Ansikt,  Hudpleie,  Sponset

Bli med innenfor La Roche-Posay, og vinn produkter!

For noen uker siden var jeg så utrolig heldig å få reise til den lille byen La Roche-Posay sammen med andre kolleger fra Norden. Det er stedet som har gjort seg verdenskjent for sine termalske kilder med vann som har vist seg å ha en lindrende og til dels helbredende effekt på atopisk eksem, psoriasis, ekstrem tørr hud og brent hud.

Du kan lese om mitt besøk på behandlingssenteret Le Connétable i La Roche-Posay HER, der de hvert år behandler 7500 pasienter for hudlidelser med dette helt spesielle kildevannet. Det finnes flere slike behandlingssteder der man bruker kildevann, og dette er det aller største i Frankrike. Faktisk ble La Roche-Posay anerkjent som offentlig behandlingssted av den franske regjeringen i 1869, og ble den første spa i Europa som var helt dedikert til dermatologiske plager.

Og, jeg er virkelig imponert. Jeg holdt hånden under en hard stråle på senteret i kanskje 10 sekunder, og etterpå var det som om jeg hadde smurt den med håndkrem. Litt senere fikk jeg en vannbehandling i tillegg til å svømme i vannet, og jeg trengte ikke bruke fuktighetskrem etterpå – noe jeg er veldig avhengig av!

I tillegg fikk vi en omvisning på fabrikken der de produserer produktene til merket La Roche-Posay, som er oppkalt etter landsbyen og kildene. Vi fikk også et innblikk i historien og om hvilke egenskaper akkurat dette kildevannet har.

Jeg synes det er utrolig morsomt å komme litt på innsiden av et merke og se hvordan de jobber. Nede på fabrikken måtte vi ha på oss disse herlige frakkene, luene og brillene pluss noen søte gummisko. Selfie var definitivt obligatorisk før vi gikk inn i det aller helligste. Forståelig nok var det ikke lov til å ta bilder inn i fabrikklokalet, men jeg skal fortelle litt!

Tankbiler frakter vann fra kildene til fabrikken flere ganger om dagen. Vannet blir lagt i rør med rensefilter som er lagt i taket rundt i hele fabrikken. Alt fra blanding av kremer til innpakking foregår her. Faktisk lages det cirka 50 tonn med krem om dagen, og du kan tenke deg hvor mange tuber det er! De distribueres rundt til hele verden.

Du kjenner kanskje igjen sprayflasken under? Det er rett og slett rent termalsk vann. Jeg fikk se hvordan vannet ble tappet på flaskene i lufttette rom. Vannet i flasken har aldri sett dagens lys eller har vært i kontakt med luft, og derfor er vannet også så likt vannet i kilden som mulig! Jeg brukte den senest i dag på leggene mine etter at de ble litt tørre etter barbering. Det funket som bare det!

VANNET

Dessuten kan du drikke det! Jeg har drukket flere glass av den, og det var faktisk helt ok! Vannsprayen er for eksempel ypperlig å spraye i munnen når man skal faste før en operasjon eller helsesjekk fordi den fukter ganen mer enn vanlig vann (som du jo ikke skal drikke). Dessuten virker den beroligende på huden.

Så hva er det som er så veldig spesielt med dette vannet? Det inneholder kalsiumbikarbonat og silikater, men det er de store mengdene med selen som er så spesielt! Vannet har dermed en så antiflammatorisk, helbredende og beroligende effekt på huden at personer med atopisk eksem, psoriasis og andre hudlidelser valfarter til La Roche-Posay en gang i året (det er det franskmenn får av den franske stat om de har resept fra legen) for å få sin etterlengtede og befriende vannkur. 

KONKURRANSE

Jeg har fått lov til å gi bort produkter til tre personer i en konkurranse som vil være på min Instagram @beautybytone. Det du må gjøre er å velge deg ut to av produktene du ser på denne siden, og nevne dem på Instagram under konkurransebildet. Tag tre personer, følg @beautybytone og @larocheposaynordic.

På bildet rett under ser du noen favorittprodukter! Alle produktene inneholder termalsk kildevann som har en beroligende effekt på huden.

Dessverre er ikke kroppskremen Lipikar med i konkurransen denne gangen, men jeg kom til å ta et bilde av den da jeg var på Château de Touffou, som du kan lese om HER!

Cicaplast Gel B5: For de ekstra tørre og såre områdene!

Eau Thermale: Allerede beskrevet!

Toleraine Ultra Fluide: Supergod fuktighetskrem som smelter inn i huden! Super på irritert hud, og fordi den er så beroligende er den genial på solreise!

Anthelios Ultra Yeux Sensibles SPF 50: Solkremen du kan bruke helt innpå øynene!

Pigmentclar UV SPF 30: Korrigerer pigmentflekker og sørger for at du ikke får så mange flere med SPF 30.

Pigmentclar Serum: Korrigerer pigmentflekker!

Hyalu B5 Serum: Plumpende serum som gir masse fukt. Super til tørr hud med fine linjer og rynker.

Hyalu B5 Dagkrem: Super å bruke over serumet! Til fuktfattig hud med linjer og rynker.

Anthelios XL SPF 50 Stick: Supergod solstift som beskytter lepper og ekstra utsatte steder som kinnbein og neserygg.

Effaclar Duo: Oljefri, mattende dag- og nattgel som passer ypperlig til uren hud. Kan fungere som en primer også!

Og slik så La Roche-Posay sine produkter ut i gamledager! De er selvfølgelig ikke med i konkurransen!

Legg igjen et svar