Tone við Skipá
Norge

Hva kan jeg hjelpe deg med? Jeg skriver blogginnlegg som inspirerer kvinner til å føle seg flottere ved hjelp av dine produkter. Jeg skriver redaksjonelle artikler og hjelper firmaer å bli mer synlige i form av tekst, bilder og konsultasjon. Jeg holder foredrag og er konferansier for firmaet ditt, og jeg arrangerer eventer av ulike slag. Jeg gjør hår, makeup og styling til film og foto, samt pynter brud, holder sminkekurs og bli ny-dager. Noe annet? Spør meg! Jeg ønsker å inspirere deg til å gjøre noen små forandringer og gi deg de beste tipsene som får deg til å føle deg litt vakrere på en helt vanlig hverdag og se «smæsjing» ut på fest.

DENNE BLOGGEN ER PERSONLIGE YTRINGER  FRA BLOGGENS EIER, TONE VID SKIPA. ALL BRUK AV BILDER, TEKST ELLER VIDEO FRA BLOGGEN MÅ AVTALES MED HENNE. ANNONSER OG BETALTE SAMARBEID KAN AVTALES DIREKTE MED TONE VID SKIPA PÅ TONESKIPA@GMAIL.COM ELLER PÅ MOBIL 93245316

Ansikt Sol

Derfor kommer pigmentflekkene tilbake nå!

on
27. mars 2018

Er du en av dem som sliter med pigmentflekker om sommeren? Uansett hvor mye du behandler dem gjennom vinteren så popper de brune flekkene fra i fjor opp igjen, og dekorerer huden din i det mønsteret de selv har sett for seg!

Pigmentflekkene kan faktisk bli ganske usynlige om vinteren, og nærmest være utryddet om du aktivt har behandlet huden for pigmentering. Men så fort sola begynner å varme om våren, kan de komme tilbake med full styrke. Om pigmentflekkene er sjenerende, og du faktisk har jobbet for å redusere dem, kan det føles både urettferdig og frustrerende, når man tar innsatsen i betraktning!

Selv har jeg en del pigmentering etter arr fra kviser. Jeg klarer å holde det i sjakk gjennom hele vinteren, og faktisk også litt utover sommeren. Der i mot når høsten kommer ser jeg jo hvor hardt denne pigmenteringen sitter, for da er jeg ganske så raus med den oransje consealeren min!

For et par uker siden lærte jeg noe nytt om pigmentering. Jeg var på et pressemøte der hudterapeut og kosmetisk sykepleier Anne Line Leonthin holdt et innlegg om nettopp pigmentering! Hun forklarte for eksempel at i motsetning til før i tiden så får vi i oss masse hormoner!

– Våre mødre brukte pessar og sæddrepende middel! Nå bruker alle p-piller. Det ingen leger som utskriver pp-piller forteller er at fra og med den dagen må du bruke høy solfaktor hver dag resten av livet! Dessuten får vi i oss mer hormoner gjennom maten vi spiser, for eksempel fra kylling, og det er ikke gunstig når man ønsker å bevare en pigmentfri hud, sier hun.

Hun forklarer også at varme i seg selv kan påvirke pigmentflekker du allerede har fått. Det rett og slett holder pigmenteringen ved like! Det gjelder både varme fra sola, men også fra varme dusjer og annet. Vi har rett og slett ikke kontroll på denne cellen. Så selv om du bruker høy solfaktor og hatt, og holder deg mye i skyggen, kan du oppleve av pigmentflekkene popper opp allikevel.

– Melasma ( hyperpigmentering forårsaket av blant annet bruk av p-piller red.am.) blir aldri ferdigbehandlet. På vinteren behandler du pigmenteringen, men på sommeren må den vedlikeholdes, sier hun.

Det er selvfølgelig viktig å bruke hatt og solkrem med høy faktor, og det er viktig at solkremen du bruker inneholder både kjemisk og fysisk filter. Fysisk filter har nemlig evnen til å reflektere solstrålene, og dermed også dempe varmen i huden. Og, selvfølgelig, (kjempekjedelig) hold deg så mye som mulig i skyggen og unngå hormoner så langt det lar seg gjøre!

I alle fall om du ønsker å gjøre noe med pigmenteringen!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT