Blogg,  Sponset

Lykken er Château de Touffou

For en uke siden kom jeg hjem fra en tur jeg var på i regi av La Roche-Posay. Hva jeg lærte og opplevde med dem skal du få vite om i neste blogginnlegg som kommer i løpet av helgen. Om du har noen form for hudsykdommer eller er i behandling av kreft, eller kjenner noen som har/er det vil den artikkelen være spesielt interessant for deg.

Men turen var bare så utrolig mye mer enn læring om La Roche-Posay, og det må jeg bare fortelle litt om. Selv om jeg sov minimalt, jobbet lange dager, satt mer eller mindre stille i tre dager, spiste veldig fransk med oster, store lunsjer og fire-retters middag klokken elleve på kvelden, kom jeg hjem med mer energi enn på lenge.

Da jeg var der følte jeg meg så levende og lykkelig, ja, jeg gikk med et smil om munnen absolutt hele tiden. Jeg smilte helt sikker mens jeg sov i den kjempestore sengen i det eldgamle biblioteket på Château de Touffou.

Så hvor kom all denne energien fra? Herregud, dette eldgamle slottet var bare så vakkert! Siden 1974 (like lenge som jeg har levd) har stedet vært pusset opp og renovert av noen ildsjeler som faktisk bor på slottet fortsatt. Dette er nemlig hjemmet til en 82 år gammel dame som holder seg evigung ved å lese bøker, ta i mot gjester fra hele verden og stelle i hagen. Den enorme hagen!

Hennes svigersønn var også en opplevelse å møte! Han er den som fikser alt på dette nydelige slottet. Jeg ble bare så inspirert av historiene han fortalte om slottet og hvordan de hadde renovert dette stedet over mange år. En fantastisk fyr som man blir glad av å være rundt!

Da vi kom til slottet veldig sent på kvelden fikk vi tildelt hvert vårt rom. Jeg fikk den æren av å sove i biblioteket! Et stort rom med en vegg full av bøker, en nydelig salong og en kink size seng. Det er faktisk de to nederste vinduene til høyre som du ser på bildet over. Men jeg hadde også et eget rom og et forværelse med en chambelo, et gammeldags piano.

Om kveldene satte vi oss i spisestuen for å innta nydelige, hjemmelagde, ekte franske middager til langt ut på natten. Selv om vi fortsatt var stappmette fra kvelden og natten før, gikk vi like selvfølgelig til frokost morgenen etter til det lille sidebygget på baksiden av slottet for å spise de beste, jeg mener de beste, croissantene jeg noen gang har spist! Med masse marmelade på!

Siste kvelden fikk vi omvisning på slottet med kongehistorier, byggetekniske finesser, underjordiske ganger og fangehull som noen av ingrediensene. Det hele ble avsluttet i trofesalen med vinsmaking av gamle årganger, i godt selskap med lokale oster og skinker.

Alt dette er vel og bra, og alle forstår at man blir inspirert å være på et sånt historisk og vakkert sted. Men det som gjorde turen til en ekstra bra opplevelse var de fantastiske journalistkollegaene mine fra hele Norden og de tre herlige damene fra La Roche-Posay som fikset og ordnet denne turen.

Nydelige damer som setter pris på skjønnhet på samme måte som meg, og som inspirerer meg skikkelig til å fortsette med det jeg holder på med. Turen hadde ikke vært den samme uten svorsk, dosk, nengelsk og sdansk! Virkelig bra, hjertegode damer som jeg gleder meg til å treffe ved en annen anledning!

Herregud, så heldig jeg er! Og i neste innlegg får et innblikk i La Roche-Posay sin termalske verden!

GJØR OPPMERKSOM PÅ AT TUREN ER SPONSET!