Annonse,  Makeup,  Negler

Få lakken til å sitte i 10 dager!

Jeg er kjempeglad i å bruke neglelakk, og jeg bruker det nesten hele tiden. Akkurat nå er vi jo inne i en travel periode med mye som skjer. Da er det deilig å slippe å bruke tid på å lakke neglene hele tiden, i alle fall om du er like ivrig på lakken som det jeg er.

Du har sikkert lurt på hvorfor neglelakken sitter så veldig mye bedre på når du får lagt den av proffe negledesignere i salong enn når du gjør det hjemme. Jeg har hørt flere forslag som at det er lyset de bruker som gjør lakken sterkere eller at lakken der er så veldig mye bedre.

Det er faktisk ikke alltid tilfelle. For eksempel på Lakkbar bruker de blant annet Breathable Treatment & Color fra Orly som faktisk både er pleie, basecoat, farge og topcoat i et produkt. Altså er det ikke de obligatoriske lagene som brukes. De bruker ikke nødvendigvis lys eller varme heller.

Du kan få samme resultat hjemme om du vil. Hemmeligheten ligger i grunnarbeidet, og derfor trenger du å sette av tid. Jeg har tidligere testet forskjellen på når jeg har lagt et strøk lakk uten å gjøre noe mer på den ene hånden, mens den andre fikk en runde med skikkelig stell. Hele 7 dager skilte varigheten på lakken på de to hendene!

I forrige uke var jeg hos Escape Lakkbar i Oslo der jeg fikk lakkert fine, røde negler. Under får du beskrivelsen på hvordan du skal gå frem for å gi lakken best mulig grunnlag for å vare lenge, men også tipsene til hvordan du skal pleie neglene videre slik at lakken kan være nesten like fin i 10 dager.

Det er spesielt et element du skal være obs på, både før du lakker og mens du har din perfekt neglelakk på, og det er vann!

1 FIL NEGLENE

Fil neglene i den formen du ønsker. Pass på å holde filen rett mot neglen slik at du får en så tykk kant som mulig. Når du filer på den måten vil ikke neglen brekke så lett heller. Husk at du må file neglene i en retning, og ikke file frem og tilbake. Etterpå skal du også gå over neglen med buffer slik at kanten blir så glatt som mulig. Da unngår du at den ikke fliser seg.

Den feilen som mange kan gjøre er å file neglene når de er våte, men da er det faktisk en stor sjanse for at neglene fliser seg. Du skal derfor alltid file på tørre negler. Det er også derfor du ikke skal sitte med neglene bløt før du fikser neglene dine, slik man fikk beskjed om å gjøre i gamledager.

Neglene trekker til seg nemlig dobbelt så mye vann som huden. Vannet gjør at neglene utvider seg, og dermed blir mer porøse. Av samme grunn skal du også generelt unngå å ha hendene for mye i vann. Neglene utvider seg, men det gjør ikke neglelakken. Derfor sprekker den også mye fortere opp!

2 SKYV NEGLBÅNDENE

For å få renest og størst mulig flate å legge lakk på skal du skyve neglebåndene nedover. Husk å være forsiktig slik at du ikke lager sår i båndene eller riper opp neglen. Du kan også klippe neglebåndene etter at de er skjøvet med en egen saks slik at du unngår tørre, skarpe kanter.

3 BUFF OG RENS

Nå er det tid for å buffe neglen lett. Du må ikke buffe for mye, men bare ta et par puss over hver negl. Formålet med buffen er å gjøre neglplaten litt grovere slik at lakken fester seg bedre.

Avslutt med å rense neglen for olje og bøss fra buffen. Det finnes egne rens, men du kan fint bruke neglelakkfjerner uten olje i stedet. Husk at du ikke må ta på neglene etter at de er renset, ellers blir effekten borte.

4 FIRE LAG I ETT STRØK

Påfør to lag med Breathable Treatment & Color som er basecoat, farge, topcoat og pleie i et og samme produkt. Husk også å legge neglelakk på tuppen. Det er der den skaller av først, og det er derfor viktig at kanten utenfor tuppen får lakk. Du kan påføre lag to med en gang du er ferdig med det første. Det er nemlig ingen grunn til vente fordi første laget blir vått igjen så fort lag to kommer på.

Orly Breathable Treatment & Color lean faktisk legges i flere lag, så om det skulle skalle av litt kan du legge et tynt lag på tuppen i etterkant.

5 SLIK BEVARER DU LAKKEN VIDERE!

Neglbåndsolje er ikke i seg selv med på å gjøre at lakken sitter lengre. Men neglelakk sitter bedre på sunne negler. Du skal derfor være flink til å smøre neglene dine i forkant av når du ønsker at lakken skal sitte lenge på. Overdreven bruk av olje kan faktisk gjøre vondt verre, men om du smører litt på båndene en gang om morgenen og kvelden går det fint.

Som nevnt over er vann ikke ideelt når du vil at lakken skal sitte på lenge. I disse tider vasker vi kanskje opp enda mer store kjeler, sølvtøy og arvegods av porselen som ikke tåler vaskemaskinen. Hansker er derfor et stort must for å holde sterke vaskemidler og vann unna. Det er generelt bra for hendene dine!

Les mer om Orly sine lakker, og få gode lakk- og pleietips HER!

Neglbåndsolje er ikke i seg selv med på å gjøre at lakken sitter lengre. Men neglelakk sitter bedre på sunne negler. Du skal derfor være flink til å smøre neglene dine i forkant av når du ønsker at lakken skal sitte lenge på. Overdreven bruk av olje kan faktisk gjøre vondt verre, men om du smører litt på båndene en gangnom morgenen og kvelden går det fint.

Som nevnt over er vann ikke ideelt for at neglen skal sitte på lenge. I disse tider vasker vi kanskje opp enda mer store kjeler, sølvtøy og arvegods av porselen som ikke tåler vaskemaskinen. Hansker er derfor et stort must for å holde sterke vaskemidler og vann unna. Det er generelt bra for hendene dine!

Les mer om Orly sine lakker, og få gode lakk og pleietips HER!

Legg igjen et svar