Ansikt,  Kropp

Franske fristelser

I begynnelsen av juni var jeg så heldig å bli invitert til French Beauty Day på Den Franske Ambassaden i Oslo. Der fikk jeg som representant fra pressen i beautybransjen møte flere franske merker som ikke finnes i Norge, men som kunne tenke seg det. Jeg følte meg veldig privilegert som fikk komme å bidra med min erfaring fra bransjen som jeg faktisk nå har vært en del av i over 20 år!!!

Jeg synes det var veldig interessant å møte på så forskjellige merker – helt fra dagligvare- og apotek til spa og hudklinikker. For selv om prisklassene varierte veldig hadde alle sammen noe som var veldig bra. Nå har jeg fått testet produktene en stund, med ekstra fokus på akkurat disse produktene de siste ukene.

Som sagt får du ikke merkene i Norge foreløpig, men skal du reise til Frankrike, eller et annet land noen av disse merkene har kommet til er de virkelig verdt å snuse litt på. Noen av spaproduktene fås også på enkelte store varehus.

Selv om jeg synes flere av de andre produktene jeg har testet er gode er allikevel disse produktene du ser her de jeg liker aller best!

CINQ MONDES

Cinq Mondes betyr fem verdener. Ingrediensene er hentet fra alle de fem kontinentene, og det merkes! Produktene er plantebasert, og alle fargene er helt naturlige. Duftene er helt spesielle, og det lukter virkelig av planter, blomster, krydder og urter av produktene. Det er bare å lukke øynene, så er du i Atlasfjellene, i Egypt, i Indonesia eller på Hawaii. Dette er et spa/klinikk-merke, så de ligger i det høyere prissjiktet.

  • Five Flowers Micellar Cleansing Water: Gir en klar følelse, men jeg like den best som et ansiktsvann etter annen rens. Den hører til det indonesiske ritualet.
  • Rich Cream of Youth: Selv om den er rik, og at den faktisk er litt mye å bruke nå som det er så varmt, smelter den godt inn i huden. Herlig konsistens!
  • 7 Chinese Plants Ointment of Youth: Litt lettere krem, og helt nydelig!
  • Huile Somptueuse de l´Orient: Den dufter altså så utrolig mye, så denne bruker jeg i stedet for en parfyme. Noen tørroljer synes jeg blir “tørre” på huden, men denne gir fukt til huden. Høre til ritualet fra Atlas/Marokko.
  • Eau Egyptienne: Ferie på spray! En aromatisk spray som også kan sprayes i ansiktet. Igjen, den dufter mye, og du får virkelig følelsen av å være et annet sted.

URIAGE

I de franske alpene ligger Uriage. Her pipler det opp termalsk kildevann som har vist seg å ha en helbredende effekt på huden. Dette fabelaktige vannet brukes i Uriage sine produkter. I Frankrike (samt i Tyskland, Italia og Sveits) finnes det flere slike mineralrike termalske kilder man kan besøke, og noen av de har også behandlingssenter med vannterapi som franske leger henviser pasienter til for å få bukt med sine hudlidelser på statens regning. Uriage fås på apoteket.

  • Water Sleeping Mask: Den blå geleen har en lett kjølende effekt på huden. Den trekker også raskt inn, så jeg har lagt to lag med den med noen minutters mellomrom. Jeg har brukt den som en aftersun på kvelden, og den har vært helt super. Du kjenner at huden får fukt og den roer ned varm hud.

KOS PARIS

Fy søren for noen dufter! Alle KOS Paris sine produkter inneholder minst 98% naturlige ingredienser og 70% av dem er økologiske. Dette er spa- og salongprodukter av ypperste klasse, men det fine er at du kan kjøpe dem med deg hjem. Jeg har kun testet kroppsprodukter, men de har også produkter og behandlinger for ansiktet. Alle ingrediensene er håndplukket i Amazonas, Afrika, Asia og Europa (Ja, faktisk også i Finland), så du skjønner at de koster litt.

  • Beauty Oil: Begge kroppsoljene dufter bare helt hinsides nydelig. Det er sånn at jeg går og lukter på armene mine hele tiden! Jeg merker at der jeg har vært litt raus med oljen så gir den også bedre fuktighet til huden. Typisk er jo å ta siste rest fra hendene på armene eller et annet sted, og da får du ikke samme fuktigheten – selv om huden dufter godt. Jardin de L´Aube dufter friskt av sitrus og blomster, mens Jardin des Songes er en sensuell vaniljeduft som jeg er sikker på at selv om du ikke liker vanilje, så liker du denne!

LE PETIT OLIVIER

Dette merket har du garantert sett et eller annet sted når du har vært ute og reist. Jeg tror faktisk også at jeg har kjøpt det en gang, og de finnes i dagligvaren! Produktene fra La Petit Olivier selges i nesten alle land i verden, og har produkter for kropp og hår. Produktene er 80-100% naturlige, og de inneholder olivenolje fra egen fabrikk sør i Frankrike. Olivenolje er svært nærende, men faktisk også rensende og betennelsesdempende.

  • Jeg fikk teste noen av produktene på hånden, og jeg synes produktene både lukter godt og føles godt på huden. Håndsåpen Savon extra doux Surgas er en klassiker som ikke tørker ut huden. Kjempegod!

BERNARD CASSIERE

Dette er også et salong- og spamerke med naturlige ingredienser av veldig høy kvalitet. Merket er etablert av mannen bak Sothys International Group, Bernard Cassiere. Sothys kjenner du kanskje til fra før. Noen av ingrediensene kommer fra Sothys sin hage, og de har den samme kvalitetssikringen.

Blood Orange EE Cream: Kremen er laget for å tilføre sliten hud energi, og det gjør den virkelig. Jeg har brukt den over et fuktserum, og siden den kun har SPF 15 har jeg brukt en primer med SPF 50 over når jeg skal være mye ute. Superfin krem som tilsynelatende ikke har noen farge, men som har små fargede partikler som frigjøres når den smøres på huden.

Detox Night Concentrate: I denne lille ampullen inneholder det olje som holder til ansikt, hals, bryst og nakke. Det tar litt tid før den trekker skikkelig inn, så derfor er den også helt super å bruke til å massere med. Du våkner opp med frisk hud dagen etter.

LEANORBIO

Dette er et litt annerledes merke som jeg ikke har sett maken til. Produktene er økologiske og er faktisk basert på eselmelk som i følge produsenten er den berømte melken Kleopatra stadig badet i. Merket har ikke eksistert så lenge enda, så foreløpig fås de i spesialbutikker, på nett og i apoteker. Jeg testet mange av produktene deres på standen, og de lukter ikke esel, om du lurte på det. De dufter faktisk kjempegodt og rent.

  • Savon Amande er så mild at den faktisk kan brukes i ansiktet. Den er faktisk noe av det mildeste jeg har brukt av såper, så den tørker ikke ut huden samtidig som du føler deg ren.

Legg igjen et svar