Ansikt,  Behandlinger

Ansiktsyoga

Jeg vet det er mange som ser på ansiktyoga som noe veldig sært, og at de som “utfører” dette må være en gjeng med eksentriske mennesker. Du har kanskje sett videoer på Youtube der man utfører de rareste grimaser, og jeg kan være enig at noen ganger kan det se passe snodig ut.

Men mange av disse grimasene og massasjeteknikkene har virkelig noe for seg, for det handler om å bruke, trigge og massere opp musklene som faktisk er med på å holde ansiktet oppe.

Noen teknikker må rett og slett utføres av en profesjonell fordi det anatomisk sett er umulig å klare å gjøre dem selv, i tillegg til at du ikke klarer å nå dypt og hardt nok. Andre øvelser må du gjøre selv, nettopp fordi det er du som må gjøre bevegelsen.

Nå har jeg testet Decleór sin nye Facial Lift Yoga som de har utviklet for behandling med deres nye lifting mask. Den har de utviklet i samarbeid med Aline Faucheur som er ekspert i Japanese Manual Lifting. Det er en kraftfull behandling som tar tak i alle musklene og energipunktene i ansiktet.

Behandlingen føles nærmest som en liten treningsøkt for ansiktet som du kjenner effekten av resten av dagen. Følelsen kan sammenlignes med den du har etter en treningsøkt på kveldstid der du får mer energi enn hva du hadde før treningsøkten, og derfor må roe ned et par timer før du klarer å legge deg.

Du kjenner at ansiktet jobber fortsatt, det sitrer litt i huden, huden er full av glød, er usedvanlig myk og det er nesten slik at du blir rakere i ryggen av følelsen du har i ansiktet.

På linken under ser du et lite klipp fra behandlingen som gir et lite innblikk i hvor intens behandlingen er. Selv om yoga-massasjen er intens så er den allikevel veldig avslappende.

For at du ikke skal miste effekten av yoga-massasjen har de også utviklet fire teknikker som du kan utføre daglig hjemme frem til neste yoga-time hos terapeuten. Den går på å forme kjevelinjen, kinnbeina, rynkene i pannen og generell glød til ansiktet.

Jeg har i mange år brukt tiden i bilen om morgenen til å gjøre ansiktsmassasje og små grimaser. Det er faktisk helt sprøtt å se seg i speilet etter 10-15 minutter, for det er så stor forskjell på sidene.

Kjeven er mer markert, kinnbeina sitter høyere og er mer definert, linjen mellom nese og munn er mykere, øyebrynet sitter høyere, “soveposen” under øyet er nærmest borte, hudstrukturen er finere og huden har fått masse glød. Dessuten får ansiktet en annen ro, noe jeg liker veldig godt.

Ansiktsyoga og massasje er faktisk ikke så veldig rart og sært, og om du bruker to minutter om dagen vil du garantert merke en forskjell på energien i ansiktet ditt. For det første som skjer er at sirkulasjonen i ansiktet øker, noe som er gunstig om du har væskeansamlinger.

Ansiktet dreneres for overflødig væske og avfallsstoffer, noe som i seg selv har en slankende og konturerende effekt på ansiktet. Siden sirkulasjonen øker vil huden også ta til seg virkestoffene i hudpleien din på en bedre måte. Med andre ord vil hudpleien få større effekt.

Start med en behandling slik at du virkelig blir inspirert av effekten ansiktsyoga gir, lær deg noen få øvelser av grimaser, trykkpunkter og massasjer, så vil du oppdage at du kan trylle bort dårlig energi og trøtte drag på kort tid samt forebygge for tidlig aldring.

Legg igjen et svar