Behandlinger,  Hudpleie,  Sponset

Jeg har besøkt termalsk behandlingssenter for syk hud

Dere som følger meg på Instagram fikk med dere at jeg for litt siden var noen dager i Frankrike. Nærmere bestemt et sted som heter La Roche-Posay, en landsby som ligger snaue halv annen time syd for Paris med tog. Du kjenner helt sikkert igjen navnet, og du har helt rett – det er den samme La Roche-Posay som er på produktene du kan finne på apotekene.

La Roche-Posay er en bitteliten pittoreske by med kun 1600 innbyggere. Det er absolutt ikke langt til neste lille by, og mellom alle disse småbyene kan du nyte synet av vakre bondegårder og rapsåkre. Når du ser litt ekstra godt etter kan du skimte et bittelite slott her og der, og på en av de litt større bodde jeg. Det kan du lese om HER!

Tilbake til La Roche-Posay! Grunnen til at jeg var på denne turen var for å lære mer om hva termalsk kildevann er og hva det faktisk kan gjøre for huden din. Jeg har skrevet om termalsk kildevann tidligere, så derfor visste jeg faktisk litt om det før besøket på fabrikken og behandlingssenteret.

Termalsk kildevann er vann som har rent gjennom fjell i flere århundrer. Man har funnet ut at La Roche-Posay er hele 1700 år gammelt, og kilden er utømmelig! På veien har vannet dratt med seg masse gunstige mineraler, som også finnes naturlig i kroppene våre. Hver kilde har sin kombinasjon av mineraler. Slike kilder er vanlig å oppsøke i Frankrike, Tyskland og Italia på grunn av den svært gunstige effekten den har på huden vår. 

Kildene er gamle, og har hver sin historie på hvordan de ble oppdaget. La Roche-Posay sin kilde ble oppdaget ved at en syk hest med dårlig pels ble sendt ut i skogen for å dø av noen soldater for flere hundre år siden. Men de fant hesten igjen, og da var den helt frisk og fin igjen. Den hadde badet i kildevannet som hadde evnen til å lege syk hud.

I dag kan pasienter med alt fra atopisk eksem, psoriasis og kreft komme til behandlingssenteret i La Roche-Posay for en treukers kur. Til opplysning så eies ikke senteret Le Connétable av merket La Roche-Posay, men er et selvstendig senter. Senteret er det største i Frankrike, og faktisk får franske statsborgere behandlingskuren dekket om de reiser dit med resept fra legen sin. Selve behandlingen koster ikke så mye, men når man må dekke kost og losji i tillegg kan det allikevel fort bli kostbart for alle oss andre om vi ønsker oss et opphold der.

Så hva er det de faktisk gjør der? All behandling på selve senteret skjer utelukkende med termalt vann. De behandler hele 7500 pasienter i løpet av et år, så det er mange som får god hjelp. Hver morgen kommer ni dermatologer (hudleger) for å behandle pasientene med vann på ulike måter, og hver pasient får sine tilmålte ti minutter.

De fleste som kommer hit får behandling etter kreft, psoriasis, eksem og brannskader. Vannstrålen du ser over er spesielt rettet mot de som har store hudproblemer på kroppen. Strålen er utrolig hard, men for pasienten er den befriende. Den lindrer kløe og flaker av tørre skorper.

Men det som er ekstra spesielt med dette vannet er at den tilfører huden fuktighet. Etter å ha holdt hånden under strålen var det som om om jeg har tatt på meg fuktighetskrem! Det samme skjedde da jeg badet og dusjet i det! Jeg trengte absolutt ikke å smøre meg etterpå, fordi huden var fuktig nok. Vannet er nemlig rik på selenium som har en beroligende og helende effekt på huden.

I andre rom fikk man behandling med munnstykker som sprøytet vann inn i munnhulen, det var badekar for de med veldig sår hud, senger man kunne ligge på for å få behandling med vann fra dyser over sengen eller små stasjoner man kunne sitte på for å få dusjet ansiktet med vann.

De hadde også en egen barneavdeling, og her møtte vi på Patrick som hadde vært der i nesten tre uker. Moren kunne fortelle at i løpet av hans 5 år lange liv var det andre gangen han nå hadde sovet en hel natt. Vanligvis våknet han hver time av kløe, mens nå våknet han kanskje bare en gang. Dette er selvfølgelig veldig bra for gutten, men også familien hans! I tillegg til behandlingen lærte barna hvordan de skulle smøre seg.

En pasient som får støtte fra det offentlige i Frankrike får mulighet til å komme dit en gang i året. Det viser seg at effekten etter tre ukers behandlingen varer i flere måneder, og ekstra lenge om du tar dine forholdsregler med for eksempel kosthold, dusjing og smøring. I ukene de er der kan de delta på ulike workshops som hjelper dem når de kommer hjem igjen.

For eksempel kan både menn og kvinner lære hvordan sminke huden slik at det røde forsvinner samt teknikker og produkter som gjør at huden ikke blir irritert og blusser mer opp.

I sminkestudioet snakket vi med ei som var på senteret for tredje gang på grunn av eksemen hun blant annet hadde i hele ansiktet. På henne virket behandlingen kun noen få måneder, men for henne var det veldig befriende. Hun fortalte at hun til daglig brukte ganske mye sminke for å dekke over huden, for at hun i det hele tatt skulle kunne føle seg vel blant folk.

Jeg har alltid anbefalt produkter fra La Roche-Posay til folk som har tørr og sår hud. Noen av mine absolutte favorittprodukter har jeg også fra dette merket. Forskjellen er at nå skjønner jeg hvorfor jeg like disse produktene så godt!

Under ser du kultproduktet Thermal Spring Water på spray. Den inneholder utelukkende vann fra kilden, så det er bare å teste selv hvilken effekt den har på huden. Så lenge jeg har drevet med makeup har den med jevne mellomrom hatt plass i sminkekofferten min. Den gir et fuktboost til ansiktet, setter sminken og hjelper på tørre legger! Dessuten kan den drikkes slik at du smører huden fra innsiden!

Om ikke så lenge skal du få vite litt mer om termalt vann, få bli med på innsiden av fabrikken samt få gode tips til hvordan reduserer og lindre tørr og sår hud selv.

Én kommentar

Legg igjen et svar