Ansikt,  Hår,  Hudpleie,  Parfyme,  Pleie

7 grunner (minst) til å bruke roseprodukter på huden!

Gjør oppmerksom på at produkteksemplene i saken er mottatt som arbeidsprøver for å kunne gjøre skjønnhetsjournalistiske vurderinger.

Jeg virkelig elsker rose! Roser er definitivt min favorittblomst, og da jeg giftet meg hadde jeg røde roser både i håret og i min lille enkle bukett. Roser har lange tradisjoner i mange ulike kulturer. Og det er slettes ikke så rart. Roser er jo så utrolig vakre, spetakulære og perfekte at det er vanskelig for andre blomster for eksempel å bli kåret til den ultimate kjærlighetsblomsten.

Roser har blitt brukt i ajurvedisk medisin omtrent siden tidenes morgen. De gamle romerne blandet faktisk rose med vin, nettopp på grunn av dens helbredende virkning. Kleopatra badet i rosevann mens en persisk prinsesse skal ha helt roseolje i fontenene slik at når hun gikk forbi dryppet det rosevann på henne.

Roser har i årtusener blitt brukt i religiøse ritualer, som kjærlighetsmiddel, i medisin og som forskjønnende middel på hud og hår. Både oldtidens romere, indere, egyptere og folk i Midtøsten brukte, og fortsatt gjør, rose til ulike formål i sine kulturer.

For ikke å snakke om… Roser har alltid vært helt essensielt i parfymehistorien. Ikke alle parfymemerker har en roseduft, men det er jammen meg ikke langt unna. Du tenker nok på roseduft som den som lukter litt som bestermors håndsåper, og det er den klassiske engelske blandingen med rose og iris. Den synes jeg også kan være litt for mye, men jeg kan love deg at de nye roseduftene er ganske så annerledes. Egentlig så er det en helt egen sak!

Vel… Rosen har hatt en helt essensiell plass i noen merker sin historie. De mest kjente er Lancôme og Dior som begge har historier med hager fulle av roser (Lancôme har faktisk sin egen rose også. Om jeg ikke tar helt feil, så er det de rosene du ser i toppbildet), men også for eksempel Babor som også har en svart rose i sin logo. Disse merkene har alltid brukt rose i sine produkter.

Nå bugner det av roseprodukter på markedet, og spesielt siden sommeren har det virkelig eksplodert! Derfor tenkte jeg det var på høy tid å nevne 7 forskjønnende fordeler den fabelaktige rosen er god for.

Antibakterielt

Essensielle oljer fra rose er antibakterielle, og kan derfor hjelpe på kviser. Roseoljer er også naturlig rensende, og brukes derfor også som ingrediens ansiktsvasker. Faktisk har jeg nå også testet sjampo og balsam med rose i.

Antiinflammatorisk

Roseolje virker veldig beroligende på huden, og er kanskje den egenskapen den er mest kjent for. Den bidrar til å redusere rødhet i sensitiv hud, kan roe ned hud med rosacea og eksem og til og med hjelpe på solbrent hud.

Beskyttende antioksidant

Det er ikke bare sitrusfrukter som er rike på vitamin C. Visste du at rose faktisk inneholder store mengder med supervitaminet, ja faktisk opp til 9 ganger mer enn i en appelsin! Vitamin C beskytter cellene mot frie radikaler, og der derfor helt ideelt å bruke om du bor i by eller er mye ute i solen. Den virker rett og slett som en beskyttelse.

Fuktighetsgivende

De naturlige oljene som finnes i roser hjelper til med å låse fuktighet i huden, slik at huden føles glatt.

Toner

Rosevann er naturlig sammentrekkende, og er derfor ideelt å bruke som en toner for å redusere store porer. I motsetning til tradisjonelle, alkoholbaserte tonere, vil rosevann ikke tørket ut huden, men heller tilføre fukt og glød.

Gir glød

Vitamin C gir glød i seg selv, men fordi rose også er fuktighetsgivende, har sammentrekkende effekt på porene og demper det som er irritert vil huden få en så jevn overflate at lyset reflekterer enda bedre. Det gir glød i bøtter og spann. Vitamin C er også kjent for sin lysnende effekt på mørke flekker.

Avslappende

Når du tenker på en klassisk roseduft er det egentlig en blanding av rose og iris. Den duften kan oppfattes som litt gammelmodig. Men aromatisk rose har egentlig en beroligende effekt på sinnet ditt. Paradokset er at rose også har en oppløftende effekt. Så du roer altså ned for eksempel stress, men føler deg også i bedre humør. Et blidt og avslappet ansikt er mye vakrere enn et stresset og surt ansikt!

Disse merkene er med i denne saken:

Lancôme, Korres, Kora Organics, Dior, Decleór, Darphin, Elemis, Sans Soucis, Christophe Robin og The Body Shop.

Alle produktene er arbeidsprøver til journalistisk testing. De fine roseøredobbene lagde jeg på Lancôme sitt presseevent i Paris, der jeg også tok rosebildet i toppen. Presseturen var sponset av Lancôme.

Legg igjen et svar