Ansikt,  Lepper

3 favoritt leppebalmer for vintertørre lepper

Gjør oppmerksom på at produkteksemplene i saken er mottatt som arbeidsprøver for å kunne gjøre skjønnhetsjournalistiske vurderinger.

Akkurat nå er det egentlig katastrofe for både hud, hår, negler og, ikke minst, lepper. Det har vært noen ganger nå der jeg har vært superflink til å beskytte ansiktet mitt, men leppene har jeg het oversett. Jeg er nemlig av den typen som alltid er i siste liten. Skal bare spise litt først, eller ta en siste slurk av kaffen før jeg da stormer ut av døra.

Altså, jeg merker at jeg glemte å smøre leppene bare etter noen minutter. Og det er faktisk ikke så rart siden leppene er svært dårlig beskyttet i utgangspunktet. De har ikke noen hår som beskytter, huden er mye tynnere og det er ikke noe fettlag å snakke om.

Den tørre vinterlufta trekker nemlig all fuktigheten ut av leppene som en magnet, og derfor tørker leppene også ut på null komma niks. Du må derfor være flink til å beskytte leppene dine med vannfrie balmer som holder fuktigheten inne i leppene.

Her har du tre leppebalmer jeg synes er helt suverene. De er ganske så forskjellige i hvordan de både oppleves og ser ut på leppene. Felles for dem alle er at de kan brukes på andre måter også, og jeg har brukt alle på sår nese, på tørre neglebånd, til å definere luggen med samt ekstra pleie på kinnbein.

EN ting til, og det er at de ikke går av leppene med en gang slik at du må påføre nytt etter få minutter. De blir på leppene lenge, med mindre du spiser dem opp.

Organic Island, Paw Paw Lip Salve er både økologisk og 100% naturlig. Det merkes også på både konsistens og duft. Den er laget på papaya (Paw Paw på australsk) pleier med vitaminer og aminosyrer. Papaya er også eksfolierende. Dessuten inneholder den oljer fra castor, oliven, gresskar og solsikke, samt kakaosmør.

  • Den blir ganske glansfull på leppene, nesten som en gloss. Et godt tips er å bruke den før eller etter en leppestift – både for pleie, men også for den fine effekten.

La Roche-Posay, Cicaplast Lips er helt duftfri. Den inneholder blant annet svært sheasmør, glyserin og bivoks. Den er også med La Roche-Posay sin stjerneingrediens termalsk kildevann som er rik på det fuktighetsbevarende, antiinflammatoriske, helbredende og beroligende mineralet selen.

  • Den gir ingen spesiell glans eller effekt på leppene. Den bare er der og beskytter. Helt supert!

Lancôme Absolue Precious Cells, Nourishing Lip Balm er nok min favoritt, blant annet fordi den dufter så delikat og godt av rose.  Rose er selvfølgelig representert i balmen i form av roseolje fra nype som er med på å fukte leppene. Den inneholder også akasiehonning og sukkermolekylet Proxylane – en ingrediens som er forbeholdt Lancôme og andre L`Oréal-merker.

  • Den har en anelse perlemorskimmer i seg som gjør at leppene ser ekstra fine ut. Den er altfor dyr til å sløses på såre neser, og liknende, men fy søren som det funket! DU ser hvordan den ser ut på leppene HER!

Legg igjen et svar