Ansikt,  Hudpleie

Derfor må du rense huden ekstra grundig nå!

Når noen spør meg om tips til gode kremer som kan få bukt med deres utfordringer med huden, spør jeg alltid om hvilken hudpleierutine de har og hvilke produkter de bruker fra før. Så mange som 8 av 10 svarer at de ikke har renseprodukter eller sjeldent renser huden.

Da er det faktisk ikke så rart at du har tørr hud, fet hud, småkviser, sensitiv hud, utslett, eksem, ru hud, rød hud, grov hud, store porer, irritert hud, rosacea, kolapser, får linjer og så videre.

“Ja, men jeg bruker ikke sminke!”

Renseprodukter skal ikke bare brukes når du har sminket deg! Bare tenk på hva som legger seg utenpå huden din! Akkurat nå klemmer vi ikke hverandre så mye, men når du klemmer noen overfører du det de har på huden sin til din hud.

Alle svetter, og om natten skiller i tillegg kroppen ut avfallsstoffer ut gjennom huden.

Om du bor i by får du forurensingen. Du tror ikke at du gjør det, men hendene dine er i ansiktet ditt stadig vekk. Du tar på mye rart, for eksempel regner jeg med at du ikke vasker mobilen din eller PC-en din så ofte. Maten du spiser havner også av og til på utsiden av munnen. Og tenk på alt støvet vi omgir oss med – både ute og inne!

Veldig mange oppgir at de er flinke med å bruke fuktighetskrem. Problemet er at den aldri blir vasket av skikkelig! Man smører derfor ny krem oppå gammel krem dag etter dag. Og hver dag tilføres ny mengde med svette, støv, forurensing, mat, osv.

Er det egentlig så rart at huden blir irritert eller at kremen du smører på tilsynelatende ikke funker, eller…?

Nå om dagen er vi mye utendørs. Vi svetter, bader i klor og sjø, og vi smører oss med solkrem. Da er det ekstra viktig å rense huden skikkelig hver eneste kveld! UV-beskyttelse har du rett og slett ikke bruk for på kvelden og natta, og strengt tatt kan solfilter også irritere huden.

På kvelden er det fukt, fukt, fukt som gjelder!

I alle fall så svetter jeg mye på natta for tiden! Det er så varmt, og både hud og kropp er dehydrert om morgenen. En god rens og ny runde med fukt er en veldig god base før du nyter en solrik dag med solfaktor på!

Solkrem sitter veldig godt på huden, og huden trenger ekstra god rensing. Jeg virkelig anbefaler dobbelrens der du gjerne bruker en oljebasert rens først for virkelig å løse opp smusset på huden.

Deretter kan du gå for en gelrens (som du også bruker på morgenen) og/eller en eksfolierende toner. Om du kun ønsker å bruke oljebasert rens bør du vaske den av med klut. Anbefaler også at du går over ansiktet med toner etterpå. Om jeg ikke gjør det får jeg kviser på haken. (Les mer om tonere HER).

Supergode oljebaserte renser:

  • Sisley, Triple Oil Balm
  • Oskia, Perfect Cleanser
  • Marina Miracle, Sweet & Creamy Oil Cleanser
  • Nykr, Clansing Oil
  • Löwengrip, Cleansing Oil

To supre rens til som jeg virkelig digger:

  • PCA Skin, Dry Skin Relief Bar
  • La Roche-Posay, Effaclar

Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt av produsentene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar