Ansikt,  Sol

SPF + antioksidanter = SANT

At det er bra å få i seg antioksidanter i form av frukt og grønnsaker, det vet de fleste av oss! Men hvorfor det er så sunt, og faktisk også essensielt, er kanskje ikke det vi går og tenker på aller mest! Veldig kort fortalt kan det forklares slik at antioksidanter hindrer kroppen i å oksidere. Det vil si å eldes raskere enn nødvendig!

For eksempel blir et delt eple som du lar ligge på benken uten å gjøre noe med det, brunt allerede etter et kvarters tid. Eplet er oksydert, og forråtningsprosessen har startet. Om du gnir fruktkjøttet på det delte eplet inn med sitron vil du se at fruktkjøttet faktisk er like lyst og fint i mange timer. Det er fordi sitron er rik på antioksidanter som forhindrer oksideringen, eller forråningsprosessen om du vil.

Oksidering er ikke unikt for epler! Det er like aktuelt for deg og meg, og huden vår. Oksidering er en del av aldringsprosessen, og du kan både fremskynde og bremse aldringen og oksidering! Å spise masse antioksidanter i form av grønnsaker er med på å sinke aldringsprosessen. Røyking og solbading gjør der i mot det motsatte, nemlig å fremskynde oksideringen, og dermed også aldringsprosessen.

SOL OG ANTIOKSIDANTER

Det har blitt forsket veldig mye på sol og aldring! Det forskerne har visst lenge er at når vi utsetter huden for UV-stråler så utsetter vi også huden vår for frie radikaler. Det er det samme som skjer når du røyker, spiser veldig usunn mat og oppholder deg i nærheten av mye biltrafikk. Frie radikaler øker oksideringen i huden, som igjen fører til rynker, flekker og slapp hud som kunne vært unngått eller som kanskje ville ha kommet flere tiår senere.

Antioksidanter i kremform er derfor et kjærkommet tilskudd til bekjempelsen av for tidlig aldring. Flere og flere hudpleiemerker, både velkjente og mindre kjente, tilfører solkremene sine effektive antioksidanter. Andre merker igjen har egne konsentrater, serumer og kremer som er proppet med vitamin C og andre sterke antioksidanter, og som du skal bruke under solkremen din.

Når du smører huden med for eksempel et serum med antioksidanten vitamin C fungerer den som en beskyttende paraply over cellene. I tillegg nøytraliserer antioksidanten de frie radikalene som solen skaper i huden.

Om du er opptatt av for tidlig aldring av huden er det derfor veldig smart å velge solkremer og dagkremer med SPF og antioksidanter i eller gå for et eget produkt som du smører på huden før du tar på solkremen. Det blir rett og slett en ekstra god beskyttelse!

Men husk da; ikke spar på kremen! Du må ha en barneskje (3 ml) med krem for å få høy nok SPF i ansiktet! Ellers får du kun en beskyttelse som varer i 50 minutter, og det holder knapt til etter frokost! Det gjelder både dagkremer og solkremer!

Over ser du solkremer og dagkremer som er rike på antioksidanter og har bredspektret solbeskyttelse!

Legg igjen et svar