med å bli tørrere.Mineralolje kan dog ha en beskyttende effekt.

Jeg har tatt med noe veldig gode balmer i denne saken. De inneholder alle plantebaserte oljer og smør, og så lukter de aldeles nydelig.

  • Purity Herbs, Vikingsalve: med 15 ulike urter fra Island! Ekstrem drøy!
  • Janssens Cosmetics, Lip Mask: Egentlig til å bruke i raust lag på natten, men nydelig når som helst.
  • Ecooking, Lip Balm: Mandel- og arganolje og vitamin E.
  • L´Occitane, Fruity Balm Perfector: Solsikkevoks og castorolje.
  • Sothys, Lip Balm: Med kokosnøttolje
  • Sara Happ, Sweet Clay Lip Mask: Leire, sheasmør og ulike oljer.

Balm en kan være så dyr og god den bare vil, men det hjelper ikke stort om leppene har et tørt lag på toppen. Det må skrubbes bort. Du kan enkelt lage din egen skrubb med å blande sukker med litt balm, eller du kan kjøpe en av de mange gode der ute!

Sothys, Gourmand Lip Scrub: Nydelig med kokosolje.

Sara Happ, The Lip Scrub: Blant annet med rosmarin og jojoba.

Gjør oppmerksom på at produktene i saken er mottatt av leverandørene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT