Ansikt,  Hudpleie

Bakterier i hudpleien? Ja takk!

Du har helt sikkert fått med deg at hudkremen din kan bli en skadelig bakteriebombe, om den ligger for lenge åpen. En krem er som regel holdbar i 6-12 måneder (noen ganger litt lengre), så det burde ikke være noe problem å bruke den opp før de dårlige bakteriene overtar krukken din.

Men det finnes også bakterier som faktisk er veldig bra for deg. Kroppen vår består av utrolige mengder med bakterier, og vi er faktisk avhengige av dem for i det hele tatt å kunne leve. Det snakkes om hvor mye av kroppen din som egentlig er deg. For på og i din kropp din er det over 350 ganger så mange bakterielle gener som menneskelige gener. Bare i tarmene dine har du 1,5 kg eller 100 trillioner bakterier, noe som er ti ganger mer enn du har celler i kroppen.

Det er altså viktig å holde tarmfloraen i god stand, for det har så mye å si for resten av kroppen din. Det synes også på huden din, så en god tarmhelse er definitivt en del av ditt skjønnhetsrituale. Spis masse grønnsaker og fiber som renser tarmene dine på en effektiv måte. Men du bør også få i deg fermentert mat som for eksempel yoghurt, surkål, kimchi og sjokolade (hurra!).

De inneholder nemlig probiotika, gode bakterier som gjør underverker for tarmene dine, og dermed også for huden din. Probiotika har mange funksjoner, blant annet å hjelpe kroppen å ta opp vitaminer, og å holde sopp og parasitter unna.

Hudpleieindustrien har også funnet ut at probiotika er en super ingrediens for huden din. Kjente og mindre kjente merker som Clinique, Lancôme, Elizabeth Arden, Dermalogica, Murad, Rodial og Éminence har laget egne produkter med de levende, gode bakteriene. Det finnes også egne merker som baserer seg på probiotika, for eksempel Aurelia og Esse.

Så skal jeg prøve å forklare hvorfor probiotika er så bra for huden din. Probiotika består av noe som heter microber. Det er encellede organismer som bor på huden din, og det er dullionvis av dem! Probiotika er med på å balansere og styrke huden din ved blant annet å produsere hyaluronsyre og melkesyre som gir masse fukt til huden.

Probiotika er helt suverent å bruke på hud med inflammasjon som synes som rosacea, akne, eksem, sensitiv hud, for å nevne noe. Probiotika rett og slett demper inflammasjonen.

Sliter du med akne, eksem, irritert, sensitiv eller rød hud er det verdt å prøve probiotisk hudpleie. Men du må huske på er at det tar tid å forandre huden. Jeg har fått mange kommentarer på at noen synes at kremer og serumer ikke fungerer. Men du kan ikke forvente at en krem skal gjøre underverker på noen få dager.

Vel, du kan oppleve ganske raskt at huden blir roligere, men de store forandringene på må få lov til å ta tid.

Så hvorfor får vi ubalanse i huden vår? Hudleger og hudterapeuter jeg har snakket med forteller at de registrerer langt flere med hudproblemer som eksem, rosacea, sensitiv og veldig tørr hud enn man gjorde for 15-20 år siden. Og det er mange grunner til det.

Feil hudpleie, sterke såper, for mye dusjing, behandlet vann, forurensing og medisiner er selvskrevne årsaker til at bakteriefloraen i kroppen, og dermed også huden, kommer i ubalanse. Men maten vi spiser kan også være med på å skape ubalanse. Alkohol, sukker, ferdigmat og for mye av kjøtt og melkeprodukter setter sitt preg på både kropp og hud.

Derfor er det som regel  nødvendig å gjøre noen flere forandringer enn kun å begynne med probiotisk hudpleie om du virkelig ønsker forandringer på huden.

Jeg  har testet både probiotika og tarmskylling for å få bedre tarmhelse (man må ta probiotika under en tarmskyllingskur), og det er ikke noe å lure på at det utgjør en forskjell. Jeg har testet både probiotika og tarmskylling hos Elite Helse Medispa, og du kan lese mer om behandlingen HER!

ImmuProbio er perfekt for deg som sliter med akne. Det kan du lese mer om HER!

Legg igjen et svar