Ansikt,  Sol

Derfor bruker jeg solkrem hver eneste dag hele året! Her er 9 favoritter!

Jeg bruker solkrem hver eneste dag året igjennom! Noen mener at det er unødvendig, for solen er jo knapt nok til stede på vinterhalvåret. Og dessuten, hva  skal jeg med solkrem når jeg ikke skal sitte i solveggen eller ligge pal på en strand? Meningen er vel også å bli brun, og det tar jo så lang tid å bli brun med solkrem!

Fakta er at UVA-strålene som sørger for at huden eldes er like sterke hele året. Faktisk går strålene gjennom skylaget og glass også, og derfor kan man se på personer som for eksempel yrkessjåfører at de har mer aldring på sin venstre side. Har du hatt fast vindusplass på jobben over flere år så er sannsynligheten for at du har flere aldringstegn på “vindussiden” enn den andre.

UV-strålene er altså ikke bare til stede når du kjenner at solen varmer, og at du føler at det brenner litt på huden. Det er det UVB-strålene som sørger for, og de når oss kun når du ser solen. Når huden blir brent øker sjansen for hudkreft med utrolig mange prosent, og vi i Norge ligger dessverre nesten helt øverst på “rankingen” for hudkreft.

Vi er rett og slett dårlige på å beskytte den hvite, sarte huden vår, og klarer ikke la være å sitte for lenge ute i solen – selv om vi vet bedre!

Det er jo en myte at du ikke får farge med solkrem, og hva er egentlig vitsen med å blir så utrolig brun? Det betyr bare at huden er skadet, og glødeffekten er faktisk ganske midlertidig før den går over til å bli gusten.

Solfaktor gjør at huden får tid til å bli brun på sine egne premisser, noe som gjør at brunfargen holder lengre. Når du ikke bruker solfaktor blir huden skadet, og huden gjør alt den kan for å kvitte seg med de skadede cellene som igjen gir skallete, tørr og ujevn hud  – i tillegg til at du har fått noen pigmentflekker og rynker ekstra!

RIKTIG KONSISTENS

Siden jeg bruker SPF hver eneste dag er jeg opptatt av at konsistensen er god. Det er viktig at huden ikke er klissete slik at jeg kan legge sminke på etterpå! Jeg skal innrømme at jeg ikke alltid er like nøye med mengden sånn til hverdags (noe jeg skal skrive om hvor viktig det er siden), men når jeg skal være ute i hagen, på treningstur, være ute på hytta, være ute hele dagen på jobb eller på storbyferie kliner jeg på litt ekstra.

I tillegg har jeg gjerne med en SPF-spray som jeg kan påføre litt ekstra når jeg kjenner at solen tar. Her har jeg samlet noen SPF-er som er fine hverdagssolkremer, men også noen som er ekstra gode når du skal være ute hele dagen!

  • Singula Derm, Supreme SPF 50
  • Biotherm, Melting Face Cream, SPF 30
  • Acorelle, Gel Solaire, SPF 30
  • Klairs, Mid-day Blue Sun Lotion, SPF 40
  • Elisabeth Arden, Prevage City Smart, SPF 50
  • ZO Skin Health, Oclipse Sun Spray, SPF 50

 

  • Declare, Sunsensitive Anti-wrinkle Sun Cream, SPF 50
  • Sisley, Tinted Sun Care, SPF 30
  • Sisley, Brightening Daily Defence Fluid, SPF 50

Legg igjen et svar