Tone við Skipá
Norge

Hva kan jeg hjelpe deg med? Jeg skriver blogginnlegg som inspirerer kvinner til å føle seg flottere ved hjelp av dine produkter. Jeg skriver redaksjonelle artikler og hjelper firmaer å bli mer synlige i form av tekst, bilder og konsultasjon. Jeg holder foredrag og er konferansier for firmaet ditt, og jeg arrangerer eventer av ulike slag. Jeg gjør hår, makeup og styling til film og foto, samt pynter brud, holder sminkekurs og bli ny-dager. Noe annet? Spør meg! Jeg ønsker å inspirere deg til å gjøre noen små forandringer og gi deg de beste tipsene som får deg til å føle deg litt vakrere på en helt vanlig hverdag og se «smæsjing» ut på fest.

DENNE BLOGGEN ER PERSONLIGE YTRINGER  FRA BLOGGENS EIER, TONE VID SKIPA. ALL BRUK AV BILDER, TEKST ELLER VIDEO FRA BLOGGEN MÅ AVTALES MED HENNE. ANNONSER OG BETALTE SAMARBEID KAN AVTALES DIREKTE MED TONE VID SKIPA PÅ TONESKIPA@GMAIL.COM ELLER PÅ MOBIL 93245316

Ansikt Lepper

Derfor skrumper leppene dine! Psst – SPF!

on
19. juni 2018

Jeg er kjempeflink til å smøre huden min med solkrem hver eneste dag, men jeg må innrømme at leppene mine blir ofte glemt. Det burde jo ikke være så vanskelig å huske på dem også. De får litt vanlig solkrem på morgenen, men etter en kaffekopp er jo den SPFen borte!

SPF er nemlig like viktig på leppene som på resten av huden. Solen er med på å danne rynker og tørke ut huden, og det samme gjelder leppene. Hver gang de blir litt solbrent blir DNAet i cellene skadet, på lik linje som i resten av huden. Varme og sol får også leppene til å svelle, samtidig som at solen tørker ut av leppene. Så når leppene går ned til sitt normale igjen synker de litt mer sammen.

Det er noen vesentlige forskjeller på leppene og på resten av huden som gjør at de fortjener så mye mer pleie enn de ofte gjør. Leppene har ikke melanin. Melanin er hudens beskyttelsesmekanisme som settes i gang hver gang den blir skadet. Det er det som gjør at du blir brun. Altså hver gang du blir brun har du skadet huden.

I tillegg er huden tynnere og de har ikke det beskyttende fettlaget som resten av huden har. Derfor er det ikke så rart at leppene skrumper inn når de til stadighet blir brutt ned av solen og mister fukt.

En balm, pomade eller pleiende lipgloss vil altså både beskytte mot at leppene blir brente og brytes ned av SPF og gi masse god pleie i form av fuktighet og beskyttelse mot fukttap. De inneholder gjerne også antioksidanter som nøytraliserer frie radikaler som er med på å bryte ned cellene, og dermed gi rynker.

Nå har jeg lagt et par balmer og glosser med SPF i veskene min slik at det skal være like enkelt å påføre SPF som vanlig balm eller leppefarge! Her er noen kjempegode – både med og uten farge!

Uten farge:

  • EOS, Lip Balm Active Protection SPF 30 Fresh Grapefruit
  • La Roche-Posay, Anthelios XL Lip Stick 50+
  • Vichy, Capital Soleil Stick SPF 50+

Med farge:

  • Coola Liplux SPF 30, Bonfire
  • Colorescience, Lip Shine SPF 35
TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT