Ansikt,  Base,  Hudpleie,  Makeup

Så mange produkter trenger du for en naturlig look!

Jeg har jo jobbet som makeupartist i over 20 år, og mange ganger har oppdraget vært å legge naturlig makeup. Problemet med tid oppstår hver eneste gang, for alle tror at det tar veldig kort til å legge naturlig makeup. Dessverre er det ikke slik!

For å få til et bra resultat med veldig naturlig makeup kreves det faktisk lengre tid enn om jeg skal legge festsminke. Da dras nemlig oppmerksomheten mot øynene, og ikke huden som er sentral i naturlig sminke.

Perfekt hud er nemlig helt nødvendig for å få til et bra, naturlig resultat på sminken! Faktisk er hudpleien helt essensiell, og gjør du ikke et godt grunnarbeid kan du heller ikke forvente bra resultat på sminkefronten. Jeg bruker vel så lang tid på naturlig sminke, ja, kanskje enda lengre tid enn med sotede øyne!

(PS! Har du problemer med rød, kvisete eller pigmentert hud må du sørge for å få hjelp fra hudterapeut! Jeg har for eksempel rosacea som jeg jobber med, og har hatt problemer med både kviser, arr etter kviser og pigmentering.)

På bildene under er det cirka 15 minutters mellomrom, og førbildet er tatt rett etter at jeg sto opp. Jeg synes jeg ser betraktelig mye mer våken ut kvarteret etter, så dette er noe å tenke på de gangene du føler deg sliten og trøtt. Øynene henger mindre, ringene er mindre blå og jeg har fått en frisk glød i huden.

Jeg har veldig gode rutiner når det kommer til hudpleie, og jeg bruker mange produkter! Jeg bruker like mange produkter på sminke også, og jeg skal forklare deg hvorfor!

I går kveld la jeg meg med vilje uten å rense huden, og som forventet var huden min ikke noe særlig på morgenen i dag. På førbildet har huden fått et tørt perlemorslag, og om jeg bare hadde smurt en krem oppå og sminke oppå der igjen, ville sminken bare sett knudrete ut. I tillegg fikk jeg jammen noe småkviser i løpet av natten, og det er fordi huden hadde gammel “møkk” på seg og ble tørr.

De fleste som synes det er vanskelig å sminke huden gjør dessverre et for dårlig grunnarbeid med hudpleie.

Når jeg skal noe, om det er jobb eller fest, så gjør jeg faktisk alle disse trinnene! Av og til gjør jeg faktisk enda flere, men det kan vi ta en annen gang! Dette er grunnbasen min, og når jeg skal sminke meg til fest legger jeg på mer skygge, kajal, skimmer og rouge.

For å få til resultatet på etterbildet gjorde jeg følgende:

 1. Renset huden to ganger med en rensebalm fra Janssen Cosmetics.
 2. Fjernet tørr hud med Daily Superfoliant fra Dermalogica (superduper).
 3. Gjorde huden ekstra ren samt tilførte grunnfukt med Janssens Micellar Skin Tonic med en pad.
 4. Jeg er avhengig av Kalahari Anti-Puffiness Eye Serum, så den starter jeg med før resten av pleien slik at den rekker å virke litt.
 5. Så balanserte jeg huden med Daily Power Defense fra ZO Skin Health.
 6. Roet ned rød hud med Rozatrol (for Rosacea) fra ZO Skin Health.
 7. La på den oppstrammende kremen Growth Factor Serum Plus fra  ZO Skin Health.
 8. Halsen må få sitt, så masserte inn Singula Derm sin halskrem med bevegelser som går oppover og ut. Linjene på halsen blir faktisk mykere!
 9. Øyepartiet trenger mer pleie nå i kulden, så jeg legger Darphin sin Stimulskin Plus over øyeserumet når serumet har trukket inn.
 10. Jeg avslutter med solkrem fra ZO Skin Health, og Daily Sheer har også evnen til å jevne ut hudtonen litt.

Alle produktene er påført i masserende bevegelser, og følger lymfegangene i ansiktet. For eksempel masserer jeg oppover langs neselinjene og videre utover langs kinnbeina helt bort til øret. Da drenerer du bort overflødig væske fra ansiktet, og med det også avfallsstoffer som er med å å gjøre huden trist og grå!

Som du ser så er huden blank. Men den har fått glød, er glatt og har jevnere hudtone. Bare se på hvor mye jevnere rødheten i kinnene har blitt! Dette er det perfekte underlaget for sminke!

For å få best resultat med naturlig sminke, eller no makeup makeup må du bruke mange produkter, men i små mengder. Nå som huden er fuktet godt og har blitt jevn og rolig trenger den faktisk enda mindre med produkter.

 1. Først legger jeg et tynt lag med utjevnende primer. I dette tilfellet har jeg brukt Niod sitt ultrakule Photography Fluid, Opacity 12% som gjør underverker med huden når den blir fotografert!
 2. Så et tynt lag med YSL Top Secret CC Creme Apricot som jevner hudtonen ytterligere, demper blå ringer under øynene og jevner pigmentflekker og arr med sitt hint av aprikos.
 3. Ny concealerfavoritt! Lancôme Teint Idole Ultra Wear er veldig dekkende, og du trenger ekstremt lite produkt. Jeg bruker et knappenålshode, og det dekker de siste pigmentflekkene og det lille blå i øyekroken. Pass på å kun påføre i øyekroken, for den kan bli for tykk under øyet. I tillegg må huden ha mye fuktighet i seg fra før.
 4. Touche Éclat fra YSL er min all time favoritt på highlighter. Den legger jeg som en sol rundt øyet slik jeg har vist under. Det letter og lysner opp øyet, ja jeg vil si rene magien! Jeg har allerede lagt på det andre øyet. I tillegg legger jeg på haken og i neselinjen for å korrigere enda litt mer.

5. Sisley sine kremrouger er helt fantastiske! Den ferskenrosa legger jeg i kinnene, mens den gylne highlighteren legger jeg på kinnbein, nesebein og øyebein.

6. På øyelokket legger jeg også en primer! Denne er fra Mii Cosmetics, og er super! Det jevner ut lokket, matter det den, gjør at du trenger mindre skygge og at skyggen ikke striper seg utover dagen.

7. Så legger jeg en lett skygge som går akkurat over det tyngste på øyelokket mitt. På den måten demper jeg tunge øyelokk slik at jeg ser mindre trøtt ut. Her har jeg brukt 4 av fargene, noe som også gjør øyesminken naturlig. Faktisk vil gråtoner virke mer naturlig enn brunt fordi det skaper mer skygge og kontrast. Favorittskin fra Mac som jeg har hatt i evigheter!

8. Jeg kan ikke fordra overdreven bruk av solpudder! Du ser altså så skitten ut! Her har jeg lagt litt av det superfin Luxury Tan fra Vita Liberata i overgangen mellom kinnbein og kinn slik at jeg får en jevn overgang mellom highlighter og det røde i kinnene. I tillegg har jeg lagt litt over skyggen, i tinningen, på neseryggen og under haken for å dempe dobbelthaken!

9. Som du kanskje ser så skjuler maskaraen det tyngste på øyelokkene. Jeg legger godt med maskara på, for det får meg til å se ekstra våken ut. Monsieur Big fra Lancôme er en av mine favoritter!

10. Nest til slutt har jeg gredd brynene med gjennomsiktig brynsgel. Det definerer litt i tillegg til å holde brynene på plass.

11. Til slutt gjenstår det naturlig gloss med masse fukt og glans på leppene. Det gir et naturlig plump som man ikke trenger filler for! Mii Cosmetics sine glosser er til å dø for! Sitter på kjempelenge, og fungerer som balm i tillegg.

Som alltid så er forskjellen større i virkelighet enn man kan vise på et bilde. For eksempel er det vanskelig å virkelig se perlemorslaget med virkelig tørr hud, og du kan heller ikke kjenne på ruheten som var i huden i utgangspunktet.

Legg igjen et svar