Base,  Lepper,  Looks,  Makeup,  Øyne

Sminkeguide – Vårlig festsminke i trendy petroleum og rosa

Tenkte jeg skulle komme med et forslag til hvordan du kan sminke deg litt mer vårlig om du skal ut til helgen! Det er fortsatt vinter ute, men min indre klokke sier at nå er det egentlig vår! Jeg føler stor trang til å ta på meg lettere tøy, friskere farger, dufte blomster og ikke minst bruke sminke som gjør meg litt glad.

Uansett årstid så har jeg alltid likt å markere øynene ganske mye når jeg skal pynte meg til fest. Jeg kan sote dem ganske så mørke også, selv om det er midtsommers. Jeg forandrer bare litt på fargepaletten, for det er en myte at man skal bruke brunt, grått og svart for å sote øynene.

Avhengig av sesong og hvilke farger jeg har tilgjengelig bruker jeg gjerne bronse, grønt, lilla eller blått, og akkurat nå har jeg blitt veldig glad i blått og petroleumsfarger.

Her har jeg sminket øynene med blått, grønt og petroleum, uten at man tenker at det faktisk er de fargene jeg har brukt. Det er farger som blir så fine og delikate når de kommer på huden, så selv om du har mye sminke på blir allikevel det totale uttrykket ganske soft.

Aller først startet jeg med huden. I forrige innlegg skrev jeg om hvordan du kunne sminke huden jevn og fin og det kan du lese mer HER.

 • Origins – Pore Perfecting Cooling Primer with Willowherb
 • YSL – Touche Éclat All-In-One Glow Foundation
 • Mac – Studio Waterweight Concealer
 • I tillegg la jeg solpudder på og under kinnene, i tinningen og litt på nesen. Det for å skape mer liv og glød til huden.
 • Dior – Diorskin Mineral Nude Bronze

Så er det øynene sin tur! Jeg brukte alle fargene i paletten. Legg først kremfarget skygge på hele lokket, så den brunlige fargen opp til globalen. Deretter legger du den grågrønne mellomfargen langs vippekanten og under øyet.

Til slutt bruker du den petroliumsblå fargen til å gjøre øynene dypere ved å legge den ytterst langs øyet og litt oppover slik at den demper tunge øyelokk.

Legg den blå kajalen på våtkanten og langs vippekanten oppe. Bruk den petroliumsblå skyggen til å softe lineren ut, og legg den mellom vippene under øynene slik at lineren blir mykere. Avslutt med maskara oppe.

Jeg liker ikke å markere brynene mine for mye, og derfor har jeg blitt veldig glad i fargede brynsbørster. Husk å være lett på hånden!

 • Glo Skin Beauty – Northern Lights
 • Sisley – Phyto-Kohl Star, Mystic Blue
 • Elizabeth Arden – Standing Ovation Mascara
 • Blinc – Eyebrow Mousse, Dark Brunette

Jeg har virkelig behov for farger om dagen, og det drar jeg med inn i sminken også. Rouge er virkelig hot denne våren, og denne oransje rougen er skikkelig fin på. Som du ser så er den ikke så knall som den ser ut som, men gir en delikat friskhet i kinnene. Den tilhørende blenderen gjør påføringen veldig enkel, og gjør at du får et soft resultat selv om du bruker mye rouge.

Jeg har funnet ut at kjølige nyanser av rosa og plomme er de fargene som kler meg best. Denne deilige rosafargen er god å ha på. Du kan bygge opp fargen fra ganske dus til forholdsvis kraftig. Og så smaker den veldig godt og fruktig av acai, blåbær og dragefrukt.

 • The Body Shop – Lip Juicers
 • Lancôme – Macaron Blush & Blender

Da er det bare å ta på seg kjolen, høye hæler og en av vårens deilig, sensuelle dufter! Les mer om vårens mest sensuelle parfymer HER!

Legg igjen et svar