Ansikt,  Hudpleie

– Å stresse og sove lite er som å drikke en kopp med sukker!

Du vet hva som skjer med hud og kropp når du spiser for mye kaker, snop og annen mat med mye sukker i. For det første legger du på deg rundt ribbeina, og det i seg selv er jo grunn til å gå ned på sukkerinntaket. Men det skjer også noe med huden din, og kan kan både få linjer, rynker, kviser, fet og grå hud.

Men visste du at akkurat det samme skjer når du stresser mye over tid og sover dårlig om natta? Jeg merker det veldig godt selv. Det er akkurat som om kroppen eser ut selv om jeg ikke har spist spesielt usunt eller annerledes.

Lite søvn og stress synes svært godt på huden min, og for å si det sånn så er det ikke uten mening når man snakker om skjønnhetssøvn.

For noen måneder siden snakket jeg nemlig med den spanske hudlegen og forsker Dr. Juanita Killian i forbindelse med Nimues lansering av AI i København. Da intervjuet jeg også Helena Christensen som du kan lese om HER.

Veldig kort forklarte Dr. Juanita Killian meg at når du spiser sukker øker insulinnivået i kroppen. Det utløser en inflammasjon, altså en betennelse, i kroppen som igjen setter i gang et enzym som angriper kollagenet i huden (altså det som gir huden spenst).

Men faktisk skjer akkurat den samme prosessen når du sover for lite og når du stresser mye. Hun forklarte at insulinnivået i kroppen øker på lik måte når du spiser sukker, sover lite og stresser. Det fikk jeg bekreftet da jeg så på et program om stress i forrige uke. Selv om de ikke akkurat nevnte noe om rynker så forklarte de at insulinnivået økte ved stress og lite søvn, og hvilke dårlige konsekvenser det kunne få for kroppen.

– Det å sove lite og stresse mye er som å drikke en kopp med sukker, sier Dr. Juanita Killian.

Du kan jo bare se på en som ikke har sovet en stund og som gjerne stresser i tillegg. De får raskere linjer, grove porer, rynker og kviser både her og der. Det er selvfølgelig en sammensatt og komplisert prosess som skjer, men når kollagenet blir skadet dannes det linjer og huden mister spensten. Det kan egentlig sammenlignes med en madrass som synker når den blir slitt.

Mye hjelper med gode hudpleierutiner, selv om endring av livsstil er vel det som skal til for å løse problemet helt.

Til info så inneholder Nimue AI ingredienser som skal trekke ut giftstoffene som dannes i huden blant annet av stress og lite søvn, men også forurensing og dårlig mat.

Legg igjen et svar