Frisyrer,  Hår,  Pleie,  Stylingprodukter

Hårfargen har jeg mikset selv, lyst til å teste?

Jeg har fått usedvanlig mange kommentarer på hårfargen min de siste ukene! Egentlig så vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med håret, og dette er en skikkelig “på tampen”-frisyre. Jeg har jo vært varianter av blond siden i høst, men nå er jeg egentlig klar for noe annet.

Fargen er rett og slett en del av Prosjekt Ettervekst som du kan lese mer om HER!

Det mørke håret du ser er etterveksten min. De lyse, ultratynne stripene du ser i det mørke, ja det er mine sølvgrå hår! Det sies at det er trendy å vokse ut det grå håret og dette er i alle fall en super metode. 

Om jeg er klar for å vokse ut mine sølvgrå hår (de virkelig blinker som sølvrenner i riktig lys)? Nja… det er jeg ikke så sikker på!

Den lyse delen av håret er egentlig veldig bleket, og du kan se at det er litt tørt i tuppene. Kontrasten mellom det lyse og mørke synes jeg er litt voldsomt. Det er i alle fall ikke lekkert! Dessuten har det fått en varme jeg ikke like så godt.

Derfor mikser og trikser jeg litt med ulike type produkter som setter farge på håret mitt slik at overgangen skal bli så smooth som mulig – helt til jeg finner mer ut av hva jeg skal gjøre med det.

Uansett så har jeg fått usedvanlig mye skryt for fargen, så nå tenkte jeg røpe “hemmeligheten” bak den. Den er hjemmesnekra, for å si det sånn. Men jeg er ikke redd for å eksperimentere litt, og jeg synes det bare er gøy!

Hvordan håret ender med å se ut starter i dusjen. Jeg har brukt litt forskjellige sjampoer og balsamer for blondt hår. Blondifier Gloss fra L´Oréal Professionnel gir ingen veldig fargekorrigering, men den gir veldig med glans, samt henter ut det kalde i håret.

Balsamen Blondifier gir masse fukt til håret, og håret føles glansfullt, mykt og fyldig etterpå.

Såpass fyldig at jeg må roe ned håret litt med den magiske Detangeling Toning Mist fra Philip B som blir som en beroligende leave-in balsam. Den rett og slett nøytraliserer håret slik at det blir glansfullt.

Etter hver 3.-4. vask blander jeg Color Shot Washout fra Björn Axén med balsamen eller masken min. Jeg har kommet frem til at det er bedre å bruke liten mengde med fargepigment av gangen, og heller bruke den oftere. Det er nemlig slik at fargen vaskes ut etter noen vasker. Hvor lengre du har fargen i jo sterkere blir den og den varer lengre.

Det er også slik at fargen binder seg ikke til ufarget hår. Det du ser er altså min naturlige bunn, og så kommer fargen fra Axén i det lyse. Akkurat nå har jeg først latt Classic Brown (i balsamen) virke i cirka 4 minutter. Så skyller jeg den ut før jeg har Steel Lavender i balsamen som jeg bare masserer inn til jeg tenker at fargen er fordelt godt nok, sånn cirka i 1 minutt.

  • Så skal det styles, og struktur er viktig for å få frem effektene i håret.  Jeg starter med en liten ball av det lilla skummet Blonde Life Brilliant Tone fra Joico som jeg fordeler jevnt i håret.
  • Når det har tørket litt (kun lufttørker) har jeg i litt paste for å forme håret bedre. Nå bruker jeg Kaune Blend Clay.
  • Foreløpig føle håret litt trådt og flatt, og da bruker jeg tørr teksturspray, evt tørrsjampo med for å lage volum. un.done fra Amika er helt suveren!
  • Tabitha James Kraan Dry Shampoo Dark tilfører håret bitte litt farge som nærmest blir som en shading. Jeg bruker den litt i røttene, men sørger for å massere den litt utover i lengdene. Men ikke i tuppene! På den måten jevnes fargen enda litt!
  • Så avslutter jeg med Blondifier Blonde Bestie fra L`Oreal Professionnel som gir glans til de lyseste tuppene.

Legg igjen et svar