Ansikt,  Sol

Dette bør du vite om solkrem på spray

Jeg synes solkremer på sprayflasker kan være kjempepraktisk. Har du unger som ikke klarer å stå stille, og som synes solkremer er kjempekjedelig, så kan en spray være helt supert å bruke.

Biotherm og Garnier har også disse praktiske små sprayflaskene med solkrem som du kan ha med i vesken. De er for eksempel perfekte å bruke når du er på jobb, og bestemmer deg for å ta lunsjen ute fordi de kan påføre utenpå sminken også. Er du på storbyferie er disse fine å ha i vesken for en SPF touch up når solkremen din har blitt gnidd bort etter flere topp- eller kjoleprøvinger.

Men det er et par ting du skal være klar over når du bruker solkrem på spray!

Du har forhåpentligvis fått med deg at du må påføre nok mengde solkrem for å få den spfen som står på flasken. I kremform vil det si 3 ml for ansiktet og 30 ml for kroppen. Er du på stranden, er i aktivitet slik at du svetter, bader og så videre må du påføre den samme mengde opp til flere ganger om dagen. Du skal altså ikke spare på solkremen! Det er vanskelig å beregne mengden solkrem på spray. Derfor anbefaler jeg følgende:

  • Start dagen med å smøre deg med SPF i kremform, og bruk SPF på spray til å påføre mer solkrem gjennom hele dagen.
  • Om du ikke har krem skal du påføre solsprayen i to omganger.
  • Solsprayen bør brukes oftere gjennom dagen enn solkremen.

Husk en ting til: solkremer skal påføres i skyggen, og ikke ute i direkte sollys. De fleste solkremer inneholder oljer og annet fett, og det koker når det smøres på huden i solsteiken. Da kan du få skader på huden din, noe som er veldig kjedelig når du faktisk er flink til å beskytte huden med SPF.

Sprayene er fra Garnier, Biotherm, Coola og Vichy.

Legg igjen et svar