Ansikt,  Hudpleie

Er dette grunnen til at du IKKE bruker kremen din, eller bare digger den?

Vi tar det jo som en selvfølge at kremen som kommer ut av tuben skal bli værende på fingeren. Eller at når du stryker fingrene (rene selvfølgelig) over kremen i krukken så skal det sitte igjen produkt på fingrene som du skal kunne smøre rett i ansiktet, uten at du er redd for at alt renner utover fingrene.

Det er faktisk ikke en selvfølge! Det er heller ingen selvfølge at kremen er lett å smøre, at den trekker inn i huden og blir der slik at ingrediensene får virke, eller at den føles behagelig på huden.

Jeg husker at det var en leverandør som påpekte for noen år siden at de ikke hadde lagt så stor vekt på konsistensen på nattkremen, for da skulle man jo bare sove. For noe tull! Målet var selvfølgelig å holde kostnadene nede. Kremen var jo også helt forferdelig å ha på, og den trakk jo heller ikke inn i huden.

For ikke så lenge siden skrev jeg om at jeg har vært på besøk på Lancôme/L´Oréal sine laboratorier rett utenfor Paris. Om du følger meg på Instagram så fikk du kanskje med deg hvilken fantastisk reise jeg var med på i juni. Her snakker vi påfyll til 1000, for bagasjen hjem igjen var fyllt opp med masse ny inspirasjon og ny kunnskap.

Blant annet lærte jeg mer om ingredienser, hvordan de tenker om konsistenser og dufter, og hva som skal til!

Første dagen kan du lese om HER.  Den andre dagen var vi invitert til storstilt lunsj på vakre Château de Sateny av Lancôme sin president Francoise Lehmann, som jeg også fikk noen ord med. Alt Lancôme gjør er så storstilt. Slottet er jo imponerende i seg selv, men jeg skal love deg at de tusenvis av rosene som slottet var dekorert med imponerte minst like mye.

Over alt var det roser! I trappene inn til slottet, den imponerende fotoveggen, på alle bordene der vi skulle spise, skulpturen ute i hagen og ikke minst rommet der stjerneserien til Lancôme sto oppstilt. Vi lagde også fine øredobber med roser, og de får du tips til hvordan du skal lage HER!

Roser har vært en del av Lancôme sin historie siden starten på 30-tallet. I serien som du ser i denne saken er stjerneingrediensen rose. Roser har jo også mange fordeler som man har kjent til å århundrer. Men det skal jeg ikke snakke om akkurat nå. Men jeg bare må få med at Lancôme har dyrket frem sin egen rose, og det er en av de du ser i veggen, nemlig den fuchia-fargede.

Tilbake til tema! Jeg har hatt æren av å møte Delvigne Veronique, Scientific Director for Lancôme, en gang før også. Denne gangen fikk jeg en kjempespennende fagprat med henne også. Men først demonstrerte hun og snakket om hvordan Lancôme skaper sine kremer og konsistenser.

Sammen med min danske kollega Elsebeth og en herlig gjeng med unge, asiatiske bloggere og journalister fikk vi alt demonstrert gjennom testbokser slik av vi vikelig fikk merke forskjellen på et produkt som ikke fungerer optimalt og et som fungerer skikkelig. Og er det noe Lancôme kan så er det konsistenser og dufter.

Den sensoriske opplevelsen av en krem er så utrolig viktig for at du i det hele tatt skal gidde å bruke den. For hvor mange ganger har du ikke blitt anbefalt en krem som skal være så utrolig bra, men så bruker du den ikke fordi du ikke liker duften, konsistensen, at den er vanskelig å smøre ut fordi den bare lugger. Ikke minst, den skiller seg litt i krukken eller har delt seg når du trykker kremen ut av tuben.

En annen ting som faktisk er mye viktigere for deg enn du tenker over at kremen må dufte godt. I alle fall må den ikke lukte vondt eller rart! Mange medisinske kremer kan lukte litt snodig, men du bruker den fordi hudlegen eller hudterapeuten sier at du trenger den, og du får ikke bukt med kvisene eller andre ting om du ikke er flink.

Luktesansen og teksturen er så viktig når det kommer til hudpleie at duften og konsistensen på kremen i seg selv kan gjøre deg vakrere. Du føler en velvære og hverdagsluksus som får deg til å slappe av, og som overbeviser deg om at du blir penere. Og da blir du faktisk penere!

Så tipset mitt er om at grunnen til at du sluntrer unna hudpleien er fordi du ikke liker kremen, ja, da må du bare bytte til en annen krem. Gi bort den du har om den er på tube. Prøv produktet på hånden, kjenn på følelsen og lukt på den før du vurderer å få med en prøve hjem eller kjøpe den.

PST! Har du et hudproblem eller en utfordring med huden din, da må det prioriteres først! Så kommer konsistens og duft i andre rekke!

Legg igjen et svar