Base,  Lepper,  Makeup,  Øyne

Kan damer 40+ bruke highlighter og skimmer? Selvfølgelig!

Det kommer bare an på hvordan og hvor du legger skimmeret, i tillegg til formen på skimmeret. Vi over 40 bør i de fleste tilfeller holde oss unna glitter og grove skimmerkorn.

Jeg synes i alle fall det er lekkert å bruke litt skimmer når jeg skal på fest. Selv om valg av type skimmer er viktig så er hvor du legger skimmeret enda viktigere. De fleste har fått med seg at det ikke er så heldig å bruke skimmerskygge på lokk som begynner å henge litt. Det rett og slett kan føre til at lokket henger enda mer, spesielt om du bruker skygge av det litt lysere slaget eller om du ikke legger den mørke skyggen høyt nok opp.

Kluet er rett og slett å legge skimmeret der det faktisk har en heldig effekt. For eksempel synes jeg det er superfint å legge skimmer i øyekroken! Det gjør faktisk at øyet ditt popper og åpner seg. Dessuten er det veldig heldig for hele øyepartiet ditt å legge litt skimmer rett under brynet. Det har den effekten at øyet dras litt oppover, og har derfor en foryngende effekt. Her har jeg også toppet sminken under øyet med litt skimmer som er børstet forsiktig inn med smal pensel.

Her har jeg brukt det fine skimmeret i Armani sin skyggepalett Paparazzi. Det er viktig at kornene ikke er for grove, men er fine og gjerne er skåret flate slik at de legger seg, i stedet for å stå ut av huden. Flate gir rett og slett et mer heldig skinn.

Du kan også bruke skimmer på leppene. Å legge litt skimmer i amorbuen er en klassiker, men gir allikevel en overraskende effekt. Du kan også blande skimmer inn med lipglossen eller leppestiften, eller rett og slett bruke skimmer/highlighterstift eller krem rett på leppene med litt gloss over.

Her bruker jeg Face Highlighter fra YSL både i kinn og på lepper.

Du kan også bruke den på neseryggen og under brynet. Om du har store porer i kinnene eller på nesen skal du unngå highlighter siden det heller er med på å fremheve porene.

Uansett når du bruker highlighter eller skimmer er det veldig viktig å preppe huden i forkant med foundation og consealer. Skimmer blir aldri bra når det for eksempel legges på veldig rød hud eller sammen med blå groper under øyene. Da er det bedre å la være å bruke det!

Her er to highlighter til – Miracle Highlight & Glow Stick, to nydelige highlightere fra Rituals i gull og bronse med litt skimmer i, og highlighterkremen Miracle Glow fra Max Factor med litt perlemor fra  som lysner opp ansiktet og øynene dine.

Legg igjen et svar