Annonse,  Makeup,  Negler

Lekre neglelakker til bunaden

Straks er det 17. mai som er den dagen da de fleste som har en folkedrakt lufter den store stasen. Er usikker på om det er like mange i år som tar bryet med å kle på seg bunad, siden det hverken er barnetog eller andre nasjonale tradisjoner. Men jeg skal heie og skryte til alle med bunad.

For jeg virkelig elsker bunad! De er så vakre, og det som er så fint er at alle er så stolte av nettopp sin bunad. De har alle en historie, og den sier faktisk mye om eieren.

Selv er jeg så heldig å ha to stykker. Den ene er en færøysk drakt som jeg fikk til konfirmasjonen min. Jeg har den fordi pappaen min er fra Færøyene. Den er selvfølgelig preget av at den er laget på 80-tallet, med rosa blomster som var så populært den gangen.

Beltestakken min er, selvfølgelig, fra Telemark, og den har  mange historier som går over generasjoner. Alle tantene mine konfirmerte seg i den, men det mest spesielle er at tippoldemoren min giftet seg i den. Hver generasjon har tilført den noe nytt, og med meg følger det en ny brosje.

Jeg er så stolt av den, og jeg lover å vise den frem på 17. mai!

Til bunaden min har jeg veldig ofte brukt rød neglelakk. Jeg synes det er veldig fint, og det passer så godt til fargene i beltene i stakken. Jeg har der i mot fått litt ulike tilbakemeldinger på om man kan bruke neglelakk med farge til bunad.

Noen mener at noe annet enn à naturell er helt uaktuelt, det er tross alt folkedrakter med lange tradisjoner. Bunaden er det rene og norske, og i gamledager hadde man tross alt ikke neglelakk!

Andre mener at nude farger er ok. De som knapt synes eller som bare forfiner neglene litt. Jeg synes noen kanskje går litt for langt når de velger trendy, men grelle farger til bunaden sin, men jeg innbiller meg at de bare ikke rakk å fjerne den eller så skjønner man selv at den fargen ikke skal på neglene igjen ved neste bunad-anledning.

Jeg har hatt en liten meningsmåling på Instastory der jeg har brukt neglelakker fra ORLY. Nærmere 100% mener at det er pent med farget lakk på neglene, i alle fall i litt dyp rød. Når det kommer til litt mer crazy farger som blått og svart er meningene delt. Enten liker man det eller så gjør man det ikke! Ingen som mener noe midt på treet, i alle fall ikke foreløpig!

FÅ MED DEG AT DET ER SALG PÅ ORLY LACQUER PÅ ORLYNORGE.NO MED KR 69 PR STYKK!

Jeg mener at man skal følge tiden man lever i. Bunader og stakker kommer i flere fargekombinasjoner, og noen materialer forandrer seg. Derfor er jeg veldig for å bruke neglelakk som passer til sin bunad.

Hemmeligheten er å finne en farge som allerede finnes i naturen, og som eksisterer i din folkedrakt. For eksempel har du en grå bunad med noe blått, grønt eller rosa i så mener jeg at det kan være veldig lekkert når du finner en matchende farge.

Jeg synes også ulike brun- og burgundertoner er lekkert til bunad. Det er liksom litt moder jord, samtidig som det skjer noe spennende på neglene dine! Har du en stakk eller bunad med brune detaljer i, eller en som er grønn eller hvit, synes jeg det er en veldig pen detalj med brune negler.

På 17. mai har jeg faktisk tenkt til å være litt gæren, og i år går jeg for den svarte Mind Over Matter fra Orly Breathable!

Lakken har vært en av mine favoritter siden jeg fikk den fordi den faktisk passer til mer enn man skulle tro! Under ser du 8 forskjellige farger fra Orly Lacquer og Orly Breathable, så litt kjapp forklaring på forskjellen på dem:

Orly Laquer er som en vanlig neglelakk som du skal bruke under- og overlakk på. Den har også en smalere kost. Orly Breathable har jeg skrevet masse om, som du blant annet kan lese om HER! Det er egentlig pleie med farge + at det er over- og underlakk bakt inn i dem. De skal du IKKE bruker overlakk på, for da mister du effekten. Her er kosten tykkere, i tillegg til at konsistensen er mer dekkende.

Hvilken er din favoritt?

MIND OVER MATTER

SOUL MATE

THE ANTIDOTE

COCO BEACH

GOOD KARMA

HEART BEET

HOT CHOKOLATE

NAMASTE HEALTHY

Legg igjen et svar