Ansikt,  Hår,  Kropp,  Makeup

Messe med naturlig, miljøvennlig og nordisk i fokus

For to helger siden dro jeg til Stockholm for å være med på Daisy Beauty Expo, en stor godteriutstilling for beautyinteresserte som meg. For ordens skyld så betalte jeg både reise og opphold selv. Det er jo så mye fokus på sponsing om dagen, og siden min bransje er litt uglesett og “lite seriøs” i forhold til andre bransjer, hadde jeg lyst til å få med det.

Problemet med merking og sponsing er ikke bare en norsk snakkis, men også en svensk. Derfor ble også den førte timen på foredragsdagen brukt til få innblikk i og diskutere det. Produktene vi skjønnhetsjournalister og -blogger får tilsendt er jo ikke gaver vi får fordi en pressekontakt synes vi er så greie og snille. Det er faktisk arbeidsprøver på lik linje som det vinjournalister og matbloggere mottar  for å kunne gjøre vurderinger. Nå vel…..

Messen er et todagers opplegg med foredrag den ene dagen og messe med mange utstillere den andre dagen. Jeg følte meg veldig heldig og beæret siden jeg var en eneste journalisten som ikke var svensk. Om du følger meg på bloggen og instagram kommer du til å få flere drypp fra hva jeg lærte og fikk med meg, og som jeg tror du vil kunne dra nytte av.

Jeg lærte utrolig mye av foredragene som omhandlet alt fra innblikk i svenske journalisters og influensere sin hverdag, til norske Elixir Cosmeceutical sin hudhistorie og andre merker sin bruk av naturlige ingredienser. Dessuten var det veldig hyggelig å møte noen gode, gamle journalistkollegaer, og ikke minst bli kjent med veldig mange nye.

Det var allikevel dag to som var det mest gøyale der kreative leverandører lagde happeninger på sine stander. Her kunne man for eksempel få laget sin egen sjampo, sjekke effekten enkelte ingredienser hadde på blålys, få stylet håret, farget brynene og blande sin egen neglelakk, som du kan se resultatet av nederst i saken.

Mange av merkene kjente jeg godt til fra før, men det var også mange jeg ikke hadde sett før. Noen av de var rett og slett ganske nye og/eller svenske slik at de ikke hadde rukket å komme utenfor de svenske grensene enda. Men jeg oppdaget også en hel del merker som faktisk finnes i Norge, men som jeg ikke kjente til fra før.

Her har jeg en jobb å gjøre, for her var det virkelig mye bra!

Spekteret på type produkter var veldig bredt. Her var hele beautybransjen representert, fra de rent profesjonelle salongmerkene til de du finner på apotek og helsekost. Vi ble oppdatert innen sminke, hår, kropp og hud, og jeg fant virkelig noen godbiter fra alle kategoriene. Jeg syntes det var skikkelig gøy å se hvor mange kule, svenske merker som finnes. Noen leverandører fra Norden ellers var også representert, blant annet norske Elixir som jeg alltid har synes har vært et bra merke.

Når jeg snakket med de ulike leverandørene så var det none ting som gikk igjen: miljøhensyn, menneskeverd, dyrevern, naturlige og rene ingredienser, at produktene var effektive og gjennomsiktighet. For deg og meg betyr det at du skal vite hva du putter på huden din, det skal virke og være godt for deg, emballasjen skal være gjenvinnbar og ingen skal ha lidd for at vi skal bli vakrere.

Skjønnhetsindustrien har jo til tider vært ganske hensynsløs, men at man begynner å ta tak i noen av disse tingene synes jeg er helt på sin plass. Vi vil jo ha produkter på huden og i håret som virkelig fungerer, men vi ønsker jo ikke være vitende om at noen har måt lide for det. Da snakker vi blant annet om at leverandører av råvarer får god nok pris på varene sine slik at barna slipper å jobbe.

Etablerte merker tar også et større ansvar for å gjøre livet lettere for sine leverandører med blant annet å bygge og drifte skoler og lage brønner.

Med meg fra messen fikk jeg selvfølgelig arbeidsprøver, og noen av dem har jeg fått testet. Denne helgen har jeg også tenkt til å teste ut enda flere, i tillegg til at jeg også kommer til å teste noen produkter over lengre tid for i det hele tatt få kjenne på virkningen av dem. Det er spesielt viktig for eksempel for en øyekrem.

Førstkommende helg har jeg også tenkt til å legge ut noen vurderinger på Instagram feeden og på Instastory. Så det er bare å følge med om du er nysgjerrig på hva som rører seg innen beauty, og har lyst til å teste ut noe nytt selv.

Over ser du en kollasj med bilder fra da jeg mikset min egen neglelakk fra Depend (som forøvrig er svensk, visste du det?) Det synes jo jeg var veldig gøy. Jeg fikk blande litt mer enn de aller fleste, for jeg kom på standen sent slik at jeg hadde den for meg selv. Jeg fikk vite at det var mest vanlig å ha i sølvskimmer i grønn lakk, og at mitt gylne gullskimmer var noe uvanlig.

Men jeg synes resultatet med min jadefargede lakk ble veldig fin, eller hva? Resultatet på neglene mine ser du under!

Legg igjen et svar