Looks,  Makeup

Sminketips som holder hele dagen – for foredragsholdere og taletrengte!

For 25 år siden lærte jeg noe som jeg har tatt med meg resten av livet. Nemlig det at når du skal stå foran en forsamling og snakke om noe som er viktig, i alle fall viktig for deg, så skal det ikke være noe ved deg som tar bort oppmerksomheten fra budskapet ditt.

Om du er mann så skal du for eksempel sørge for at slipset henger helt rett, at det ikke er flass på dressjakkekragen, at skjorta er strøket og at håret ligger som det skal. Om du er dame kan for eksempel øredobber som henger skeivt, hull i strømpene, glorete smykker og ustelt hår være nok til å ta bort oppmerksomheten fra det man har å si.

Selvfølgelig, hvordan du presenterer stoffet ditt har det meste å si for om budskapet når frem eller ei, med det kan være utrolig hvor mye helt feil smykker og sko til et antrekk kan gjøre for mangel på oppmerksomhet.

Nå skal jeg ikke si for mye om stil og klær, men et tips er å prøve å holde seg litt oppdatert i stil, være passe pyntet, ha nye strømper og ikke bruke for store smykker. Med mindre det er i festlige lag!

Hvordan du ser ut handler faktisk om kommunikasjon. Du kan altså gjøre noe med klærne dine, men du kan også gjøre noe hår og sminke. Fett, slitt og generelt ustelt hår er uaktuelt. Kom deg til frisøren ofte, og spør gjerne om enkle stylingtips som passer til ditt hår.

Men nå tenkte jeg å gi deg noen gode råd innen sminke som er supre om du skal snakke mye, når du vet at du må se bra ut i minst 8 timer og når du skal stå foran en stor forsamling. De fleste produktene er også nyheter denne høsten.

HUDEN

Aller først, du må rense huden og smøre huden i forkant, og eventuelt skrubbe huden om den er tørr for at resultatet i det hele tatt skal ha en sjanse til å bli bra. Over har jeg sminket meg med produktene beskrevet under.

 1.  En primer får sminken til å sitte lengre, i tillegg til at det justerer et problem. De fleste blir litt blanke fordi man bruker mye energi, at man er nervøs og at det kan være mange varmende lamper. Da er det supert å bruke en primer som matter. Vet du at du alltid blir hektisk rød kan en primer med litt grønt i som nøytraliserer det røde være løsningen.
 2. En foundation som er passe dekkende, men som allikevel ser naturlig ut er veldig fint å bruke. Den vil komplementere primeren. Men husk å legge et veldig, veldig tynt lag slik at huden fortsatt synes.
 3. Røde områder eller pigmentflekker som det tynne laget med foundation ikke klarer å dempe, kviser eller blå ringer under øynene jevner du med concealer.
 4. Øynene kommer til å være i fokus, så derfor starter du allerede i grunnsminken med å tilføre litt lys til øynene med en highlighter. Tegn små streker rundt øynene som en sol, og klapp produktet inn i huden med fingrene. SE HVORDAN JEG GJØR DET HER!
 5. Mange vil nok spørre seg om hvorfor jeg ikke har med pudder her. Men min opplevelse av pudder er at etter kort til blir huden blank igjen slik at du må pudre på nytt. Pudder tørker ut huden, og da vil huden gjøre alt den kan for å produsere mer fett i huden. Det er også med på å gjøre huden blank.

Primer: Lancôme, Prep & Matte

Foundation: It Cosmetics, CC+

Concealer: Max Factor, Radient Lift

Highlighter: Sisley, Stylo Lumière

ØYNENE

Øynene er kjempeviktige når du skal kommunisere. Denne teknikken jeg viser her en er en nedtonet variant av det du ofte ser på store arrangementer på TV. Det trenger du ikke, for dessuten skal du være blant folk og se passe normal ut.

 1. Start med en øyeskyggeprimer! Den binder oljene som er på lokket, og som er grunnen til at skyggen skiller seg. Husk at den må tørke først før du påfører skyggen.
 2. Bruk en fargepalett som lager kontraster. Grått og blågrått er sånne fine farger. Legg først mellomfargen over hele lokket. Legg den mørkeste på på lokket opp til over globalen og litt under øyet. For at skyggen ikke skal “dra øyet nedover” koster du skyggen mellom vippene i stedet for å legge den under vippene. Legg litt lyst i øyekroken og under brynet, for det åpner blikket.
 3. Kremfarget kajal på våtkanten åpner også øyet. Unngå hvit kajal for det får deg til å se litt gal ut, og ikke legg på tykt lag.
 4. Marker brynene for det blir som en ramme til øynene dine, og hele øyepartiet vil virke litt større. Jeg foretrekker brynsskygge i stedet for kajal, men det er en smakssak.
 5. Avslutt med maskara. Velg en maskara som gir passe fyldige vipper, men ikke for lange vipper. Du trenger heller ikke bygge opp maskaraen for mye slik at de blir veldig lange. For lange vipper kan smitte maskara på øyelokket, og det vil man jo ikke.

Skyggeprimer: Nars, Tinted Smudge Proof Eyeshadow Base

Skyggepalett: Giorgio Armani, Eye Quatro, Paparazzi

Kremkajal: Max Factor, Kohl Kajal Liner

Brynsskygge: Dior, Backstage Brow Palette

Maskara: Sisley, So Curl

TILFØR FARGE

Farger gir både liv og fasong til ansiktet! Når du velger å la være å bruke rouge etter foundation eller går for matt solpudder ser du beige ut. Egentlig akkurat slik jeg ser ut på første bildet. Da ser du også halvsyk ut. Tenker du at du er så rødflammete at du ikke trenger sminke vil alle bare se at du er hektisk rød, og du vil fremstå som stresset og nervøs. Derfor er det foudantion og kontrollerte roser i kinnene med rouge som gjelder.

 1. Legg rougen lett i kinnene, og sørg for å softe fargen godt ut.
 2. Leppestifter forsvinner ofte når man snakker mye. Legg en lipliner over hele leppene, så vil det alltid være farge på leppene dine selv om leppestiften forsvinner. Dessuten sitter leppestifter og lipglosser bedre.
 3. Her har jeg lagt en gloss på toppen, og akkurat denne sitter usedvanlig godt på leppene. Ja faktisk  i flere timer.

Rouge: Dior, Rouge Blush

Lipliner: Makeup Store, Pink Soda

Lipgloss: Jane Iredale, Puregloss Lip Gloss, Very Berry

Legg igjen et svar