Base,  Looks,  Makeup

Smink deg solkysset og naturlig med brunt – uten å bli beige!

“Jeg bruker bare brun øyeskygge, jeg! Ja, og så bare bruker jeg litt solpudder her og der for å få litt farge!”

Det er noe jeg har hørt veldig mye. Og jeg skjønner det godt, det føles så naturlig og “bænkers” å bruke brune nyanser for å få til et såkalt naturlig resultat. “Problemet” er at resultatet faktisk ikke blir så veldig naturlig.

Sminke i bruntoner mener jeg er noe av det vanskeligste å få til pent, uten at man ser ut som en kjerring. Feil bruk av sminke i brunntoner gjør deg kjedelig, unaturlig, eldre, flat, konturløs, energifattig og “beige”.

Det er også mye vanskeligere å legge brun sminke pent enn for eksempel grått eller lilla, noe som sikkert høres litt rart ut. Grått og lilla er til og med farger som er med på å gjøre deg yngre.

Utfordringen med brunt er at det ikke får ansiktet til å “poppe”. Det fremhever ingen energi i ansiktet, og det skal ofte lite til før fargenyansen blir litt feil. Brunt kan også liksom bare forsvinne inn i huden, og egentlig ikke gjøre noe fra eller til for ansiktet ditt.

Med mindre du bruker sminken riktig!

På grunn av disse utfordringene er det også derfor jeg alltid anbefaler damer å gå bort fra den brune sminken sin, og heller satse på gråtoner til øynene samt litt rosa eller ferskenfarget rouge i kinnene i stedet.

Nedenfor gir jeg deg tips til hvordan du får til en flott sminke i vakre bruntoner som får ansiktet til å gløde og se sunt ut. Jeg har også beskrevet hvordan jeg har sminket meg.

Teknikken er helt lik selv om du vil tone sminken ned eller om du ønsker å gjøre sminken kraftigere.

Start alltid med å gjøre huden helt nøytral – fri for røde områder og flekker, samt blå ringer under øynene. Dette er faktisk den aller største feilen man gjør.

Tenk at du skal skape konturer i ansiktet, noe som er spesielt viktig når du blir eldre. Du skal tenke at de fine ansiktettrekkene dine skal fremheves mens andre trekk kanskje skal tones ned. Selv om uttrykket skal være naturlig.

Bruk alltid flere nyanser, strukturer og finisher! Fra lyst til mørk, skimrende til matt, samt kremete og pudrete konsistenser. Det skaper liv og kontrast, noe ansiktet i utgangspunktet hadde fra starten av, men som hviskes ut med alderen.

Nesten det viktigste: Kost, kost, kost, kost, kost! Kantene må være usynlige, og softes god ut med store koster!

  • Her har jeg påført foundation over hele ansiktet rett etter min daglige hudpleierutine. Deretter har jeg skjult litt rødhet, blå ringer og pigmentflekker med concealer.
  • Så formet jeg ansiktet med solpudder. Litt matt under kinnbeina og under kjevepartiet og en med litt mer glød på toppen av kinnbeina. Solpudderet med skinn brukte jeg også et anstrøk av på øyelokket.
  • På øyelokket har jeg brukt tre nyanser. Jeg startet med mellomfarge over hele lokket. Sjokoladebrunt har jeg lagt nede langs vippene og avsluttet sminken med skygge i lysere nyanse i øyekroken og under brynet. Det hele er kostet sammen med en stor kost.
  • Til slutt gikk jeg over med solpudderet på nytt med stor kost på øyelokkene og i kinnene. Det gir en helhet på sminken.
  • Jeg har også markert brynene litt, brukt leppebalm men en anelse perlemor på leppene og selvfølgelig maskara.

Tips!

En tvist på en gyllebrun sminkelook er å bruke en fargesterk leppestift til. Akkurat nå er rosa, oransje og rødoransje trendy farger, og jeg synes det passer helt perfekt til til brunt.

En svart eller sjokoladebrun kajal på våtkanten og langs vippekanten er en fin måte å gjøre sminken mer sensuell og intens på. Tipset er å legge brun skygge på toppen av kajalen for et mykere uttrykk.

Sminken jeg har med i saken er arbeidsprøver jeg har mottatt til journalistisk vurdering: Solpudderpalett fra Guerlain, stor skyggepalett fra Nars, matt solpudder fra Sothys, trippel skygge fra Dior og stripete solputterpalett fra Lancôme.

Legg igjen et svar