Ansikt,  Hudpleie

Vakker sommerhud – på budsjett!

Det første du tenker når du ser produktene er at dette er jo ikke budsjettprodukter! Nå prøver hun Tone å lure deg! For det er jo ikke de aller rimligste produktene som du tenker jeg skulle fortelle deg at disse gjør alt du ønsker for huden din!

Det må heller ikke være akkurat disse produktene du skal gå for, men det er denne type produkter som har akkurat disse egenskapene. Du har kanskje også observert at det mangler produkter som du tenker at jeg mener burde være et must. Her finner du hverken øyekrem, skrubb, primer eller foundation, og om det skulle ha vært et lite produkt du kanskje skulle ha føyd på så ville det vært en consealer. Men med disse produktene så er det faktisk ikke sikkert at du trenger det!

For at det skal være et budsjett som jeg tenker er forsvarlig, samt at jeg har lyst til å foreslå hudpleierutinene enklere og mer overkommelige i sommer (veldig mange sluntrer unna, og angrer som små hunder så fort ferien er over), så er disse produktene ganske så nøye valgt ut. Dette er smarte produkter med flere egenskaper i ett, og så er de så drøye at du har dem utover høsten også.

Rens er alfa og omega for en fin hun. Kremen din kan koste 10000 kr, men vil ikke ha noen som helst effekt om du ikke renser – og eksfolierer/skrubber – huden. Dessuten vil brunfargen du opparbeide deg gjøre at du ser eldre ut fordi overhuden blir tørr, samt at linjer og rynker blir mye mer synlige.

Velg deg en rens med eksfolierende ingredienser (altså fjerner død hud) slik at du fjerner litt tørr hud hver gang du renser. Du vil oppleve at huden blir mer spenstig, og får mer glød. Her finnes det mange varianter på markedet, og de med enzymer à la denne fra Cuvget er svært effektive.

Når du renser ansiktet skal du også bruke en klut. Velg aller helst en klut for hver dag på grunn av bakteriene som kan samle seg i klutene. Kluten fjerner også døde hudceller, og så blir du sikker på at all solkremen og sminken blir borte. Disse er fra KID Interiør, og er rimlige!

Hittil har jeg skippet den ordinære skrubben som jeg egentlig anser som essensiell!

Om sommeren trenger ikke huden like mye som på vinteren. Det viktigste er en eller annen form for næring. Her må du finne ut selv hva huden din trenger. Trenger den å strammes opp, lysnes, få ekstra med fukt, roes ned, og så videre. Dette gir du til huden i form av serum som kan brukes morgen og kveld.

Budsjettrikset mitt er at du kan bruke serumet som øyekrem! Det er jo viktig å pleie huden rundt øynene, og etter tips fra hudterapeut Gerd Stensheim hos Beauty Studio holder det fint å bruke et godt serum rundt øynene når lommeboka kniper eller at du at du synes at det å bruke et serum i tillegg til en krem kan være utfordrende nok. Korres sin Black Pine 3D både strammer og løfter.

Solkrem er et must om sommeren om du vil spare huden for hudkrem, pigmentering og rynker. Om du legger litt ekstra i solkremen kan du i tillegg få en primereffekt, mattende effekt eller en utjevnende effekt. Zo Skin Health Oclipse Smart Tone jevner ut hudtonen, har primereffekt og matter ned huden i tillegg til å inneholde  antioksidanter og antiageingredienser som beskytter huden ekstra mye.

Fordelen med primer om sommeren er at huden ikke blir så fort blank i varmen, i tillegg til at sminken faktisk ikke sildrer av! Les mer om primere HER!

Etter serum og solkrem av denne typen trenger huden min faktisk ikke så veldig mye mer, annet enn litt mer glød! Det får jeg av bronzing gel som kun gir lett farge til huden uten å være dekkende. Her finnes det veldig mange slag, men Rêve D´Été fra Guerlain liker jeg veldig godt nå om dagen!

Når jeg er ferdig med disse produktene trenger jeg stort sett bare litt oransje consealer på pigmenteringen min på kjeven, men siden det er så lite som synes er det ikke alltid jeg bryr meg så mye om det. Uansett, så er huden nå mer enn klar nok til både sminke og til å se naturlig fin ut uten mer sminke.

Solkremen skal jo av på kvelden, og da topper jeg serumet med en skikkelig god fuktighetskrem. Solen tørker jo ut huden, noe som er lett å glemme, og fukt er derfor et must! Moisture Delight fra Rudolph Care gir masse, masse fukt!

Pst! Den fine toalettvesken er forresten fra Lulu´s!

Legg igjen et svar