Ansikt,  Hudpleie

Produktene – og rutinen – som hjelper på kviser! Bli imponert!

Da jeg var ung sleit jeg mye med kviser! Jeg hadde til tider hele ansiktet fullt! Jeg prøvde å tørke dem ut med såpe, og dekket så godt jeg kunne til med concealer og det som kunne minne om en concealer.

Jeg visste ikke i det hele tatt hvordan jeg skulle stelle huden min før jeg lærte basic hudpleie da begynte på sminkeskolen som 21-åring. Da gikk det en uke med daglig rens og pleie, og så var kvisene borte for godt.

Jeg vet at det ikke nødvendigvis er så enkelt for alle, men jeg har prøvd å innprente i tenåringen min (har arvet min hud) om hvor viktig rens og fukt hver eneste morgen og kveld samt skrubb et par ganger i uka er.

Det siste halvåret har han vært superflink, og det har virkelig gitt resultater!

Bare se her! Bildene er tatt med tre måneder mellomrom, og etter-resultatet har vart i alle fall en måned! Selv arrene er mye mindre synlig, noe jeg synes er veldig imponerende! I starten av behandlingsperioden brukte han cosmeceuticals som inneholder ekstra mye av virkestoffer – tett opp til hva som er lov før det blir medisin.

Det jeg også har langt merke til er at så fort han sluntrer unna et par dager så er kvisene på plass med en gang. I det siste har det også vært litt slakk på skrubbingen, og voilà – kvisene kommer snikende med en gang.

For det er slik at om du har aknebakterien i huden faller ikke de døde hudcellene av naturlig slik det gjør på mer normal hud. De døde hudcellene limer seg rett og slett fast til huden, og blir perfekt mat for bakterien.

Derfor er rense hver morgen og kveld samt skrubbing av huden minst en gang i uka ditt viktigste våpen mot kviser.

Men siden mangel på fukt også kan føre til kviser er det viktig å tilføre huden fukt, for eksempel en lett krem som ikke feter. Men visse oljer har også super effekt på huden, noe Environ A, C & E Oil er et meget godt eksempel på. Den fungerte best da vi testet den i vinter og på vårparten som var. Vitamin-coctailen har en veldig god effekt på kviser, men også arr.

Environ Derma-Lac Lotion er et vannaktiv produkt med eksfolierende effekt. Det vil si at den fjerner døde hudceller som dekker for porene. Den påfører du daglig etter rens, men før oljen som fungerer best på kveldstid.

På min testperson, altså min sønn, så vi effekten etter bare få dager. Langtidseffekten med at arrene ble betraktelig lysere og mindre usynlig, syns jeg er virkelig imponerende.

Denne duoen kan jeg absolutt anbefale på det varmeste! Produktene er meget drøye!

Som allerede nevnt er rensing av huden det aller viktigste! Swiss Clinic Micellar Cleansing Gel har vært favoritten blant alle renser han har testet, også blant de som er mye dyrere og mer fancy. Huden blir myk og fuktet samtidig som den renser fullstendig!

Ikke la deg skremme av ordet Age i TL Peel Age Defying Facial Scrub. Skrubb er jo også en måte å holde huden ung og smidig på fordi kremene du bruker får anledning til å virke. Skrubben er ganske mild, og dermed super når du trenger å skrubbe litt ofte.

Obagi sine produkter er helt suverene når det kommer til kviser og akne. Rensen Offects Exfoliating Cleanser er generelt en av mine og min sønns topp tre renser! Skrubben Offects Exfoliating Polish er der i mot den aller beste skrubben jeg vet om, og den fungerer helt utmerket til hud med kviser også! Selv om det anbefales at den kan brukes flere ganger i uka er jeg nok mer på å bruke den 1-2 ganger i uka.

Effects Sulfur Masque er super til å trekke ut urenheter i huden. Men den har også en beroligende effekt på huden, noe som er gunstig for aknehud. Jeg bruker den til å roe ned min sensitive hud. Når sønnen min har vært flink har han brukt masken en dag i uka. Han har også brukt andre leiremasker som funker bra, blant annet fra Bareminerals og Exuviance.

Shiseido har kommet med en helt ny serie for tenåringshud som heter Waso. Den er laget på helt naturlige ingredienser der de blant annet har puttet hele celler av gulrot i en krem. Serien består av en rekke produkter som også er for ulike typer hud, og har virkelig supre konsistenser og dufter.

Her har sønnen min funnet seg et par favoritter der Quick Matte Moisturizer er den ultimate favoritten! Men Color-Smart Moisturizer med SPF 30 er også superfin, for den justerer seg til fargen du har på huden og demper røde kviser.

Gulrotkremen Clear Mega-Hydrating Cream er også veldig god, men den har faktisk vært litt i rikeste laget foreløpig. Den blir mest sannsynlig en favoritt utover høsten og vinteren når det blir kaldere.

Soft-Cushy Polisher passer ikke bare til poden, men er faktisk supergod for hele familien!

Poden har også hatt god effekt av produktserien Topical Resins fra Sisley! Den er for uren og fet hud.

Hva har probiotika med kviser å gjøre? Jo, det er faktisk slik at huden din påvirkes av hva du spiser. Maten er ikke direkte årsak til kvisene dine. Men noe mat kan skape betennelse i kroppen og i huden, og aknebakterien elsker betennelser. Dermed kan du få flere utbrudd enn du trenger, spesielt om du ikke er nøye med hudpleien.

Probiotika er gode bakterier som skaper god tarmhelse. Når tarmhelsen din er god vil også det påvirke hvordan huden din – og resten av kroppen – har det. Før i tiden fikk man mer probiotika i seg på naturlig vis, blant annet gjennom rotgrønnsaker. Nå brukes det sprøytemidler som dreper bakterier generelt, i tillegg til at alt vaskes godt. Det er stor forskjell på probiotika-produkter, og jo flere bakerier det er i produktet jo bedre er det.

Immu Probio fra Health Aid kjøpt på Elite Helse Medispa inneholder hele 50 mill bakterier som sørger for at magen har det bra. Det igjen har stor innvirkning på immunforsvaret som igjen hindrer betennelser, infeksjoner, sopp og feil bakterier i å sette seg i kroppen. Blant annet!

Det påvirker helt klart huden også!

Legg igjen et svar